reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas super i też czekamy na wyniki pappa. Nie wiem jak z łożyskiem, bo mi nic nie mówili.
Znasz płeć? U nas ponoć chłopak [emoji7]
Wow! Znacie już płeć? Wiedziałam, że będzie u Was chłopak :D A macie już chłopczyka? Ja nie znam płci, lekarz pytał czy chcemy znać, ale maleństwo latało po całym brzuchu, poza tym stwierdził, że nie chce nas wprowadzić w błąd na tym etapie, bo łatwo o pomyłkę. Pytał, jakiej płci mamy już dzieci, wiec gdy powiedziałam, że dwie dziewczynki, to powiedział, że przydałaby się trzecia. Myślę, że to już była jakaś sugestia ;) byłoby super.
Pewnie u Ciebie łożysko w porządku, jeśli nic nie napisali w wywiadzie usg. Mam nadzieję, że u mnie łożysko „pójdzie” jednak trochę w górę wraz z wiekiem ciąży. Łożysko przodujące często zdarza się po ciążach mnogich i po cesarce, czyli jak u mnie.
Cieszę się, że u Ciebie też wszystko dobrze :)

reklama
Wow! Znacie już płeć? Wiedziałam, że będzie u Was chłopak :D A macie już chłopczyka? Ja nie znam płci, lekarz pytał czy chcemy znać, ale maleństwo latało po całym brzuchu, poza tym stwierdził, że nie chce nas wprowadzić w błąd na tym etapie, bo łatwo o pomyłkę. Pytał, jakiej płci mamy już dzieci, wiec gdy powiedziałam, że dwie dziewczynki, to powiedział, że przydałaby się trzecia. Myślę, że to już była jakaś sugestia ;) byłoby super.
Pewnie u Ciebie łożysko w porządku, jeśli nic nie napisali w wywiadzie usg. Mam nadzieję, że u mnie łożysko „pójdzie” jednak trochę w górę wraz z wiekiem ciąży. Łożysko przodujące często zdarza się po ciążach mnogich i po cesarce, czyli jak u mnie.
Cieszę się, że u Ciebie też wszystko dobrze :)
Nie rozumiem, skąd wiedziałaś? [emoji4]

Jutro jest 4dpt więc myślę że wyniki będą jeszcze oszukane. Jadę pewnie przed 10 po 3h maja być wyniki, jestem umówiona na 13:30 na telefon od lekarza, chyba że sama je odbiorę. Staram się nie myśleć o tym, wymyślam różne rzeczy, ale najbardziej to mi się chce spać. Spać i leżeć to ostatnio moje ulubione zajęcia. No ale u Ciebie to już powinno być coś wiadomo o ile dobrze pamiętam to chyba 7dpt? Jak się czujesz nic Cię nie boli?
9dpt więc u mnie jutro ostateczna prawda... czuje się dobrze Nie mam żadnych objawów. Ja będę mieć wizyta i wyniki ok 16. Trzymajmy za siebie kciuki :-*

@anielka0612 super[emoji4]
Mówiłam, że do końca stymulacji jeszcze różne cuda mogą sie zadziać.
Dalej mocne kciuki kochana za pozytywne wieści dzisiaj i na każdym dalszym etapie[emoji110][emoji110][emoji110]
A który to już dzien stymulacji? Jakoś długo sie wydaje...
Mam 9 jajeczek, bo nowicjusz nie raczył się powiększyć :-D Wielkość od 15do 21,ale od wczoraj mega urosły. Oby tylko już dały spokoj, bo co za dużo to niezdrowo;)
Puncja w czwartek prawdopodobnie o 8:)
Jestem po 14 dawkach bemfoli, wiec chyba całkiem normalnie. U mnie się dłuży, bo szlam długim protokołem. Dzis tylko Ovitrelle, jutro antybiotyk.
Dziękuje Ci bardzo za kciuki i jak możesz to jeszcze nie puszczaj;)

@Justyska13 jak możesz dopisz mi punkcję w czwartek:)

Mam 9 jajeczek, bo nowicjusz nie raczył się powiększyć :-D Wielkość od 15do 21,ale od wczoraj mega urosły. Oby tylko już dały spokoj, bo co za dużo to niezdrowo;)
Puncja w czwartek prawdopodobnie o 8:)
Jestem po 14 dawkach bemfoli, wiec chyba całkiem normalnie. U mnie się dłuży, bo szlam długim protokołem. Dzis tylko Ovitrelle, jutro antybiotyk.
Dziękuje Ci bardzo za kciuki i jak możesz to jeszcze nie puszczaj;)

@Justyska13 jak możesz dopisz mi punkcję w czwartek:)
Trzymam i nie puszczam do samego końca[emoji110][emoji110]
9 do super wynik, jakby wszystkie komóreczki były dojrzałe i sie pięknie zaplodnily to może być z tego niezła gromadka[emoji6]
To już niedługo...
Jeśli wszystko pójdzie dobrze a wierzymy ze tak bedzie i zrobisz transfer na świeżo to masz jakies zalecenia od Pasnika?

Trzymam i nie puszczam do samego końca[emoji110][emoji110]
9 do super wynik, jakby wszystkie komóreczki były dojrzałe i sie pięknie zaplodnily to może być z tego niezła gromadka[emoji6]
To już niedługo...
Jeśli wszystko pójdzie dobrze a wierzymy ze tak bedzie i zrobisz transfer na świeżo to masz jakies zalecenia od Pasnika?
Oby te słowa z gromadka były prorocze ;) Sama jestem bardzo ciekawa, ile z tego uda się zapłodnić. U nas tez problem męski, wiec może nie byc aż tak różowo.
Właśnie nic mi nie zalecał na swiezaka, napisałam do niego, ale zobaczymy, czy zdąży odpisać. Moja lekarka zaleca intralipid 2 kroplówki w dniu transferu.

reklama
9dpt więc u mnie jutro ostateczna prawda... czuje się dobrze Nie mam żadnych objawów. Ja będę mieć wizyta i wyniki ok 16. Trzymajmy za siebie kciuki :-*
U mnie dziś 4 dpt 5 dniowej blastki i w sumie to nic noe czuje. Piersi nie bola, brzuch raczej tez nie. Od czasu do czasu na bieliznie widze malutka biala wydzieline ale to moze 2 x sie pojawilo. I sama nie wiem co myslec.

Jutro mialam isc zrobic paznokcie hybrydowe przed weselem brata i sama noe wiem co zrobic. Niby kazdy pisze nawwt mamaginekolog ze nie ma to wplywu i sama nie wiem. Co muslicie?

Do góry