reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny , tak czytam te wasze rozkminianie o brzuchach i wam cholernie zazdrosze ze jeszcze ich nie macie. Tez sie martwilam ze go u mnie nie widac( poza oponka ) a teraz.... ubrac skarpetki- no go[emoji23]buty - no go! dzieciaki cisna na zyly- spie tylko na bokach i biodra mi odpadaja, ostatnie 10 dni z rwa kulszowa,zbiera sie woda, ledwo wchodze do samochodu,nie wiem jak spac... cieszcie sie i kozystajcie z wolnosci. Brzuchy wam na 100% urosna[emoji23]I pomimo blizniakow... mi brzuch wyskoczyl w 6 miesiacu , ale za to z dnia na dzien. Dzisiaj mamy taki...Zobacz załącznik 969529Odliczam do konca...[emoji173]️[emoji173]️
Malutki masz brzuch ;) Ja przy bliźniakach byłam orką. Byłam na początku 6 miesiąca i ludzie pytali czy lada moment rodzę :D
Znam wszystkie dolegliwości ciążowego brzucha z bliźniakami.

Chudzino Ty! Piękny masz brzuch, aż mnie zazdrość bierze... Ciesz się małym brzuszkiem, bo długo to nie potrwa :D

Podobno za badania, które wskazują, ze scratching zwiększa powodzenie implantacji. Ale z drugiej strony jeśli jest za wysoki poziom komórek NK to nie jest wskazany, bo jeszcze je zwiększa. Jeśli miałaś je badane i jest Ok to zrob smialo, bo a nuz pomoze :)

Niestety nie badalam jeszcze nic z immunologii

Chudzino Ty! Piękny masz brzuch, aż mnie zazdrość bierze... Ciesz się małym brzuszkiem, bo długo to nie potrwa :D
Nio dzisiaj byłam na pobraniu krwi i oczywiście każdy chce pierwszy a może mnie Pani przepuści , a ja nie przepraszam w ciązy jestem Brzucha nie widać ale co nie kłamałam a ledwo siedziałam duszno w labolatorium , a jeszcze mdłości:-)

Wiem ze nie bardzo chcesz badac immuno jeszcze przed tym transferem, ale ja bym na twoim miejscu zrobila chociaż subpopulacje limfocytow w tym sa komorki NK. Jesli by wyszly wysokie to intralipid i może steryd i wtedy nie robic tego scratchingu macicy bo tak jak anielka pisze przy wysokich NK on jest raczej nie wskazany... a jak wyjdą niskie to moze ten intralipid nie potrzebny a scratching zrobic.
Najlepiej porozmawiaj z lekarzem...

A no tak.. zapomnialam o sterydzie jeszcze...
A na subpopulacje limfocytow mozna isc bez zlecenia od lekarza? Trzeba potem do interpretacji isc do immunologa?
Ja mam tak slabe te ostatnie zarodki ze nie wiem czy to wszystko juz teraz robic...:(

Zapisuje sobie wszystko i zbieram takie „pewniki” i mysle ze macie racje ze trzeba by pakiet na trombofilie, oraz subpopulacje limfocytow zrobic.
Krzywa to oczywiste.
I wtedy cos tam wiecej bedzie wiadomo...

Kochana szanse są juz pewnie minimalne, ale jeszcze trzeba zbadać dla pewnosci.
Ja ostatnio robilam w 8dpt wynik byl okolo 1, pozniej wyjechalam z Polski to juz nie badalam tylko test ciazowy ktory wyszedl negatywny. Odstawilam leki, mialam krwawienie jak okres a pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy pozamacicznej...

Dla pewności zrób jeszcze bete...
7dpt. Wiec myślę, że jakby sie mialo udac to wynik by wyszedł, a podana mialam blastke :(

reklama
Kochana szanse są juz pewnie minimalne, ale jeszcze trzeba zbadać dla pewnosci.
Ja ostatnio robilam w 8dpt wynik byl okolo 1, pozniej wyjechalam z Polski to juz nie badalam tylko test ciazowy ktory wyszedl negatywny. Odstawilam leki, mialam krwawienie jak okres a pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy pozamacicznej...

Dla pewności zrób jeszcze bete...
Ok, tak zrobię. Dziękuję!

Do góry