reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję Kochana:) oj boże przecież ja tego nie przemyce nigdzie. Dziewczyny z dietą to na niego nie zadziała, jak zrobię coś zielonego to nic mi nie zje, będzie chodził głodny cały dzień, na koniec pójdzie do sklepu kupi sobie swoją ulubioną białą bułkę i kiełbasę i tyle z tego będzie, koktajlu nie tknie, jedynie jak ukryje coś w truskawkowym (ale broń boże, żeby nie widział awokado czy szpinaku w pobliżu), jak dziecko powie, że takich cudów on nie będzie jadł i nawet nie spróbuje, jak zostawię np w sosie kawałki warzyw to zostawi na boku, musiałabym wszystko miksować, jedyne co mu jestem w stanie podłożyć do jedzenia z warzyw to pomidory, kroje mu dosłownie do wszystkiego, albo jak zacznę dla siebie to go pytam czy zje samego, bo ja nie lubię samego i się zmarnuje. jak dałam cukinię do kurczaka w kostce do kaszy to wogole nie zjadł, a świeże warzywa to wogole co to jest!, dlatego pcham mu pomidory i ogórki kiszone, a tabletki chyba jak mojemu kotu musiałbym w smakołykach podawać ( najlepiej w kiełbasie swojskiej!!!!)
Haha o ludu to faktycznoe problem. Hmm to moze do tego koktajlu z truskawek kruszyc tabsy

reklama
Oj to ciężki orzech do zgryzienia[emoji6]
To ja dalabym mu spokój z tym wszystkim. Jak nasienie nie jest zle, to nie ma co go terroryzowac. Jak juz to jak da sie namówić to jedną tabletke w ktorej jest wszystkich witaminek po trochu...
O dokladnie jedna jakas tabletke. Profertil jest drogi i taniej wychodzi na pewno przez internet i 180 tab. na 3 miesiace

Hej dziewczyny, powiedzcie czy po nieudanym ET mialyscie bardziej bolace miesiaczki? Ja w przyszlosci mialam jeden nieudany I zapomnialam jak to jest a wczoraj dostalam @ ... Byla tak bolesna jak chyba nigdy w zyciu, az z bolu Wylam bo nospy max nie pomagalo... Mysle czy to moze byc wins iz mialam dosc wysoki progesteron po dawkach lekow I teraz ich nagle spades takie bole I skurcze silne powoduje? Dzis jest troche lepiej ale wczoraj to byl koszmar.. nie wiem czy to oznacza jakis powod do niepokoju czy poprostu tak jest po nieudanym crio

Nie łaczyła bym tego z progesteronem , a bardziej z wysokim estradiolem który spowodowal bardzo mocna ukrwienie sluzowki i grube endometrium. Musi sie teraz to wszystko złuszczyć. Musisz przeczekac.Normalna reakcja organizmu.

kurcze nie wiedziałam że coś takiego istnieje, dzięki będę próbować jeśli dziadostwo się pojawi, zawsze to lepsze niż faszerowanie się lekami, aczkolwiek różnie to bywa
To urządzenie chyba działa tylko na sam wykwit opryszczki, czyli na krostki (przyspiesza gojenie), a nie na wirusa. W momencie pojawienia się zmiany na ustach wirus zaczyna szaleć w całym organizmie, a krostka jest tylko sygnałem jego aktywności w organizmie, dlatego należy wziąć Heviran, który działa ogólnoustrojowo na wirusa i wprowadza go w stan uśpienia. Jestem po konsultacji z lekarzem, wytłumaczył mi dlaczego muszę wziąć Heviran. To nie jest moj pierwszy kontakt z wirusem, wiec myślałam, ze nie muszę tego brać w ciąży, ale lekarz powiedział, ze jesli nie wezme teraz i nie „uśpię” wirusa lekiem, bedzie wracał w ciąży jak bumerang ;)

Nie łaczyła bym tego z progesteronem , a bardziej z wysokim estradiolem który spowodowal bardzo mocna ukrwienie sluzowki i grube endometrium. Musi sie teraz to wszystko złuszczyć. Musisz przeczekac.Normalna reakcja organizmu.
Dzieki... przeczekam po prostu w szoku jestem Co te harmony w tabletkach moga zdzialac.. bardziej bolalo jedynie po laparo I cesarce..

rano nie udało mi się udostępnić więc robię to trochę później ;)
za wszystkich trzymamy kciuki, a dziś w szczególności za @anielka0612
Dziewczyny proszę o podawanie terminow wizyt i oznaczanie mnie bo ciężko czasem wychwycić wasze wizyty wśród wiadomości, będę wdzięczna :)
Kochana mnie zapisz na 22.05. Kolejne usg

reklama
Może ktoś coś podpowie. Ostatnio @Justyska13 miała tutaj taki wykaz padany przez kogoś. @Justyska13 pamiętasz kto to był tutaj specjalistą od suplementacji nasienia?:)
Nam lekarz zapisal profertil dla meza, bardzo poprawily mu sie po nim wyniki, ale trzeba je brać kilka miesięcy, przynajmniej 3 (tyle trwa tak jakby produkowanie nowej spermy? Tzn to co zaczyna spozywac mąż z witamin, po 3 miesiacach wychodzą efekty w wynikach)
O dzięki za informacje. Ppd cos pociągnie sie. Moj bierze profertil 2x1, wit c 1000 1x1 wit D3 1x2 -2000, a teraz 1x1-2000. Alkohol sporadycznie od ponad pol roku. Ostatnio na swieta pare kieliszkow dosłownie. , i wczoraj lampka wina. Wiec uwazam ze to sporadycznie jest. Lekarz nam powiedzial ze mozna ale wlasnie nia tak by umierac na drugi dzien bo wtedy umieraja plemniki. Ale mojego jakos juz przestalo ciagnac do piwa nawet. Wczesniej to skrzynka na miesiac szla a teraz to moze dwa piwka na miesiąc. Wiec jest dobrze.
Moj tez bral profertil 2x1, ale nic poza tym, morfologia z 3 procent poleciala na 10, ruchliwosc i koncentracja tez duza poprawa, ale to po 7 miesiacach stosowania
O dokladnie jedna jakas tabletke. Profertil jest drogi i taniej wychodzi na pewno przez internet i 180 tab. na 3 miesiace
No drogo to wychodzi, my kupowalismy tak po 60 /100 tabletek licząc, że znów 'tylko' tyle wystarczy i musielismy dokupowac co chwile, jak raz kupilismy 180sztuk za 540zl to akurat mniej wiecej moment rozpoczęcia procedury in vitro, po 60 tabletkach udal sie pierwszy transfer i przestał brac [emoji12][emoji23] potem sprzedalam reszte tabletek na olx [emoji12]

Do góry