reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny, powiedzcie czy po nieudanym ET mialyscie bardziej bolace miesiaczki? Ja w przyszlosci mialam jeden nieudany I zapomnialam jak to jest a wczoraj dostalam @ ... Byla tak bolesna jak chyba nigdy w zyciu, az z bolu Wylam bo nospy max nie pomagalo... Mysle czy to moze byc wins iz mialam dosc wysoki progesteron po dawkach lekow I teraz ich nagle spades takie bole I skurcze silne powoduje? Dzis jest troche lepiej ale wczoraj to byl koszmar.. nie wiem czy to oznacza jakis powod do niepokoju czy poprostu tak jest po nieudanym crio

@Justyska13 - nam pierwsza ginka kazala brać ferti mem ( czy jakoś tak ) Po zmianie kliniki lekarz kazał odstawić to i brać wszystko osobno i patrzeć aby w składzie nie było tlenku tytanu -trochę tych tabsow jest do żarcia ale czego się nie zrobi w takiej sytuacji. Aaa i spirulina wypijana z rana na oczyszczanie organizmu. Zobaczymy w maju ,czy to coś dało- jak zbadamy żołnierzyki :p
@sksk to są kochana propozycje od @Agniecha1508 jej mąż te stosuje

@Justyska13 - l-karnityna kupowana w sklepie dla sportowców duża dawka, cynk, selen, witaminę d plus mk7 8000 jednostek, omega 3 , omega 6 , witamina b complex , witamina a, witamina e, krzem , koenzym q10. Wszystko osobno - wyniki na razie poprawa tylko fragmentacja dna plemników z 26 na 13,5 . morfologie będziemy robić poczatkiem maja.
Dieta dużooo warzyw i basen na chlodzenie jajków. Ufff chyba wszystko.
@sksk proszę

haha Sywia widzę że problem namówienia męża na suplementy jest mi znany ja już też myślałam jak salfazin przemycić mężowi bo uparł się tylko na profertil który nie polepsza wyników, no ale cóż... już kombinuje z wit D3 bo brał 4000 a teraz już chce brać tylko 2000. no ale dobra dobrze że coś bierze. A na mnie patrzy się jak na wariatkę króra pije sok z aronii i bierze różne suplementy.
@Vinszka jak wyglądają tabletki salfazinu? haha może pod coś je podciągnę?
Nie do mnie pytanie, ale może pomogę 8-) Salfazin to białe kapsułki, średniej wielkości i nie maja żadnego napisu. To chyba możesz powiedzieć, ze to np wit c:-p

Mój bierze salfazin, Parenton, l-karnityne, wit C, D, kwas foliowy, pije tez mace. Generalnie ja nie mam problemu, bo co zalece to nawet skrupulatnie bierze:p
Do tego stara się jeść dużo warzyw - choć on z tych facetów, którzy z warzyw to najbardziej lubią boczek;) Dochodzą orzechy brazylijskie, pestki słonecznika i z dyni.
Kiepsko mu idzie wyeliminowanie alkoholu, ale lampka wina, czy piwko od czasu do czasu chyba aż tak bardzo nie powinny zaszkodzić8-) Taka przynajmniej mam nadzieje:)

Hej. Też miałam opryszczkę na początku ciąży. Ogromną aż mi pół twarzy spuchło. Przez 4 tygodnie mnie męczyła, brałam Heviran w tabletkach przez tydzień. Teraz 25 tc, jestem po badaniach prenatalnych i serduszka. Dzidziuś zdrowy. Już się nie stresuje i czuję się super. Będzie dobrze i najważniejsze to się nie denerwuj!
Ja też biorę Heviran 400 mg 3 x1. Podobno nie szkodzi. Mi po dwóch dniach praktycznie zniknęla, ale wirus podobno szaleje pomimo, że objawy ustępują.

