reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie to jutro, ale nie wiem co myśleć. Nastawiam się bardziej pozytywnie, jednak strach jest. [emoji85]
Wiem wierze Ci ze jest strach. My mamy w czwartek wizyte z wunukami chromatyny których nie wiedzialam i bardzo sie boje jakie beda. Ale mysle tylko o tym ze moze jednaj znajdzie sie ok 6 plembikow z dobra chromatyna jesli bedzie ona zla. Wiem wierze Ci ze sie stresujesz juz przy becie. Mi jeszcze daleko do twojego etapy. Trzymam mocne kciuki za Ciebie.

Dzięki dziewczyny, też mi się wydaje żeby brać dalej, dziś jeszcze zadzwonię do lekarza, żeby mi wytłumaczył tą decyzję, może jeszcze jutro zrobię estradiol. Dziwne to. pozdrawiam Was i życzę powodzenia w staraniach.

Myślisz że jutro mogę już betę zrobić?
Dobra, no już, poprawiam się :) kropka też już przeprosiłam za te nerwy nie płacz:)
Lepiej by było pojutrze, jeśli wytrzymasz :) Dni pomiędzy betą a transferem to jazda bez trzymanki :)
Dzieki kochana. Ptytam Ciebie szczególnie bo u nas koncentracja ponizej 1 mln a u Twojego meza z tego co pamiętam tez wlasnie ok 500tys chyba. Dlatego chciałam wiedziec co twoj maz robil bym wiedziala co moj powinien tez zrobić. .. tzn na jakie badania jeszcze sie nastawic. @sssurykatka a dlugo czekaliscie na te badania genetyczne tzn te mutację cftr i azf?
Tak, u nas właśnie 0.5 mln/ml. Na genetykę czekaliśmy ok miesiąca. A potem okazało się, że mąż ma mutację cftr więc kolejny miesiąc na moje wyniki... Takie to nasze kulawe szczęście :).

@ilmenau ja się kalendarza nie tykam, bo nie mam codziennie dostępu do kompa, a na tablecie ciężko działa.

reklama
Lepiej by było pojutrze, jeśli wytrzymasz :) Dni pomiędzy betą a transferem to jazda bez trzymanki :)

Tak, u nas właśnie 0.5 mln/ml. Na genetykę czekaliśmy ok miesiąca. A potem okazało się, że mąż ma mutację cftr więc kolejny miesiąc na moje wyniki... Takie to nasze kulawe szczęście :).

@ilmenau ja się kalendarza nie tykam, bo nie mam codziennie dostępu do kompa, a na tablecie ciężko działa.
My zrobiliśmy wyniki cftr w 2 dni, poprosiliśmy zeby sie pospieszyli w piatek pobrali krew i w poniedziałek juz był wynik bo zarodki juz były i trzeba było wiedzieć czy mozna podac czy badać i zamrażać. Robiliśmy bezpośrednio w klinice genetycznej bez pośredników bo zależało nam na czasie bo u mnie wyszła mutacja a jemu zamiast sprawdzić mutacje co u mnie wyszła to zrobili inny panel mutacji który wpływa na bezpłodność i musieliśmy szybko robic jeszcze raz.

Do góry