Elessi
Fanka BB :)
Ja mialam 4 i sie udalo ale serce przestalo bic w 8tcDziewczyny WAŻNE PYTANIE, czy jest tu ktoś, komu udalo się zajść w ciążę z TSH ok. 3,0, biorąc oczywiście leki na tarczycę?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mialam 4 i sie udalo ale serce przestalo bic w 8tcDziewczyny WAŻNE PYTANIE, czy jest tu ktoś, komu udalo się zajść w ciążę z TSH ok. 3,0, biorąc oczywiście leki na tarczycę?
Przykro mi ;( , ale czym był spowodowany taki wynik TSH? Chorujesz na niedoczynność?ten wynik 4 miałaś w dniu transferu,? Czy już po tym jak się dowiedziałam o ciąży?Ja mialam 4 i sie udalo ale serce przestalo bic w 8tc
W dniu transferu, mam hashimoto ale normalnie mam 1,5 ale cos mi namieszalo albo stymulacja albo encorton ale teraz mam 2 wiec sie juz unormowalo teraz podejde bez sterydu i zobaczymy.Przykro mi ;( , ale czym był spowodowany taki wynik TSH? Chorujesz na niedoczynność?ten wynik 4 miałaś w dniu transferu,? Czy już po tym jak się dowiedziałam o ciąży?
U mnie ewidentnie encorton....przed nim miałam 1.5....... nawet zastanawiam się czy nie mogłabym go odstawić, albo zmniejszyć dawkę. Chociaż mam tylko 5mg.W dniu transferu, mam hashimoto ale normalnie mam 1,5 ale cos mi namieszalo albo stymulacja albo encorton ale teraz mam 2 wiec sie juz unormowalo teraz podejde bez sterydu i zobaczymy.
Normy progesteronuDzięki za słowa otuchy...to TSH mnie dziś kompletnie załamało... Ale walczę dalej , ciągle gadam do kropka jak bardzo go kocham
po owulacji | 1 - 28 ng/ml |
do 12. tygodnia ciąży | 9 - 47 ng/ml |
12. - 28. tydzień ciąży | 17 - 146 ng/ml |
powyżej 28. tygodnia ciąży | 55 - 200 ng/ ml |
Już się opanowałam w poniedziałek ponownie zrobię badaniaNormy progesteronu
Tak więc u Ciebie jest wsio ok.
po owulacji 1 - 28 ng/ml do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml 12. - 28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml
Ja też tak wczoraj spanikowałam, ze mam za niskie, bo odebrałam wynik 44,10 a wcześniej miałam wyższy. Dzwoniłam do lekarzavi powiedział ze jesst ok, mam utrzymać dotychczasowe leki i nie panikować. I twgo się trzymam. Poza tym zawsze robilam progesteron na czczo a przy tym ostatniolm wyniku, bylam po śniadaniu. Nie miałam pojęcia, ze ten hormon powinno się robić na czczo.
Także głowa do góry. ☺
Takie xiloś znalazłam w necie:Kobietki pytanie z trochę innej beczki... Czy wychodzą wam nieraz takie ropne wypryski w miejscach intymnych?
Dziś miałam transferMożesz już nawet 3 dpt sprawdzić, sorki bo nie pamiętam kiedy miałaś transfer?
Wiem ze porównując sie z dziewczynami ktore maja wynik okolo 100 to wydaje sie ze 36 to slabo, ale to jest dobry wynik progesteronu. Jak jest powyżej 20 to moim zdaniem jest ok.
Tym bardziej ze robisz wynik przed prolutexem.
Wszystko jest ok. Nie martw sie