reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przykro mi ;( , ale czym był spowodowany taki wynik TSH? Chorujesz na niedoczynność?ten wynik 4 miałaś w dniu transferu,? Czy już po tym jak się dowiedziałam o ciąży?
W dniu transferu, mam hashimoto ale normalnie mam 1,5 ale cos mi namieszalo albo stymulacja albo encorton ale teraz mam 2 wiec sie juz unormowalo teraz podejde bez sterydu i zobaczymy.

W dniu transferu, mam hashimoto ale normalnie mam 1,5 ale cos mi namieszalo albo stymulacja albo encorton ale teraz mam 2 wiec sie juz unormowalo teraz podejde bez sterydu i zobaczymy.
U mnie ewidentnie encorton....przed nim miałam 1.5.......:( nawet zastanawiam się czy nie mogłabym go odstawić, albo zmniejszyć dawkę. Chociaż mam tylko 5mg.

Dzięki za słowa otuchy...to TSH mnie dziś kompletnie załamało...:( Ale walczę dalej , ciągle gadam do kropka jak bardzo go kocham:)
Normy progesteronu
po owulacji1 - 28 ng/ml
do 12. tygodnia ciąży9 - 47 ng/ml
12. - 28. tydzień ciąży17 - 146 ng/ml
powyżej 28. tygodnia ciąży55 - 200 ng/ ml
Tak więc u Ciebie jest wsio ok.
Ja też tak wczoraj spanikowałam, ze mam za niskie, bo odebrałam wynik 44,10 a wcześniej miałam wyższy. Dzwoniłam do lekarzavi powiedział ze jesst ok, mam utrzymać dotychczasowe leki i nie panikować. I twgo się trzymam. Poza tym zawsze robilam progesteron na czczo a przy tym ostatniolm wyniku, bylam po śniadaniu. Nie miałam pojęcia, ze ten hormon powinno się robić na czczo.
Także głowa do góry. ☺

Normy progesteronu
po owulacji1 - 28 ng/ml
do 12. tygodnia ciąży9 - 47 ng/ml
12. - 28. tydzień ciąży17 - 146 ng/ml
powyżej 28. tygodnia ciąży55 - 200 ng/ ml
Tak więc u Ciebie jest wsio ok.
Ja też tak wczoraj spanikowałam, ze mam za niskie, bo odebrałam wynik 44,10 a wcześniej miałam wyższy. Dzwoniłam do lekarzavi powiedział ze jesst ok, mam utrzymać dotychczasowe leki i nie panikować. I twgo się trzymam. Poza tym zawsze robilam progesteron na czczo a przy tym ostatniolm wyniku, bylam po śniadaniu. Nie miałam pojęcia, ze ten hormon powinno się robić na czczo.
Także głowa do góry. ☺
Już się opanowałam ;) w poniedziałek ponownie zrobię badania:)

Kobietki pytanie z trochę innej beczki... Czy wychodzą wam nieraz takie ropne wypryski w miejscach intymnych?
Takie xiloś znalazłam w necie:
Zmiany nazywane są torbielami naskórkowymi, cystami rogowymi lub po prostu prosakami. Są to małe, wielkości główki od szpilki położone powierzchniowo zatkane gruczoły łojowe i potowe. Mogą one występować na skórze twarzy (na powiekach, policzkach, skroniach) u kobiet na wargach sromowych, a u mężczyzn także na mosznie i prąciu. Zahamowanie wydzielania łoju spowodowane jest przez nadmierne rogowacenie ujścia mieszka włosowego, a wyprodukowana wydzielina gromadzi się pod naskórkiem i prześwituje na zewnątrz. Pojawia się wtedy biaława lub żółtawa grudka, z której po wyciśnięciu wychodzi gęsta, biała masa. W miejscach widocznych czasami usuwa się prosaki poprzez nakłucie oraz wyciśnięcie wydzieliny. Prosaki na wargach sromowych nie wymagają leczenia i nie powinny być samodzielnie wyciskane, gdyż może prowadzić to do stanu zapalnego i konieczności leczenia antybiotykami zakażonych torbieli naskórkowych.

reklama
Do góry