reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny po crio. Czy wy odczuwalyscie jakiekolwiek objawy po criotransferze? U mnie kompletnie nic. Nawet piersi mnie nie bolą a pamiętam, że po transferze świeżaka jakiś lekki ból i nabrzmienie było....
Też tak miałyście że kompletnie nic?
Ja po crio też nic nie czułam, bolące piersi to już po pozytywnej becie. każdy organizm jest inny. Dbaj o siebie spaceruj :-) :)

reklama
Takie xiloś znalazłam w necie:
Zmiany nazywane są torbielami naskórkowymi, cystami rogowymi lub po prostu prosakami. Są to małe, wielkości główki od szpilki położone powierzchniowo zatkane gruczoły łojowe i potowe. Mogą one występować na skórze twarzy (na powiekach, policzkach, skroniach) u kobiet na wargach sromowych, a u mężczyzn także na mosznie i prąciu. Zahamowanie wydzielania łoju spowodowane jest przez nadmierne rogowacenie ujścia mieszka włosowego, a wyprodukowana wydzielina gromadzi się pod naskórkiem i prześwituje na zewnątrz. Pojawia się wtedy biaława lub żółtawa grudka, z której po wyciśnięciu wychodzi gęsta, biała masa. W miejscach widocznych czasami usuwa się prosaki poprzez nakłucie oraz wyciśnięcie wydzieliny. Prosaki na wargach sromowych nie wymagają leczenia i nie powinny być samodzielnie wyciskane, gdyż może prowadzić to do stanu zapalnego i konieczności leczenia antybiotykami zakażonych torbieli naskórkowych.
Dziekuje:*

Dziewczyny, głupia jestem i nie wiem jak rozpoznać skurcze macicy.. boli mnie dziś w podbrzuszu, wręcz kuje.. a to dopiero 1dpt 3dniowego zarodka...

Dziewczyny po crio. Czy wy odczuwalyscie jakiekolwiek objawy po criotransferze? U mnie kompletnie nic. Nawet piersi mnie nie bolą a pamiętam, że po transferze świeżaka jakiś lekki ból i nabrzmienie było....
Też tak miałyście że kompletnie nic?
Kiedy miałaś transfer? U mnie przy świeżym bóle były ale po tygodniu beta spadła.. Jutro mam znów betę...piersi bolą mocno ale myślę że to od estrofemu i ogólnie czuje ze wynik będzie negatywny i cała noc nie mogłam spać..jeszcze przetrwać dziś i jutro.. Chociaż naprawdę coś mi mówi w środku że się nie udało..

reklama
Do góry