reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Po tym pierwszym wyniku, lekarz kazał mi zmniejszyć i brałam 425mg dziennie: prolutex25mg i 2×290mg progesterone. Ale jak zobaczyłam ten niski wynik, to nie posłuchałam lekarza i wróciłam do wcześniejszej dawki czyli 625mg.
Zastanawiam się czy to wszystko może być widoczne we krwi. Bo nic nie biorę doustnie. Tylko dopochwowo i domięśniowo.
Przy takich dawkach napewno progesteron masz ok.

reklama
Dziewczyny,czy wy jakoś szczególnie unikajcie jakis produktów które jecie po transferach? Coś szkodzi? Coś pomaga?
Analizuje właśnie, że od 3 dni dopadła mnie straszna ochota na oliwę z oliwek taka polaną na grzanki z bułki...normalnie masakra, nigdy tak nie miałam ..i tak myślę, że może po tym ta dzisiejsza biegunka?
Jest coś czego powinno się unikać?

Chciałabym. To mój jedyny kropek. Nie mam żadnych eskimosków. W razie niepowodzenia wszystko od początku.
Robie progesteron, ale spadł. W 2dpt miałam 88 ng/ml i lekarz kazał mi zmbiejszyć progesteron z 600mg na 400mg, 4dpt 128ng/ml, a 6dpt tylko 44,10ng/ ml. Lekarz powiedział, żeby się nie przejmować, bo poziom jest ok i utrzymać dotychczasowe leki. Więc sama już nie wiem. Chwilowy skok mógł być też spowodowany tym, że mam torbiel endometrialną na jajniku.
Aha i dopiero po fakcie się zorientowałam, że progesteron trzeba robić na czczo, a jacten ostatni wynik z 6dpt mam niestety zrobiony po śniadaniu.... Poprzednie dwa były na czczo, a tu jakos przegapiłam. Ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ.
Na prawdę progesteron powinien być na czczo? Pierwsze słyszę

Dziewczyny,czy wy jakoś szczególnie unikajcie jakis produktów które jecie po transferach? Coś szkodzi? Coś pomaga?
Analizuje właśnie, że od 3 dni dopadła mnie straszna ochota na oliwę z oliwek taka polaną na grzanki z bułki...normalnie masakra, nigdy tak nie miałam ..i tak myślę, że może po tym ta dzisiejsza biegunka?
Jest coś czego powinno się unikać?

Oleje czy oliwa zawsze dają poślizg [emoji6][emoji16]
Ja po oleju lnianym zawsze ląduje na tronie [emoji16]

Cześć dziewczyny,
Czy orientujecie się w jakim dniu powinno robić się badanie allo mlr i prolaktyny czy nie ma to znaczenia???

Ale progesteron, encorton i acard bralam już wcześniej i nigdy bólu piersi nie miałam. A teraz po transferze mam jeszcze estrofem, prolutex i fraxiparine. I właśnie pojawił mi się ból piersi. Chciałabym żeby to był objaw ciąży, ale właśnie obawiam aię, że nic z tego i to tylko efekt esteofemu czy innych leków" które teraz biorę.
Trzymam za ciebie kciuki :)

reklama
Do góry