@nadziejamooja;)
Fanka BB :)
@Elessi oki dziękiNie wiem czy one sa dostępne w Polsce ale jak nie znajdziesz to daj znac to ci wysle.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Elessi oki dziękiNie wiem czy one sa dostępne w Polsce ale jak nie znajdziesz to daj znac to ci wysle.
Insulina ma ogromny wpływ na przyjęcie zarodka i na utrzymanie wczesnej ciąży. Dlatego podchodząc do IVF jak i przy staraniach naturalnych temat trzeba ogarnąćMyslisz że to przeszkadza w transferze??
Dziewczyny tez bede brac encorton i choc zawsze tarczyca w normie to powiedzcie prosze kiedy przy transferze najlepiej TSH skontrolowac? Przed i po?
dziewczynki @Dgd @ilmenau @Forget-me-not... odebrałam wyniki prolaktyny i tsh
prolaktyna w 22dc 9,2ng/ml 6dc była 40 od 13 czerwca brałam codziennie pół tabletki bromergonu
tsh 1,109 ulU/ml a 2 tyg temu była 1,4 dawka eythtroxu 2x w tyg 63,5 a w 5x w tyg 50
także większe dawki zrobiły swoje wiec cieszę się że tsh tak spadło bo przynajmniej może za bardzo już nie podskoczy na encortonie.
co myślicie? jest ok?
Cześć.
Chcemy z mężem podjeść do invitro i mam takie pytania. Za którym razem się Wam udało, ile komórek Wam pobrano a ile się zapłodniło? Oboje mamy po 36 lat, chcemy podejść do 1 próby bo liczymy na to,że się uda, a szczerze mówiąc boję się mrożenia zarodków, ponieważ nie będziemy mieli funduszy żeby ich wykorzystać. Nasza lekarz zaproponowała aby pobrać 4 komórki,ale tak naprawdę nic nie wiadomo bo może się udać zapłodnić 1, albo 4 albo żadna. Nie powiedziała nam żadnych statystyk. Leczymy się w klinice Bocian w W-wie.
Aaaaaaaa metypred fałszuje wyniki insuliny ?! Bo ja kurczę mam podobne do Twoich, jeszcze byłam po nieprzespanej nocy i tak sie zastanawiam czy to mogło mieć jakieś znaczenieDziewczyny proszę o interpretację wyników.... Dodam że Zobacz załącznik 989596Zobacz załącznik 989597biorę metypred...
Ooo super, a w jakim wieku jesteś jeśli mogę zapytać i ile miałaś pobranych komórek, a ile się zapłodnilo i przetrwało? Lecze się dr. K.Ja też Bocian Udało się za pierwszym razem
Dziękuję bardzo, napewno przemyślimy sprawę, ale po ponad 6 latach starań chyba już nie mam siły na więcej ;( A właściwie ja mam problem z oddaniem zarodków i dlatego boję się o ilość zaplodnionych;( Jeśli chodzi o przyczynę niepłodność i to właśnie nie znaleziono, niby wszystko ok a do ciąży nie dochodzi.Kochana powiem tak i odrazu zaznaczę ze jest to tylko i wyłącznie moje zdanie zeby mnie nikt nie napadł :-) po pierwsze jaka jest przyczyna niepłodności u was bo jesli masz np niedrożne jajowody i dlatego podchodzicie do in vitro to mozesz liczyc na to ze wszystko pójdzie gładko ale jesli przyczyna tkwi gdzie indziej np w nasieniu lub w słabych komórkach to twoja dr jest jakaś dziwna proponując zapłodnienie tylko 4 komórek wiedząc ze nie stać was na kolejne podejście. Zawsze trzeba brac pod uwagę ze komorki sie nie zaplodnia a jak sie uda to ze któreś odpadną po drodze a potem moze tez dojść do nieudanego transferu albo do ciazy biochemicznej lub pozamacicznej nic nie mozna wykluczać, posiadając śnieżynki mozesz za 2 tys podejść jeszcze raz jak uzbieranie kase a tak jesli sie nie uda to skazujesz sie na kolejne stymulację i kosmiczne koszta albo koniec tej drogi. U mnie transfer udał sie za pierwszym razem ale serce przestało bić w 8tc taka opcje tez musisz brac pod uwagę. Uważam ze musicie to poważnie przemyslec zawsze komorki lub zarodki mozesz przekazać do adopcji. Ja to nawet zamroziłam sobie komorki zeby kolejny raz nie pakować w siebie tych leków bo człowiek nie odpuszcza jesli sie nie uda bedziecie stawać na głowie zeby podejść jeszcze raz.
Podobno chyba glukoze podnosi... A jakiiie są twoje wyniki? Byłaś gdzieś z nimi u jakiegoś lekarza??Aaaaaaaa metypred fałszuje wyniki insuliny ?! Bo ja kurczę mam podobne do Twoich, jeszcze byłam po nieprzespanej nocy i tak sie zastanawiam czy to mogło mieć jakieś znaczenie
Ooo super, a w jakim wieku jesteś jeśli mogę zapytać i ile miałaś pobranych komórek, a ile się zapłodnilo i przetrwało? Lecze się dr. K.
PrzesyłamPodobno chyba glukoze podnosi... A jakiiie są twoje wyniki? Byłaś gdzieś z nimi u jakiegoś lekarza??