Dziękuję Kochana:) oj boże przecież ja tego nie przemyce nigdzie. Dziewczyny z dietą to na niego nie zadziała, jak zrobię coś zielonego to nic mi nie zje, będzie chodził głodny cały dzień, na koniec pójdzie do sklepu kupi sobie swoją ulubioną białą bułkę i kiełbasę i tyle z tego będzie, koktajlu nie tknie, jedynie jak ukryje coś w truskawkowym (ale broń boże, żeby nie widział awokado czy szpinaku w pobliżu), jak dziecko powie, że takich cudów on nie będzie jadł i nawet nie spróbuje, jak zostawię np w sosie kawałki warzyw to zostawi na boku, musiałabym wszystko miksować, jedyne co mu jestem w stanie podłożyć do jedzenia z warzyw to pomidory, kroje mu dosłownie do wszystkiego, albo jak zacznę dla siebie to go pytam czy zje samego, bo ja nie lubię samego i się zmarnuje. jak dałam cukinię do kurczaka w kostce do kaszy to wogole nie zjadł, a świeże warzywa to wogole co to jest!, dlatego pcham mu pomidory i ogórki kiszone, a tabletki chyba jak mojemu kotu musiałbym w smakołykach podawać ( najlepiej w kiełbasie swojskiej!!!!)

Dziękuję Kochana:) oj boże przecież ja tego nie przemyce nigdzie. Dziewczyny z dietą to na niego nie zadziała, jak zrobię coś zielonego to nic mi nie zje, będzie chodził głodny cały dzień, na koniec pójdzie do sklepu kupi sobie swoją ulubioną białą bułkę i kiełbasę i tyle z tego będzie, koktajlu nie tknie, jedynie jak ukryje coś w truskawkowym (ale broń boże, żeby nie widział awokado czy szpinaku w pobliżu), jak dziecko powie, że takich cudów on nie będzie jadł i nawet nie spróbuje, jak zostawię np w sosie kawałki warzyw to zostawi na boku, musiałabym wszystko miksować, jedyne co mu jestem w stanie podłożyć do jedzenia z warzyw to pomidory, kroje mu dosłownie do wszystkiego, albo jak zacznę dla siebie to go pytam czy zje samego, bo ja nie lubię samego i się zmarnuje. jak dałam cukinię do kurczaka w kostce do kaszy to wogole nie zjadł, a świeże warzywa to wogole co to jest!, dlatego pcham mu pomidory i ogórki kiszone, a tabletki chyba jak mojemu kotu musiałbym w smakołykach podawać ( najlepiej w kiełbasie swojskiej!!!!)
Oj to ciężki orzech do zgryzienia[emoji6]
To ja dalabym mu spokój z tym wszystkim. Jak nasienie nie jest zle, to nie ma co go terroryzowac. Jak juz to jak da sie namówić to jedną tabletke w ktorej jest wszystkich witaminek po trochu...

Ostatnia edycja:
Nie do mnie pytanie, ale może pomogę 8-) Salfazin to białe kapsułki, średniej wielkości i nie maja żadnego napisu. To chyba możesz powiedzieć, ze to np wit c:-p

Mój bierze salfazin, Parenton, l-karnityne, wit C, D, kwas foliowy, pije tez mace. Generalnie ja nie mam problemu, bo co zalece to nawet skrupulatnie bierze:p
Do tego stara się jeść dużo warzyw - choć on z tych facetów, którzy z warzyw to najbardziej lubią boczek;) Dochodzą orzechy brazylijskie, pestki słonecznika i z dyni.
Kiepsko mu idzie wyeliminowanie alkoholu, ale lampka wina, czy piwko od czasu do czasu chyba aż tak bardzo nie powinny zaszkodzić8-) Taka przynajmniej mam nadzieje:)
O dzięki za informacje. Ppd cos pociągnie sie. Moj bierze profertil 2x1, wit c 1000 1x1 wit D3 1x2 -2000, a teraz 1x1-2000. Alkohol sporadycznie od ponad pol roku. Ostatnio na swieta pare kieliszkow dosłownie. , i wczoraj lampka wina. Wiec uwazam ze to sporadycznie jest. Lekarz nam powiedzial ze mozna ale wlasnie nia tak by umierac na drugi dzien bo wtedy umieraja plemniki. Ale mojego jakos juz przestalo ciagnac do piwa nawet. Wczesniej to skrzynka na miesiac szla a teraz to moze dwa piwka na miesiąc. Wiec jest dobrze.

reklama
rano nie udało mi się udostępnić więc robię to trochę później ;)
za wszystkich trzymamy kciuki, a dziś w szczególności za @anielka0612
Dziewczyny proszę o podawanie terminow wizyt i oznaczanie mnie bo ciężko czasem wychwycić wasze wizyty wśród wiadomości, będę wdzięczna :)

U mnie poprawka wizyta 22.05 ale przed II procedura a III stymulacją [emoji6][emoji2]

Do góry