reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A pamiętasz jakie miałaś zarodki ? Z ciekawości się pytam bo sama jestem po ET dwóch blastocyst i się zastanawiam jakie są szanse na bliźniaki. No ogółem 50%, albo nawet mniej Tylko już świrować zaczynam. Logika mi mówi ze statystka to statystka nawet jeden może nie zostać buehehe No ale człowiek ma nadzieje i logika idzie w las... z zdrowym rozsądkiem:-)
9 lat temu nie miałam jakiś rewelacyjnych zarodków i nie pamiętam ich oznaczenia. Wiem tylko, że to były zarodki trzydniowe czterokomórkowe i podano mi dwa (oba się przyjęły. Teraz miałam podany jeden zarodek trzydniowy ośmiokomórkowy o oznaczeniu 8AA. I też się przyjął.

Zalezy w jakiej jednostce masz podany wynik. 35ng/ml to wcale nie jest niski progesteron i na bank nie byl przyczyna krwawienia u Sili. Ja jak mialam 28 w 7 tc to zaczelam schodzic z lekow juz.

U mnie 17tc a wzdecia jeszcze gorsze niz na poczatku. Ciagnac tez brzuch ciagnie i pociesze cie - bedzie jeszcze gorzej zapewne. Ale to minie wraz z "pozbyciem sie" zawartosci brzucha :p
Ja miałam w tej samej jednostce - ng/ml.
37 ng/ml to ja miałam przed okresem bez ciąży, choć wiem, że to powyżej normy.

Oby rosły dalej w sile Bardzo ładna ilość jak na Twoje Amh.ja przy pierwszej miałam tylko trzy. Dobrze dobrana stymulację maszTakie objawy to norma i tak samo z bólem przy zastrzykach choć mnie bardziej bolał gonapetyl.

Trzymam kciuki i będę podczytywać i pytać co u Ciebie [emoji173]️

Dziękuje u mnie po staremu,raz mdłości ,raz słabości i tak w kółko.

Gonapeptyl jeszcze przede mna [emoji44]
Ja tez chce mdłości i słabości [emoji16][emoji16][emoji16]
Dam znać co jutro ustalił mój lekarz [emoji7]

Rozmawialiśmy z lekarzem o tych testach z dna. Choć testy te są teoretycznie bardzo wiarygodne, to nadal są tylko przesiewowe. Lekarz mówił, że ostatnio jedną z pacjentek zrobiłam sobie to badanie bez żadnych wskazań (bo się uparła) i wyszła jej trisomia 18. Poszła na amniopunkcję i okazało się, że test był fałszywie dodatni. Niewyobrażalny stres. Uznaliśmy, że bierzemy wszystko na klatę i co ma być to będzie. Jedynie w 30 tc zrobimy znowu neurosonografię. Ogólnie staram się być dobrej myśli. A jak kochana u Ciebie? Wyprawka gotowa? Bo Ty chyba coś koło 26 tc jesteś? U nas chłopiec, tylko z imieniem problem;)

Dziękuję za słowa otuchy. Staram się spokojnie podchodzić do tematu, czytać różne rzeczy. Pomimo problemów staram się być dobrej myśli. A Tobie kochana życzę dużo siły i aby wszystko przebiegło spokojnie i bez niespodzianek. Jejku już niedługo :)
Z tym testem to racja, że nie daje 100 proc pewności, chociaż zawsze można się uspokoić. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, a Wy postarajcie się nie denerwować, choć wiem jakie to trudne.
Ja 25 tc, parę ciuszków kupiłam i chustę dla małego, ale żadnych większych zakupów jeszcze nie. Jeszcze czas :)

reklama
Do góry