reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U nas super i też czekamy na wyniki pappa. Nie wiem jak z łożyskiem, bo mi nic nie mówili.
Znasz płeć? U nas ponoć chłopak [emoji7]
Wow! Znacie już płeć? Wiedziałam, że będzie u Was chłopak :D A macie już chłopczyka? Ja nie znam płci, lekarz pytał czy chcemy znać, ale maleństwo latało po całym brzuchu, poza tym stwierdził, że nie chce nas wprowadzić w błąd na tym etapie, bo łatwo o pomyłkę. Pytał, jakiej płci mamy już dzieci, wiec gdy powiedziałam, że dwie dziewczynki, to powiedział, że przydałaby się trzecia. Myślę, że to już była jakaś sugestia ;) byłoby super.
Pewnie u Ciebie łożysko w porządku, jeśli nic nie napisali w wywiadzie usg. Mam nadzieję, że u mnie łożysko „pójdzie” jednak trochę w górę wraz z wiekiem ciąży. Łożysko przodujące często zdarza się po ciążach mnogich i po cesarce, czyli jak u mnie.
Cieszę się, że u Ciebie też wszystko dobrze :)

reklama
Wow! Znacie już płeć? Wiedziałam, że będzie u Was chłopak :D A macie już chłopczyka? Ja nie znam płci, lekarz pytał czy chcemy znać, ale maleństwo latało po całym brzuchu, poza tym stwierdził, że nie chce nas wprowadzić w błąd na tym etapie, bo łatwo o pomyłkę. Pytał, jakiej płci mamy już dzieci, wiec gdy powiedziałam, że dwie dziewczynki, to powiedział, że przydałaby się trzecia. Myślę, że to już była jakaś sugestia ;) byłoby super.
Pewnie u Ciebie łożysko w porządku, jeśli nic nie napisali w wywiadzie usg. Mam nadzieję, że u mnie łożysko „pójdzie” jednak trochę w górę wraz z wiekiem ciąży. Łożysko przodujące często zdarza się po ciążach mnogich i po cesarce, czyli jak u mnie.
Cieszę się, że u Ciebie też wszystko dobrze :)
Nie rozumiem, skąd wiedziałaś? [emoji4]

Jutro jest 4dpt więc myślę że wyniki będą jeszcze oszukane. Jadę pewnie przed 10 po 3h maja być wyniki, jestem umówiona na 13:30 na telefon od lekarza, chyba że sama je odbiorę. Staram się nie myśleć o tym, wymyślam różne rzeczy, ale najbardziej to mi się chce spać. Spać i leżeć to ostatnio moje ulubione zajęcia. No ale u Ciebie to już powinno być coś wiadomo o ile dobrze pamiętam to chyba 7dpt? Jak się czujesz nic Cię nie boli?
9dpt więc u mnie jutro ostateczna prawda... czuje się dobrze Nie mam żadnych objawów. Ja będę mieć wizyta i wyniki ok 16. Trzymajmy za siebie kciuki :-*

@anielka0612 super[emoji4]
Mówiłam, że do końca stymulacji jeszcze różne cuda mogą sie zadziać.
Dalej mocne kciuki kochana za pozytywne wieści dzisiaj i na każdym dalszym etapie[emoji110][emoji110][emoji110]
A który to już dzien stymulacji? Jakoś długo sie wydaje...
Mam 9 jajeczek, bo nowicjusz nie raczył się powiększyć :-D Wielkość od 15do 21,ale od wczoraj mega urosły. Oby tylko już dały spokoj, bo co za dużo to niezdrowo;)
Puncja w czwartek prawdopodobnie o 8:)
Jestem po 14 dawkach bemfoli, wiec chyba całkiem normalnie. U mnie się dłuży, bo szlam długim protokołem. Dzis tylko Ovitrelle, jutro antybiotyk.
Dziękuje Ci bardzo za kciuki i jak możesz to jeszcze nie puszczaj;)

@Justyska13 jak możesz dopisz mi punkcję w czwartek:)

Mam 9 jajeczek, bo nowicjusz nie raczył się powiększyć :-D Wielkość od 15do 21,ale od wczoraj mega urosły. Oby tylko już dały spokoj, bo co za dużo to niezdrowo;)
Puncja w czwartek prawdopodobnie o 8:)
Jestem po 14 dawkach bemfoli, wiec chyba całkiem normalnie. U mnie się dłuży, bo szlam długim protokołem. Dzis tylko Ovitrelle, jutro antybiotyk.
Dziękuje Ci bardzo za kciuki i jak możesz to jeszcze nie puszczaj;)

@Justyska13 jak możesz dopisz mi punkcję w czwartek:)
Trzymam i nie puszczam do samego końca[emoji110][emoji110]
9 do super wynik, jakby wszystkie komóreczki były dojrzałe i sie pięknie zaplodnily to może być z tego niezła gromadka[emoji6]
To już niedługo...
Jeśli wszystko pójdzie dobrze a wierzymy ze tak bedzie i zrobisz transfer na świeżo to masz jakies zalecenia od Pasnika?

Trzymam i nie puszczam do samego końca[emoji110][emoji110]
9 do super wynik, jakby wszystkie komóreczki były dojrzałe i sie pięknie zaplodnily to może być z tego niezła gromadka[emoji6]
To już niedługo...
Jeśli wszystko pójdzie dobrze a wierzymy ze tak bedzie i zrobisz transfer na świeżo to masz jakies zalecenia od Pasnika?
Oby te słowa z gromadka były prorocze ;) Sama jestem bardzo ciekawa, ile z tego uda się zapłodnić. U nas tez problem męski, wiec może nie byc aż tak różowo.
Właśnie nic mi nie zalecał na swiezaka, napisałam do niego, ale zobaczymy, czy zdąży odpisać. Moja lekarka zaleca intralipid 2 kroplówki w dniu transferu.

reklama
9dpt więc u mnie jutro ostateczna prawda... czuje się dobrze Nie mam żadnych objawów. Ja będę mieć wizyta i wyniki ok 16. Trzymajmy za siebie kciuki :-*
U mnie dziś 4 dpt 5 dniowej blastki i w sumie to nic noe czuje. Piersi nie bola, brzuch raczej tez nie. Od czasu do czasu na bieliznie widze malutka biala wydzieline ale to moze 2 x sie pojawilo. I sama nie wiem co myslec.

Jutro mialam isc zrobic paznokcie hybrydowe przed weselem brata i sama noe wiem co zrobic. Niby kazdy pisze nawwt mamaginekolog ze nie ma to wplywu i sama nie wiem. Co muslicie?

Do góry