reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tez je bralam chyba ze 3 tyg [emoji849] idzie sie przyzwyczaić [emoji12][emoji85]
Ja w poprzedniej stymulacji te jes długo bralam :) Także już mniej więcej wiem, co mnie czeka. Na szczescie ja po gonalpeptylu nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, co podobno jest mało spotykane:)

reklama
@anielka0612 od ktorego dnia cyklu zaczelas? Jakie masz leki? I jak to jest z dawkowaniem? Ty jeates na swiezo i chciałam wiedzieć jak to dokladnoe wyglada bo ja jestem przef stymulacja. Od czego dzis zaczynalas?
Ide długim protokołem, wiec zaczęłam 21 dnia od wyciszania gonalpeptylem. Pozniej w 2/3 dniu nowego cyklu mam się zgłosić na badanie FSH, LH, estradiolu i progesteronu i na usg. Najprawdopodobniej od 3 dnia bede brała dodatkowo lek o nazwie bemfola. Nigdy wcześniej o nim nie słyszałam. Podobno od niedawna jest refundowany. Przy 1 stymulacji miałam menopur.
Gonapeptyl mam po całej ampułce dziennie, a nie wiem jeszcze jak to bedzie z tym drugim. I mam już wizyty poumawiane na druga polowe maja, co 3 dni:cool2:

A Ty kiedy zaczynasz? Jakim pójdziesz protokołem? Wiesz już jakie bedziesz miała leki?

Ide długim protokołem, wiec zaczęłam 21 dnia od wyciszania gonalpeptylem. Pozniej w 2/3 dniu nowego cyklu mam się zgłosić na badanie FSH, LH, estradiolu i progesteronu i na usg. Najprawdopodobniej od 3 dnia bede brała dodatkowo lek o nazwie bemfola. Nigdy wcześniej o nim nie słyszałam. Podobno od niedawna jest refundowany. Przy 1 stymulacji miałam menopur.
Gonapeptyl mam po całej ampułce dziennie, a nie wiem jeszcze jak to bedzie z tym drugim. I mam już wizyty poumawiane na druga polowe maja, co 3 dni:cool2:

A Ty kiedy zaczynasz? Jakim pójdziesz protokołem? Wiesz już jakie bedziesz miała leki?
Ja miałam gonapeptyl dwa zastrzyki na raz noc przed punkcją, cała stymulacja przeszła mi ok, pojawiła się przed punkcją gorączka ale to od hormonów. Gonapeptyl zle wspominam zastrzyk mnie tak bolał, że jak mi mąż podwał płakałam…poźniej już było z górki . Po punkcji miałam jeszcze zastrzyki neoparin przeciwzakrzepowe.

Psycholog??
Piekne zycie młodości wspólne plany. Marzenie....
Kupilismy piękna dzialke postawiliśmy dom piekny dol urządzamy .wszystko na kredyt...
Gora stoi pusta puste pokoje czekają na dzieci których od 5 lat brak.
Piekny ślub zaraz starania o dzieci marzenia to 3 ....
Po pol roku staran i testow badania wyrok azospermia.
Nastepne pol roku płaczu dlaczego my ?
Następnie decyzja o AD.
Zaczeta stymulacja uzyskano 12 pieknych komorek (6 do adopcji)
6 zaplodnionych .uzyskano 6 zarodków.
Transfer odroczony ( zamrozono po 3 zarodki w 2 slomkach)
1)Crio 1 transfer 1bb brak ciazy
2) Crio 2 transfer morula i 1bb bral ciazy
Nastepnie znowu placz i szansza badanie kliniczne bezplatne i tez 6 transferow ciazy brak ...

Juz psychicznie coraz gorzej w kolo rodza sie dzieci wszyskie siostry ktore wyszly za maz po mnie maja juz dzieci a my...
Ciagle tylko slysze ze myslimy o sobie jestesmy egoistami itp

Z tej desperacji przychodza nam glupie pomysły moze znalezienie dawcy i naturalna metoda przypadkowy seks?

Juz psychicznie coraz gorzej w kolo rodza sie dzieci wszyskie siostry ktore wyszly za maz po mnie maja juz dzieci a my...
Ciagle tylko slysze ze myslimy o sobie jestesmy egoistami itp

Z tej desperacji przychodza nam glupie pomysły moze znalezienie dawcy i naturalna metoda przypadkowy seks?
Egoistami sa Ci ktorzy mowia takie rzeczy!
Tragedia... czy ludzie kompletnie nie mysla???
Trzymam mocnoooo kciuki!!! I zycze wszystkiego co najlepsze !!!!

Egoistami sa Ci ktorzy mowia takie rzeczy!
Tragedia... czy ludzie kompletnie nie mysla???
Trzymam mocnoooo kciuki!!! I zycze wszystkiego co najlepsze !!!!
Jedynie forum i Wy kochane dajecie duzo wsparcia...u
Juz naprawdę mialam mysli samobójcze moja psychika juz dswno jest na dnie.
Morze lez wylanych juz dawno miałabym wlasna plaże w ogródku hehe
Wiecie 3 stymualacje 7 transferow ponad 30tys i nicc
Jak zyc dalej kiedy moje marzenie pragnienie bycia w ciazy urodzenie karmienie piersia ma mnie ominac...

Pod koniec maja mam slub brata moja przyszla bratowa juz jest w ciazy
Wiecie jak to boli...
Zdaje sobie sprawe i wiem ze mozna pisac zeby sie nie zalamywac zeby nie plakac... a to i tak nic nie daje.

Musicie sie trzymac. Macie siebie i razem na pewno Wam sie uda! Wspolnie dacie rade. I ten piękny dom napelni na pewno wkrotce Wasze male szczescie!

reklama
Jedynie forum i Wy kochane dajecie duzo wsparcia...u
Juz naprawdę mialam mysli samobójcze moja psychika juz dswno jest na dnie.
Morze lez wylanych juz dawno miałabym wlasna plaże w ogródku hehe
Wiecie 3 stymualacje 7 transferow ponad 30tys i nicc
Jak zyc dalej kiedy moje marzenie pragnienie bycia w ciazy urodzenie karmienie piersia ma mnie ominac...

Nie do pomyślenia ile jest w stanie znieść kobieta , para która stara się o dziecko
Wielu ludzi nie rozumie jak jest to wielka walka o tak naprawdę jedna z najpiękniejszych rzeczy posiadanie dziecko i zrealizowanie się w byciu rodzicem
My może i tyle nie przeszliśmy ale marzymy dziecku jak Wy, jak każda z nas która jest tutaj na forum...
Wiele jest niesprawiedliwości ...
W pracy stykam się z ludźmi którzy nie zdążą pomyśleć a juz maja dzieci które często są niechciane albo rodzice nie maja czasu ...
Dla mnie rodzina dziecko to priorytet !
Trzymam za Was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
By ta walka zakończyła się w końcu zwycięstwem !!!!![emoji173]️

Do góry