reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny :) mimo, że nie udzielam się zbyt wiele to ciągle was podczytuje :) I trzymam mocno kciuki za każdą z was. Mam małe pytanie aktualnie jestem po moim 3 transferze , niestety 2 poprzednie się nie udały. Robiłam betę w sumie już kilka razy i wynik wyszedł niby pozytywny jednak martwię się, że beta jednak jest za niska , lekarz mówi żeby się tym nie sugerować bo przyrost jest a każda ciąża jest inna . Wyniki wyglądają następująco:
7 dpt- 2,95 mIU/ml ( tu już się załamałam, że znów się nie udało )
9 dpt- 12,66 mIU/ml
11 dpt- 39,22 mIU/ml
15 dpt - 132,37 mIU/ml

Proszę poradźcie jak wg was sprawa się przedstawia? Osobiście jestem przerażona i strasznie się martwię, że może nic nie wyjść.

reklama
Tak, tak pamiętam [emoji4]
Tylko Ty już. A ja przez tą cytologie znowu huuuu... Wie kiedy podejdę.
Jutro idę do gina sprawdzić te wyniki.
Mam nadzieję, że to tylko jakaś infekcja...

Pewnie, że dadzą radę, kurcze nie może być inaczej!!!
A Ty kiedy startujesz???
Bo jakoś miałyśmy chyba razem iść? Koniec lipca czy początek sierpnia?

Wiesz lepiej doleczyc jak cos nie tak... bo moze byc potem klopot... co sie odwlecze to nie uciecze[emoji1307][emoji1307]
No ja czekam na okres zeby zaczac sztuczny cykl... mialam scratching,
biore encorton,
mam nadzieje ze z 1 lipca przyjdzie okres lub tak w okolicach...cytologie mam ok i inne badania wazne akurat do lipca:/ wiec to ostatni dzwonek na wszystko...[emoji849][emoji849][emoji849]

Wiesz lepiej doleczyc jak cos nie tak... bo moze byc potem klopot... co sie odwlecze to nie uciecze[emoji1307][emoji1307]
No ja czekam na okres zeby zaczac sztuczny cykl... mialam scratching,
biore encorton,
mam nadzieje ze z 1 lipca przyjdzie okres lub tak w okolicach...cytologie mam ok i inne badania wazne akurat do lipca:/ wiec to ostatni dzwonek na wszystko...[emoji849][emoji849][emoji849]

No to super i trzymam mocne kciuki za powodzenie i Różową Pupkę :D
Będę Ci kibicować i mam nadzieję, że i u mnie się nie przedłuży zbytnio :-*

Bardzo ładne masz wyniki. Myśle, ze wszystko powinno byc Ok. Kiedy robisz kolejne badanie?

Mnie wczoraj lekarka nieco przeraziła, jak opowiedziała, ze dziewczyna próbowała przez 9 kolejnych miesięcy podejść do crio i ciagle było coś nie tak. Ale jak już podeszła to z sukcesem.

Tu nigdy nie ma gwarancji, ze wszystko bedzie jak zakładamy.
Jede dziś na kontrolę czy są torbiele...nie mam innych badań zleconych, a chętnie bym zrobiła jeśli miałyby pomoc ...zobaczymy, co powie lekarz .

Hej dziewczyny :) mimo, że nie udzielam się zbyt wiele to ciągle was podczytuje :) I trzymam mocno kciuki za każdą z was. Mam małe pytanie aktualnie jestem po moim 3 transferze , niestety 2 poprzednie się nie udały. Robiłam betę w sumie już kilka razy i wynik wyszedł niby pozytywny jednak martwię się, że beta jednak jest za niska , lekarz mówi żeby się tym nie sugerować bo przyrost jest a każda ciąża jest inna . Wyniki wyglądają następująco:
9 dpt- 12,66 mIU/ml
11 dpt- 39,22 mIU/ml
15 dpt - 132,37 mIU/ml

Proszę poradźcie jak wg was sprawa się przedstawia? Osobiście jestem przerażona i strasznie się martwię, że może nic nie wyjść.

Cześć! Ten ostatni przyrost na granicy, ale - może jest tak jak mówi lekarz. Wiele takich przypadków tu na forum było. Także wierz w swojego Kropka!!!! I mocne ✊✊✊✊Za powodzenie i nuuudne 8,5 miesiąca :-*

Bardzo ładne masz wyniki. Myśle, ze wszystko powinno byc Ok. Kiedy robisz kolejne badanie?

Mnie wczoraj lekarka nieco przeraziła, jak opowiedziała, ze dziewczyna próbowała przez 9 kolejnych miesięcy podejść do crio i ciagle było coś nie tak. Ale jak już podeszła to z sukcesem.

Tu nigdy nie ma gwarancji, ze wszystko bedzie jak zakładamy.
Anielka, a jak u Ciebie ten estradiol i progesteron się przedstawiał w kolejnych dniach cykl? Też jesteś przed crio?

Dziewczyny, jestem po podgladaniu. Pęcherzyki rosną. W piątek było 5 po 13-14mm na prawym jajniku, na lewym z torbielą nic. A dziś 1×24mm, 2×20mm, 1×21mm, 1×16mm i 1×8mm. Do tego odziwo pojawiły się na lewym 1×15mm i 1×16mm. Endometrium 9mm. Progesteron 0,70 estradiol 620.
W czwartek rano kazali się stawić na punkcję. Dziś jeszcze zastrzyki rano gonal f 100j. i Cetrotide. A wieczorem ovitrelle.
Nie było dziś mojego lekarza i przyjmował mnie inny od którego się niewiele dowiedziałam. Dobrze że chociaż mój zrobi mi punkcję.
Jak myślicie, są jakiesz szanse na powodzenie?
Dziwi mnie, że ten ovitrelle, który brałam wcześniej na pękanie kazali mi wziąć dziś, a punkcja dopiero w czwartek...

9 dpt- 12,66 mIU/ml
11 dpt- 39,22 mIU/ml
15 dpt - 132,37 mIU/ml

Przyrosty są ok, beta niska na blastkę. Nie masz wyjścia musisz powtórzyć betę jeszcze raz albo wystrzeli albo klapa. Ciąży życzę :) i witaj na forum.

reklama
Do góry