Badanie wykonuje sie przykladowo w 16dniu cyklu sztucznego. Przychodzi wynik czy w tym dniu endometrium jest receptywne postreceptywne czy prereceptywne i odpowiednio dobiera sie dzien transferu wzgledem tego wyniku. Oczywiscie wtedy transfer rowniez na sztucznym cyklu i z dokladnie takimi samymi zaleceniami jak przygotowanie do badania.Super, czyli potwierdzaliscie moje przypuszczenia.. Cos musialam zle zrozumiec z tym dc.. u mnie dochodzilo do implantacji ale to bylo 6 I wiecej lat temu, za kazdym razem 2 zarodki.. ciaza pozamaciczna ciezko nazwac implantacja.. Ale biochemiczna juz chyba mozna? logistycznie nie wydole.. Zaryzykuje chyba I podejde do crio bez tego badanie.. dzieki Dziewczyny.. a Co do badanie ma wogole wskazal, zmienic sie dzien transferu po wyniku lub zwalcza sie czym te komorki NK?
reklama
Ruda08
Fanka BB :)
Biedaczka ;( boli i nic nie może zrobić ani powiedziećMamy termoforek i nieraz ratuje nam życie. Przy bólach brzuszka to ona zasypia tylko z termoforkiem
Forget-me-not...
Tez nie mieszkam w Polsce i wiem jak ciężko to wszystko pogodzic. Napisalam Ci o leczeniu w novum bo widzialam we wcześniejszych postach ze ją rozważasz. Mi akurat leczenie w Wawie najbardziej pasuje bo i rodzina nie tak daleko.Mam jeszcze jednego zarodka i tam go podamy a co dalej to nie wiem ;( nie mieszkamy w Polsce narazie ( chcemy wracać w przyszłym roku) i wycieczki do Warszawy są jeszcze bardziej skomplikowane. Co innego gdybym mieszkała w Polsce.
U mnie nie ma implantacji więc jakiś problem musi być (tzn tak mi się wydaje)
Metypred biore w tej samej dawcę, skoczyłam go brać jakoś 10 dni przed badaniami, tylko też nie wiem jakie miałam wcześniej, bo to było moje pierwsze takie badanie.
A Ty w ktorej klinice sie leczysz?
Dwa nieudane transfery to jeszcze nie tak dużo i różne czynniki moga wplywac na niepowodzenie. Oby trzeci szczesliwy...[emoji110]
Ruda08
Ja ogólnie pochodzę z Pomorza, mam 20 km do Gdyni, więc nie ukrywam, że w Trójmiasto jest mi bardziej po drodze a w Warszawie nikogo nie mam niestety. Czyli dochodzą jeszcze koszty dojazdu/ hotelu to już rośnie pokaźna sumka.Tez nie mieszkam w Polsce i wiem jak ciężko to wszystko pogodzic. Napisalam Ci o leczeniu w novum bo widzialam we wcześniejszych postach ze ją rozważasz. Mi akurat leczenie w Wawie najbardziej pasuje bo i rodzina nie tak daleko.
A Ty w ktorej klinice sie leczysz?
Dwa nieudane transfery to jeszcze nie tak dużo i różne czynniki moga wplywac na niepowodzenie. Oby trzeci szczesliwy...[emoji110]
Też na to liczymy, że trzeci raz będzie tym szczęśliwym
(Leczymy się w Invimed w Gdyni)
A jeżeli się nie uda to zrobimy 2 stymulację w Trójmieście a jak się znowu nie uda uderzamy do Warszawy
Trzeba być dobrej myśli, są gorsze dni (jak we wszystkim) ale wiemy, że się uda
Konstancja27
Jeśli mogę prosić o dopisanie na dziś na punkcję A na poniedziałek 20.05 transfer:-) dziękuję.Super wynik jak na razie. Kochana jutro dopisze. Dzis juz noe mam dostępu do kompa.
Śliwka12345
Dziewczyny sikaniec wyszedł negatywny
annemarie
Dziewczyny a czy ktorejs z Was zalecono intralipid przed transferem? Czy on jest na skurcze macicy?
Intralipid nie jest na skurcze tylko na pdwyzszone NK komorki.Na skurcze sa wlewy z Atosibanu.Intralipid dostalo tutaj duzo dziewczyn po przebadaniu u immunologa.
Justyska13
@Konstancja27 owocnego jajcobrania, niech peda piekne kropeczki
@Śliwka12345 mocne kciuki za pozytywna bete do nieba
No i za mnie trzymajcie kciuki niech jajeczka pieknie rosna i nie pekaja za wcześnie
@Śliwka12345 mocne kciuki za pozytywna bete do nieba
No i za mnie trzymajcie kciuki niech jajeczka pieknie rosna i nie pekaja za wcześnie
reklama
anielka0612
Sikance-oszukańce!!!! Tylko beta O ktorej się wybierasz?Dziewczyny sikaniec wyszedł negatywny
Podziel się: