reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Sluchajcie u mnie transfer w sobote!! Tak sie ciesze! Ze to akurat sobota i ze endo ladnie uroslo! I w sobote bedzie przy mnie maz. A wydaje mi sie ze juz kiedys mialam w sobote i wtedy beta urosla najwiecej:) mam nadzieje ze teraz ruszy i juz ze mna maluszek zostanie:):) ale wiecie co... Doktorek wybral zarodek, mowie ze bierzemy jeden najlepszy. A ten wybral z 6 doby klasy 4.2.2 klasa dobra ale doba 6... Ktoras miala podany 6 dniowy? Ja jeszcze nigdy. Czy on jest jakis "gorszy"? Tak sobie mysle ze to waleczny Maluszek!
A doktorek sie pomylil na bank bo nawet mowie ze mamy 6 dniowe i czy z tych wybiera a on ze woli 5 dniowe... Mam nadzieje ze po prostu tak mialo byc i juz nie bedziemy zmieniwc, mimo ze mamy 5 dniowe klasy 3.2.2.. Znacie ciaze z 6dniowych zarodkow szczesliwie zakonczonych?

reklama
Dziewczyny dzwonilam do kliniki i jestem umowiona juz na czwartek na wizyte. Polozna cos mowila o podpisaniu papierow do criotransferu. Ale powiedzcie mi czy oni juz teraz będą chcieli mnie przygotowywać znowu tzn juz w tym cyklu? Dziewczyny jak to teraz wyglada wlasnie z criotransferem? Napiszcie mi jak wygladaja takoe przygotowania na cyklu sztucznym i naturalnym.
Aaa ile czasu musze sobie zaplanowac na zrobienie krzywej cukrowej i insulinowej w labie?
Jesli chodzi o krzywa to pobranie krwi jest po godzinie i po dwoch po obciazeniu. Takze ponad 2h tam spedzisz. Ja jestem wlasnie przygotowywana do crio. Od 2 dc mam estrofem dopochwowo od 11 dc estrofem i luteina dopochwowo w 16dc transfer. Oczywiscie luteine wdraza sie jak juz endometriuum jest ladne..u mnie dzis bylo 9mm. A wczesniej mialam mowione ze od 8mm juz daja luteine. U mnie w klinice podpisuje sie papiery w tym swmym cyklu co jest transfer:)

Jeju jak tak mozna komus powiedziec. Okropna ta Twoja rodzina! No ale ludzie nie maja taktu. Nie przejmuj sie. Mam nadzieje ze mimo wszysyko troszke z tego wesela skorzystalas i si pobawilas:):)
Tak wybawilismu się bardzo. A rodzinka no coz... powiedziala to osoba ktora pare lat temu tez nie miala latwo bo przeszli przez dwa poronienia i jeździli po lekarzach... no ale coz jal widac zapomina sie o tym przez co si noedawno przeszli bo maja dwoje zdrowych dzici

Jesli chodzi o krzywa to pobranie krwi jest po godzinie i po dwoch po obciazeniu. Takze ponad 2h tam spedzisz. Ja jestem wlasnie przygotowywana do crio. Od 2 dc mam estrofem dopochwowo od 11 dc estrofem i luteina dopochwowo w 16dc transfer. Oczywiscie luteine wdraza sie jak juz endometriuum jest ladne..u mnie dzis bylo 9mm. A wczesniej mialam mowione ze od 8mm juz daja luteine. U mnie w klinice podpisuje sie papiery w tym swmym cyklu co jest transfer:)
Dzoeki. Nie no ja na pewno teraz nie podejde do crio bo musze uregulować tsh bo za batdzo mi skoczylo do góry a to tez chwile zajmie wiec mysle ze moze od nastepnego cyklu ma spokojnie. Tym bardziej ze moja glowa nie radzi sobie z porazka musze odczekac, dzis caly dzien rycze w pracy.

Dziewczyny slucham bicia serduszka I w sobote jak I dzis znalazlam a tym samym miejscu po prawe stronie czy to znaczy ze mala sie nie rusza?
Kochana kupiłaś detektor tętna po to by się nie stresować, jeśli serduszko bije to wszystko jest w porządku. A dzidzia nie musi latać po całym brzuszku jak szalona rybka. [emoji3526]

Dziewczyny... a ja właśnie poczułam moje maleństwo. Tak delikatnie, ale jestem pewna, że to mój mały cud! Właśnie na to czekałam, ale nie sądziłam że tak szybko się wydarzy!

Dziewczynki wracam zywa po weselu ale bez sily i totalnej motywacji. Nie mam na ten moment zadnego planu, pewnie musimy z mezem spokojnie usiasc i pomyśleć co i jal dalej. Czas weswla byl dla mnie trudny be beta jak wiadomo osiągnęła wielkość 1,27 a później tylko spadala. W trakcie imprezy pojawialo sie jescze mnóstwo sytuacji dopowadzajacych mnoe do placzu, poczawszy od ksiedza ktory mowil o darze marzeaciezynstwa skończywszy na rodzince ktora miala komentarze typu ze widocznoe mojemu mezowi noe "staje" jesli noe mamy jeszcze dzieci!!!! Wrrrrrrr :crazy::wściekła/y:
Ale przeżyłam, z bolem ale przeżyłam!!!
Wlasnie dostalam juz okres także zaczynam od nowa.
Co za chamy.. trzeba było się odpowiednio odciąć i nagadac takim debilom. Ludzie to jednak są podli. Kochana nie poddawaj się, współczuję Ci bardzo ale już nie zmienisz sytuacji w jakiej się znalazłaś, trzeba szukać dalej i walczyć:-)

Dzoeki. Nie no ja na pewno teraz nie podejde do crio bo musze uregulować tsh bo za batdzo mi skoczylo do góry a to tez chwile zajmie wiec mysle ze moze od nastepnego cyklu ma spokojnie. Tym bardziej ze moja glowa nie radzi sobie z porazka musze odczekac, dzis caly dzien rycze w pracy.

[emoji3525] to faktycznie lepiej odpocznij. Ja pewnie z moją niecierpliwością podchodziłabym od razu, ale nie miałam nigdy problemu z TSH. Masz rację, trzeba to uregulować.

Jeśli chodzi o crio to ja miałam 2 wizyty + transfer.
Estrofem od 2dc brałam na cyklu sztucznym.

Kochana kupiłaś detektor tętna po to by się nie stresować, jeśli serduszko bije to wszystko jest w porządku. A dzidzia nie musi latać po całym brzuszku jak szalona rybka. [emoji3526]

Dziewczyny... a ja właśnie poczułam moje maleństwo. Tak delikatnie, ale jestem pewna, że to mój mały cud! Właśnie na to czekałam, ale nie sądziłam że tak szybko się wydarzy!
Racja za duzo stresow sobie sama stwarzam ale szybko poczulas super ja juz sie doczekac nie moge

reklama
Do góry