reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja przy pierwszym swoim udanym transferze nie czułam nic (bliźnięta). A teraz drugi po 9 latach też udany, ale już kiepsko przeszłam, że wszystkimi możliwymi objawami.
A pamiętasz jakie miałaś zarodki ? Z ciekawości się pytam bo sama jestem po ET dwóch blastocyst i się zastanawiam jakie są szanse na bliźniaki. No ogółem 50%, albo nawet mniej Tylko już świrować zaczynam. Logika mi mówi ze statystka to statystka nawet jeden może nie zostać buehehe No ale człowiek ma nadzieje i logika idzie w las... z zdrowym rozsądkiem:-)

reklama
Może dlatego, że wynik 35 progesteronu jest niski. Ja badałam progesteron wczoraj (17dpt) i mam 158.
Zalezy w jakiej jednostce masz podany wynik. 35ng/ml to wcale nie jest niski progesteron i na bank nie byl przyczyna krwawienia u Sili. Ja jak mialam 28 w 7 tc to zaczelam schodzic z lekow juz.
Daj spokój, myślałam, że to minie a tu po punkcji wzdęta, po transferze ciągnie, a teraz 5 tydzień i ciągnie w dole nadal. To się nigdy nie skończy :/ :eek:
U mnie 17tc a wzdecia jeszcze gorsze niz na poczatku. Ciagnac tez brzuch ciagnie i pociesze cie - bedzie jeszcze gorzej zapewne. Ale to minie wraz z "pozbyciem sie" zawartosci brzucha :p

A pamiętasz jakie miałaś zarodki ? Z ciekawości się pytam bo sama jestem po ET dwóch blastocyst i się zastanawiam jakie są szanse na bliźniaki. No ogółem 50%, albo nawet mniej Tylko już świrować zaczynam. Logika mi mówi ze statystka to statystka nawet jeden może nie zostać buehehe No ale człowiek ma nadzieje i logika idzie w las... z zdrowym rozsądkiem:-)
U mnie 2 z 3 podwojnych transferow skonczyly sie implantacja 2 zarodkow ;)

U mnie 2 z 3 podwojnych transferow skonczyly sie implantacja 2 zarodkow ;)
No dobra to mam odczucia ambiwalentne bo mamy jeszcze 3 blastki na zimowisku 2x3BC i 2BC. Teraz 4AA i 3BB ... Tylko u nas jakby selekcji nie było. Wcześniej na 6 komórek zaplodnily się 3 i była jedna blastka za to super 5AA. A teraz na 7 zapłodnilo się 6 i 5 blastocyst bo jedna morula. No i z moruli tez miałam ciąże.. Niby zmiana protokołu była, ale żeby aż tak... Chociaż boje się tej dwójki:p bo ja jedno tornado już w domu mam. No ale to cena IVF - nigdy nie wiesz ile tych dzieci będziesz mieć. A jak wy dajecie rade? Tyle was buehehe

No dobra to mam odczucia ambiwalentne bo mamy jeszcze 3 blastki na zimowisku 2x3BC i 2BC. Teraz 4AA i 3BB ... Tylko u nas jakby selekcji nie było. Wcześniej na 6 komórek zaplodnily się 3 i była jedna blastka za to super 5AA. A teraz na 7 zapłodnilo się 6 i 5 blastocyst bo jedna morula. No i z moruli tez miałam ciąże.. Niby zmiana protokołu była, ale żeby aż tak... Chociaż boje się tej dwójki:p bo ja jedno tornado już w domu mam. No ale to cena IVF - nigdy nie wiesz ile tych dzieci będziesz mieć. A jak wy dajecie rade? Tyle was buehehe
Dacie rade jak trzeba bedzie ;)
My jeszcze normalnie funkcjonujemy, bo poprzednio ronilam, teraz 17tc z dwojka na pokladzie wiec najciekawsze dopiero przed nami. Ale na zimowisku jeszcze 4 blastki wiec moze byc wesolo ;)
Kiedy testujesz?

Dacie rade jak trzeba bedzie ;)
My jeszcze normalnie funkcjonujemy, bo poprzednio ronilam, teraz 17tc z dwojka na pokladzie wiec najciekawsze dopiero przed nami. Ale na zimowisku jeszcze 4 blastki wiec moze byc wesolo ;)
Kiedy testujesz?
Jutro idę na betę 6dpt. Tylko już do pracy muszę wrócić, wiec na wynik będę czekać w pracy... Jak będzie dobry no to super, ale jak zły to ciężko będzie zachować zimna krew.

:):););)8-)Witajcie dziewczyny. Dziś dalej kalendarz pusty, wiec zycze wszystkim spokojnej i slonecznej niedzieli, a od jutra zaczynamy dalsza walke.
Na jutro mamy trochę wydarzen wiec zaczynamy trzymac kciuki po kryjomu.

reklama
Kochana w środę miałam wizytę i okazało się, ze jest 6 pęcherzyków ( 2 duże i 4 mniejsze )
Dostałam dodatkowo Menopur
Wlasnie wstrzyknęła sobie 375 j.m i ten lek jest okrutny bo boli przy podawaniu
W poniedziałek mam wizytę decydująca przed punkcją
Dziś ogolnie jest 8 dzień stymulacji a ja juz się czuje jak słoń
Brzuch mam wydęty i nabrzmiały aż ciężko złapać skore do zastrzyku [emoji44]
Czuje ból podbrzusza i jajniki
I coś czuje ze moje pecherzyki rosną w siłę i to bardzo[emoji44]
I oby tak było [emoji4]

A jak Ty się czujesz?

Oby rosły dalej w sile Bardzo ładna ilość jak na Twoje Amh.ja przy pierwszej miałam tylko trzy. Dobrze dobrana stymulację maszTakie objawy to norma i tak samo z bólem przy zastrzykach choć mnie bardziej bolał gonapetyl.

Trzymam kciuki i będę podczytywać i pytać co u Ciebie ❤️

Dziękuje u mnie po staremu,raz mdłości ,raz słabości i tak w kółko.

Do góry