reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, jestem po podgladaniu. Pęcherzyki rosną. W piątek było 5 po 13-14mm na prawym jajniku, na lewym z torbielą nic. A dziś 1×24mm, 2×20mm, 1×21mm, 1×16mm i 1×8mm. Do tego odziwo pojawiły się na lewym 1×15mm i 1×16mm. Endometrium 9mm. Progesteron 0,70 estradiol 620.
W czwartek rano kazali się stawić na punkcję. Dziś jeszcze zastrzyki rano gonal f 100j. i Cetrotide. A wieczorem ovitrelle.
Nie było dziś mojego lekarza i przyjmował mnie inny od którego się niewiele dowiedziałam. Dobrze że chociaż mój zrobi mi punkcję.
Jak myślicie, są jakiesz szanse na powodzenie?
Dziwi mnie, że ten ovitrelle, który brałam wcześniej na pękanie kazali mi wziąć dziś, a punkcja dopiero w czwartek...

No to mocne kciuki[emoji4]
Ovitrelle bierze sie 36h przed punkcja na dojrzewanie komorek jajowych w pecherzykach. Wszystko jest ok.

reklama
Kurcia
ja dostałam takie wytyczne na wypisie po transferze, więc to chyba rutynowe działanie w Novum
Dokładnie miałam tak samo.
Pierwsze USG w okolo 25 dpt, drugie około 35 dpt i teraz mam w piątek czyli dokładnie dwa tygodnie po ostatnim. To już będzie moja ostatnia wizyta w klinice, no może jeszcze zrobie USG pierwszego trymestru u profesora w Novum. Przy poprzedniej ciąży miałam i bardzo sobie chwale :)

Dziewczyny, jestem po podgladaniu. Pęcherzyki rosną. W piątek było 5 po 13-14mm na prawym jajniku, na lewym z torbielą nic. A dziś 1×24mm, 2×20mm, 1×21mm, 1×16mm i 1×8mm. Do tego odziwo pojawiły się na lewym 1×15mm i 1×16mm. Endometrium 9mm. Progesteron 0,70 estradiol 620.
W czwartek rano kazali się stawić na punkcję. Dziś jeszcze zastrzyki rano gonal f 100j. i Cetrotide. A wieczorem ovitrelle.
Nie było dziś mojego lekarza i przyjmował mnie inny od którego się niewiele dowiedziałam. Dobrze że chociaż mój zrobi mi punkcję.
Dziwi mnie, że ten ovitrelle, który brałam wcześniej na pękanie kazali mi wziąć dziś, a punkcja dopiero w czwartek...
Zawsze tak jest trzeba go wziasc ok 36h przed punkcja to jest mega wazne zeby wziasc go o godzinie o której kazał ci dr. Wyglada na to ze mozesz miec 4 ładne komóreczki :-)

Tez tak mialam zastrzyk wieczorem a punkcia w czwartek :)

reklama
Do góry