reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jestem 8dpt dwudniowego zarodka. Od wczoraj niemiłosiernie bolą mnie piersi. Nigdy mnie wcześniej nie bolały, nawet ból piersi przed okresem był mi obcy. A od wczoraj dramat.
Czy to może być dobry objaw?
Wyczytałam, że po estrofemie mogą boleć. Przyjmuję go 2×1. Czy któraś z Was miała taki ból po zażywaniu tego leku?
Progesteron zawarty w duphastonie, luteinie itp powoduje bol piersi. Sa wieksze, nabrzmiale, nawet sutki zmieniaja barwe.

Czekamy na jutrzejszy Twój wynik [emoji8]
Dziekuje❤️❤️ Ja tez czekam z niecierpliwością :)
U mnie drugi transfer a u ciebie? Ja dobre przeczucie miałam tylko w dzień jak wyszłam po transferze z kliniki cały dzień w skowronkach byłam.. A później gdzieś to poszło w las.. Ciebie coś tam chociaż zaboli a u mnie nic praktycznie.. A piersi zaczęły boleć po 2 tyg brania leków jeszcze przed transferem.. Ehh możemy sobie do jutra tak gdybac.. Ale już nic nie zmienimy.. Oby jednak nasze przeczucia nas mylily byśmy mogły się pozytywnie zaskoczyć :)
U mnie tez drugi. Tez tym razem dużo więcej obaw mam. Tym bardziej, ze mam zalecone szczepienia i ten transfer jest bez nich. Zaryzykowałam i cały czas się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam.

Oj żeby dało się zamknąć oczy i obudzić się, a wyniki już czekają

Czyli w 11dpt? Ja coś czuję że będzie dobrze ;) i zaskoczy Cię Twój kropek, zobaczysz:) progesteron robisz?
Chciałabym. To mój jedyny kropek. Nie mam żadnych eskimosków. W razie niepowodzenia wszystko od początku.
Robie progesteron, ale spadł. W 2dpt miałam 88 ng/ml i lekarz kazał mi zmbiejszyć progesteron z 600mg na 400mg, 4dpt 128ng/ml, a 6dpt tylko 44,10ng/ ml. Lekarz powiedział, żeby się nie przejmować, bo poziom jest ok i utrzymać dotychczasowe leki. Więc sama już nie wiem. Chwilowy skok mógł być też spowodowany tym, że mam torbiel endometrialną na jajniku.
Aha i dopiero po fakcie się zorientowałam, że progesteron trzeba robić na czczo, a jacten ostatni wynik z 6dpt mam niestety zrobiony po śniadaniu.... Poprzednie dwa były na czczo, a tu jakos przegapiłam. Ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ.

Dziekuje❤❤ Ja tez czekam z niecierpliwością :)

U mnie tez drugi. Tez tym razem dużo więcej obaw mam. Tym bardziej, ze mam zalecone szczepienia i ten transfer jest bez nich. Zaryzykowałam i cały czas się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam.

Oj żeby dało się zamknąć oczy i obudzić się, a wyniki już czekają
3mam kciuki ✊✊✊ musi być dobrze!

reklama
Chciałabym. To mój jedyny kropek. Nie mam żadnych eskimosków. W razie niepowodzenia wszystko od początku.
Robie progesteron, ale spadł. W 2dpt miałam 88 ng/ml i lekarz kazał mi zmbiejszyć progesteron z 600mg na 400mg, 4dpt 128ng/ml, a 6dpt tylko 44,10ng/ ml. Lekarz powiedział, żeby się nie przejmować, bo poziom jest ok i utrzymać dotychczasowe leki. Więc sama już nie wiem. Chwilowy skok mógł być też spowodowany tym, że mam torbiel endometrialną na jajniku.
Aha i dopiero po fakcie się zorientowałam, że progesteron trzeba robić na czczo, a jacten ostatni wynik z 6dpt mam niestety zrobiony po śniadaniu.... Poprzednie dwa były na czczo, a tu jakos przegapiłam. Ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ.
Alooooo a kto mnie tu wczoraj pocieszał że mam dobry wynik:) koniec pochmurnych chwil i czarnowidztwa!:) Kropek walczy a ty masz razem z nim;) o której godzinie wieczorem bierzesz ostatnia dawkę progesteronu i w jakiej ilości?jednak zanim rano zrobisz badanie jest spora przerwa.jutro robisz znowu badanie?

Do góry