reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przykro mi ;( , ale czym był spowodowany taki wynik TSH? Chorujesz na niedoczynność?ten wynik 4 miałaś w dniu transferu,? Czy już po tym jak się dowiedziałam o ciąży?
W dniu transferu, mam hashimoto ale normalnie mam 1,5 ale cos mi namieszalo albo stymulacja albo encorton ale teraz mam 2 wiec sie juz unormowalo teraz podejde bez sterydu i zobaczymy.

W dniu transferu, mam hashimoto ale normalnie mam 1,5 ale cos mi namieszalo albo stymulacja albo encorton ale teraz mam 2 wiec sie juz unormowalo teraz podejde bez sterydu i zobaczymy.
U mnie ewidentnie encorton....przed nim miałam 1.5.......:( nawet zastanawiam się czy nie mogłabym go odstawić, albo zmniejszyć dawkę. Chociaż mam tylko 5mg.

Dzięki za słowa otuchy...to TSH mnie dziś kompletnie załamało...:( Ale walczę dalej , ciągle gadam do kropka jak bardzo go kocham:)
Normy progesteronu
po owulacji1 - 28 ng/ml
do 12. tygodnia ciąży9 - 47 ng/ml
12. - 28. tydzień ciąży17 - 146 ng/ml
powyżej 28. tygodnia ciąży55 - 200 ng/ ml
Tak więc u Ciebie jest wsio ok.
Ja też tak wczoraj spanikowałam, ze mam za niskie, bo odebrałam wynik 44,10 a wcześniej miałam wyższy. Dzwoniłam do lekarzavi powiedział ze jesst ok, mam utrzymać dotychczasowe leki i nie panikować. I twgo się trzymam. Poza tym zawsze robilam progesteron na czczo a przy tym ostatniolm wyniku, bylam po śniadaniu. Nie miałam pojęcia, ze ten hormon powinno się robić na czczo.
Także głowa do góry. ☺

Normy progesteronu
po owulacji1 - 28 ng/ml
do 12. tygodnia ciąży9 - 47 ng/ml
12. - 28. tydzień ciąży17 - 146 ng/ml
powyżej 28. tygodnia ciąży55 - 200 ng/ ml
Tak więc u Ciebie jest wsio ok.
Ja też tak wczoraj spanikowałam, ze mam za niskie, bo odebrałam wynik 44,10 a wcześniej miałam wyższy. Dzwoniłam do lekarzavi powiedział ze jesst ok, mam utrzymać dotychczasowe leki i nie panikować. I twgo się trzymam. Poza tym zawsze robilam progesteron na czczo a przy tym ostatniolm wyniku, bylam po śniadaniu. Nie miałam pojęcia, ze ten hormon powinno się robić na czczo.
Także głowa do góry. ☺
Już się opanowałam ;) w poniedziałek ponownie zrobię badania:)

Kobietki pytanie z trochę innej beczki... Czy wychodzą wam nieraz takie ropne wypryski w miejscach intymnych?
Takie xiloś znalazłam w necie:
Zmiany nazywane są torbielami naskórkowymi, cystami rogowymi lub po prostu prosakami. Są to małe, wielkości główki od szpilki położone powierzchniowo zatkane gruczoły łojowe i potowe. Mogą one występować na skórze twarzy (na powiekach, policzkach, skroniach) u kobiet na wargach sromowych, a u mężczyzn także na mosznie i prąciu. Zahamowanie wydzielania łoju spowodowane jest przez nadmierne rogowacenie ujścia mieszka włosowego, a wyprodukowana wydzielina gromadzi się pod naskórkiem i prześwituje na zewnątrz. Pojawia się wtedy biaława lub żółtawa grudka, z której po wyciśnięciu wychodzi gęsta, biała masa. W miejscach widocznych czasami usuwa się prosaki poprzez nakłucie oraz wyciśnięcie wydzieliny. Prosaki na wargach sromowych nie wymagają leczenia i nie powinny być samodzielnie wyciskane, gdyż może prowadzić to do stanu zapalnego i konieczności leczenia antybiotykami zakażonych torbieli naskórkowych.

reklama
Do góry