reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny po crio. Czy wy odczuwalyscie jakiekolwiek objawy po criotransferze? U mnie kompletnie nic. Nawet piersi mnie nie bolą a pamiętam, że po transferze świeżaka jakiś lekki ból i nabrzmienie było....
Też tak miałyście że kompletnie nic?
Ja po crio też nic nie czułam, bolące piersi to już po pozytywnej becie. każdy organizm jest inny. Dbaj o siebie spaceruj :-) :)

reklama
Takie xiloś znalazłam w necie:
Zmiany nazywane są torbielami naskórkowymi, cystami rogowymi lub po prostu prosakami. Są to małe, wielkości główki od szpilki położone powierzchniowo zatkane gruczoły łojowe i potowe. Mogą one występować na skórze twarzy (na powiekach, policzkach, skroniach) u kobiet na wargach sromowych, a u mężczyzn także na mosznie i prąciu. Zahamowanie wydzielania łoju spowodowane jest przez nadmierne rogowacenie ujścia mieszka włosowego, a wyprodukowana wydzielina gromadzi się pod naskórkiem i prześwituje na zewnątrz. Pojawia się wtedy biaława lub żółtawa grudka, z której po wyciśnięciu wychodzi gęsta, biała masa. W miejscach widocznych czasami usuwa się prosaki poprzez nakłucie oraz wyciśnięcie wydzieliny. Prosaki na wargach sromowych nie wymagają leczenia i nie powinny być samodzielnie wyciskane, gdyż może prowadzić to do stanu zapalnego i konieczności leczenia antybiotykami zakażonych torbieli naskórkowych.
Dziekuje:*

Dziewczyny, głupia jestem i nie wiem jak rozpoznać skurcze macicy.. boli mnie dziś w podbrzuszu, wręcz kuje.. a to dopiero 1dpt 3dniowego zarodka...

Dziewczyny po crio. Czy wy odczuwalyscie jakiekolwiek objawy po criotransferze? U mnie kompletnie nic. Nawet piersi mnie nie bolą a pamiętam, że po transferze świeżaka jakiś lekki ból i nabrzmienie było....
Też tak miałyście że kompletnie nic?
Kiedy miałaś transfer? U mnie przy świeżym bóle były ale po tygodniu beta spadła.. Jutro mam znów betę...piersi bolą mocno ale myślę że to od estrofemu i ogólnie czuje ze wynik będzie negatywny i cała noc nie mogłam spać..jeszcze przetrwać dziś i jutro.. Chociaż naprawdę coś mi mówi w środku że się nie udało..

reklama
Do góry