reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A pamiętasz jakie miałaś zarodki ? Z ciekawości się pytam bo sama jestem po ET dwóch blastocyst i się zastanawiam jakie są szanse na bliźniaki. No ogółem 50%, albo nawet mniej Tylko już świrować zaczynam. Logika mi mówi ze statystka to statystka nawet jeden może nie zostać buehehe No ale człowiek ma nadzieje i logika idzie w las... z zdrowym rozsądkiem:-)
9 lat temu nie miałam jakiś rewelacyjnych zarodków i nie pamiętam ich oznaczenia. Wiem tylko, że to były zarodki trzydniowe czterokomórkowe i podano mi dwa (oba się przyjęły. Teraz miałam podany jeden zarodek trzydniowy ośmiokomórkowy o oznaczeniu 8AA. I też się przyjął.

Zalezy w jakiej jednostce masz podany wynik. 35ng/ml to wcale nie jest niski progesteron i na bank nie byl przyczyna krwawienia u Sili. Ja jak mialam 28 w 7 tc to zaczelam schodzic z lekow juz.

U mnie 17tc a wzdecia jeszcze gorsze niz na poczatku. Ciagnac tez brzuch ciagnie i pociesze cie - bedzie jeszcze gorzej zapewne. Ale to minie wraz z "pozbyciem sie" zawartosci brzucha :p
Ja miałam w tej samej jednostce - ng/ml.
37 ng/ml to ja miałam przed okresem bez ciąży, choć wiem, że to powyżej normy.

Oby rosły dalej w sile Bardzo ładna ilość jak na Twoje Amh.ja przy pierwszej miałam tylko trzy. Dobrze dobrana stymulację maszTakie objawy to norma i tak samo z bólem przy zastrzykach choć mnie bardziej bolał gonapetyl.

Trzymam kciuki i będę podczytywać i pytać co u Ciebie [emoji173]️

Dziękuje u mnie po staremu,raz mdłości ,raz słabości i tak w kółko.

Gonapeptyl jeszcze przede mna [emoji44]
Ja tez chce mdłości i słabości [emoji16][emoji16][emoji16]
Dam znać co jutro ustalił mój lekarz [emoji7]

Rozmawialiśmy z lekarzem o tych testach z dna. Choć testy te są teoretycznie bardzo wiarygodne, to nadal są tylko przesiewowe. Lekarz mówił, że ostatnio jedną z pacjentek zrobiłam sobie to badanie bez żadnych wskazań (bo się uparła) i wyszła jej trisomia 18. Poszła na amniopunkcję i okazało się, że test był fałszywie dodatni. Niewyobrażalny stres. Uznaliśmy, że bierzemy wszystko na klatę i co ma być to będzie. Jedynie w 30 tc zrobimy znowu neurosonografię. Ogólnie staram się być dobrej myśli. A jak kochana u Ciebie? Wyprawka gotowa? Bo Ty chyba coś koło 26 tc jesteś? U nas chłopiec, tylko z imieniem problem;)

Dziękuję za słowa otuchy. Staram się spokojnie podchodzić do tematu, czytać różne rzeczy. Pomimo problemów staram się być dobrej myśli. A Tobie kochana życzę dużo siły i aby wszystko przebiegło spokojnie i bez niespodzianek. Jejku już niedługo :)
Z tym testem to racja, że nie daje 100 proc pewności, chociaż zawsze można się uspokoić. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, a Wy postarajcie się nie denerwować, choć wiem jakie to trudne.
Ja 25 tc, parę ciuszków kupiłam i chustę dla małego, ale żadnych większych zakupów jeszcze nie. Jeszcze czas :)

reklama
Do góry