reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy która może mi doradzic czy będąc przed stymulacja lub w trakcie podejścia pod transfer jest dozwolona podroz do Kambodży lub na seychelles , Tajlandia , Wietnam .Nie pamietam,ale u mnie w klinice są niektóre kraje zabronione i nie pamietam czy to tyczy się tych co wymieniłam ? Jak to jest z podróżą gdyby się udało? Jak to byłoby gdyby była to wczesna ciąża i czy lot samolotem i te ciśnienie nie zaszkodzi?
Ja bym nie ryzykowala co innego jak sie nie wie ze jest sie w ciazy a co innego jak wiesz. Nigdy nie wiadomo jak to cisnienie moze wplynac na zarodek.

reklama
Trzymam również mocno za Ciebie.
Szerokości ostrożności i samych dobrych wyników [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Dzięki [emoji8] juz jestem w klinice po badaniu hcg i progesteronu, za jakas godzinę bedzie wynik i z wynikiem do profesora :) caly czas bylam wyluzoeana i szczesliwa a jak pobrali mi krew to zaczelam sir stresowac wynikiem

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy która może mi doradzic czy będąc przed stymulacja lub w trakcie podejścia pod transfer jest dozwolona podroz do Kambodży lub na seychelles , Tajlandia , Wietnam .Nie pamietam,ale u mnie w klinice są niektóre kraje zabronione i nie pamietam czy to tyczy się tych co wymieniłam ? Jak to jest z podróżą gdyby się udało? Jak to byłoby gdyby była to wczesna ciąża i czy lot samolotem i te ciśnienie nie zaszkodzi?

Na tym etapie latanie ci nie zaszkodzi, lekarz da ci ok to lec zamiast siedziec i myslec[emoji6]mi co innego do glowy przyszlo, ze tam gdzie chcesz leciec trzeba by bylo sie zaszczepic na pare tropikalnych chorob, pomijajac fakt ze pijac tamtejsza wode mozesz sie tez niezle zalatwic.Lec gdzies blizej i tam gdzie warunki higieniczne sa lepsze.

U mnie w klinice nie było żadnych informacji na ten temat. Jeśli chodzi o ciśnienie to wydaje mi się że największa zmiana jest przy starcie i lądowaniu, więc nie ma trochę znaczenia czy lot jest długi czy krótki. Przy długim locie musisz pilnować żeby często zmieniać pozycje, trochę chodzić itp. bo jak wiemy długie leżenie czy siedzenie nie wpływa dobrze na ukrwienie macicy. Co do wyboru kierunku to byłam we wszystkich krajach oprócz Seszeli i zachowując standardy higiniecznie nie powinno nic złego się stać. Uważaj na komary, bo moga przenosić malarie lub denge. I relaksuj się :D

reklama
Do góry