Ruda08
Fanka BB :)
Mam jeszcze jednego zarodka i tam go podamy a co dalej to nie wiem ;( nie mieszkamy w Polsce narazie ( chcemy wracać w przyszłym roku) i wycieczki do Warszawy są jeszcze bardziej skomplikowane. Co innego gdybym mieszkała w Polsce.Ja też polecam Novum, ale jesli chodzi o problemy immunologiczne to tam za bardzo w to nie wierza i sami nie zlecaja badań immuno. Ale jak sie ma zalecenia od immunologa to w wiekszoaci przypadkow raczej je akceptuja. Da sie to pogodzić tylko trzeba sie jakby oddzielnie leczyc u immunologa poza klinika.
Jesli chodzi o metypred i badania nk i cytokin po nim to pewnie chca sprawdzić jak na niego reagujesz czy jest poprawa.
Wczesniej robilas badanie nk zaraz po nim? W tek samej dawce teraz bierzesz?
Badanie cytokin i wspolczynnika th1/th2 to jedno z podstawowych badan immuno w nieplodnosci. Tez je robilam i jeszcze wtedy nigdy nie bylam w ciazy i nie jest to tak ze tylko przy poronieniach sie robi.
Ja na Twoim miejscu klinike zmienilabym dopiero po kolejnym transferze a zawsze mozesz pojsc na konsultacje immunologiczna do kogos innego.
U mnie nie ma implantacji więc jakiś problem musi być (tzn tak mi się wydaje)
Metypred biore w tej samej dawcę, skoczyłam go brać jakoś 10 dni przed badaniami, tylko też nie wiem jakie miałam wcześniej, bo to było moje pierwsze takie badanie.