motylek24
Fanka BB :)
@Myszka683 Co za lekarz który nie zna statystyk! Ja leczyłam się w Bocianie ale Białystok. Wiek 38/39 lat. Według statystyk aby uzyskać podobne szanse jak młodsze kobiety potrzeba zapłodnić 8 komórek. Ja z 16 pobranych zapłodniłam 9. Wyszły dwie blastki. Jedna właśnie sobie śpi (córeczka ma 11 tygodni) a druga na zimowisku. Nie jestem gotowa na kolejną ciążę ale plan mam taki aby podejść do transferu za rok.Cześć.
Chcemy z mężem podjeść do invitro i mam takie pytania. Za którym razem się Wam udało, ile komórek Wam pobrano a ile się zapłodniło? Oboje mamy po 36 lat, chcemy podejść do 1 próby bo liczymy na to,że się uda, a szczerze mówiąc boję się mrożenia zarodków, ponieważ nie będziemy mieli funduszy żeby ich wykorzystać. Nasza lekarz zaproponowała aby pobrać 4 komórki,ale tak naprawdę nic nie wiadomo bo może się udać zapłodnić 1, albo 4 albo żadna. Nie powiedziała nam żadnych statystyk. Leczymy się w klinice Bocian w W-wie.
Ja zaryzykowałam bo też w moim wieku nie planuję gromadki dzieci. Jeśli transfer się powiedzie to przyjmujemy do rodziny kolejne dziecko
Pierwsze dziecko mam poczęte naturalnie i lekarz twierdził że to jest super prognoza na ciążę i nie pomylił się, udało się za pierwszym razem.
Ostatnia edycja: