reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U nas po pierwszych 3 miesiącach na profertilu zadnej poprawy. Teraz maz ma profertil, bromergon, clostilbegyt, proviron bo lekkie problemy z testosteronem Fsh i prolaktyna. Wiec 12 lutego minie kolejne 3 miesiace czyli lacznie od początku 6 miesiecy i maz ma miec kontrolne badania nasienia i zobaczymy czy cos sie zmieni. Ja niestety caly czas jestrm pesymistyczne nastawiona bo od samego poczatku staran o naturalna ciaze jak nie wychodzilo mialam zle przeczucia i tak te przeczucia caly czas mi towarzysza. Okropne to jest

Mam te same przeczucia co ty :( mąż łyka suplementy zmienił styl życia zaczął nawet uprawiać sport a ja dalej mam w głowie czarne myśli.

reklama
Jej super wynik!! Czekamy z niecierpliwoscia na transfer[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Cos czuje ze moj tez moze byc w tej okolicy przy pomyslnych wiatrach...
A Tobie beda podawac jeden zarodek?
Endo tez piekne! Ty jestes w ktorym dc dzisiaj?

Dziękuję za kciuki![emoji8]
U mnie szalenstwo!
22 jajeczka od 18 mm, chyba ze 4 duze na 16-17 i kilka po 14-15 mm. No i mniejsze.

Zadziwiajace endometrium bo az 12 mm - nigdy chyba takiego nie mialam. Czy to dobrze jak na 10 dc?
Pobrana krew na estradiol dzis i kolejna wizyta usg i estradiol + progesteron w poniedzialek.
Na srode planowana punkcja jesli nie bedzie hiperstymulacji...

Jak rozumiem to bedzie wiadomo po punkcji dopiero?

Ewentualny transfer bedzie 1 zarodka bo nie ma wskazan do wiekszej ilosci.

Trzymajcie kciuki plizzz - oby cos z tego bylo!!
Nigdy nie mialam zadnej narkozy wlasnie...:/ stad obawa
Boziuu powiem Wam ze im blizej tym jednak przychodzi taka ogromna nadzieja... a wiadomo ze to pierwszy raz wiec roznie moze byc...

Czyli przed samym transferem jeszcze progesteron?
A badalybyscie zapobiegawczo to tsh?
Ja przynioslam im badania sprzed jakiegos czasu gdzie hormony byly ok i dlatego nie ma wskazan ... ale...? Jak uwazacie?
Tsh u mnie w klinice każą powtarzać co poł roku.
Masz bardzo dużo jajec, to fajnie, bo będzie z czego wybierać, ale na wszelki wypadek buerz pod uwagę, że mogą ten transfer odwołać, bo ryzyko hiperki jednak jest. Ja zawsze miałam odwoływany na świeżo i pamiętam swoją rozpacz za pierwszym razem. A nie było o co bo miesiąc szybko minął i zaraz krio :)
Narkozy też się strasznie bałam, nawet męzowi mówiłam, gdzie chcę być pochowana, jakbym się nie obudziła :) Zasypia się bardzo przyjemnie, jakbyś była bardzo zmęczona, a potem w zasadzie od razu Cię budzą.:) Nie ma się czego bać.

Mózgi moje, potrzebuje jeszcze porady. Lekarz powiedział że powinnam te dwa tyg do serduszka posiedzieć w domu, w ostatniej ciąży było puste jajo plodowe w 9tc. Czy jak lekarz wystawi mi teraz L4 z oznaczeniem na B (że kobieta w ciąży) to czy przez te 2 tyg będzie liczone mi 100% wypłaty z ostatnich 12mscy czy pracodawca wypłaci mi 80%
Jak jest ciążowe to masz płatne 100% ale u mnie to było jakieś 3 stówy więcej(w zależności od miesiąca) na wypłacie bo wchodzą w to weekendy które normalnie pracując mam wolne.

Cześć Dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Czasami zerkam co u Was, ale tych postów jest tak dużo, że nie ogarniam. Trzymam za Was wszystkie kciuki i wierzę, że wszystkim się uda, a tym co się udało gratuluję.
U mnie teraz 23 Tc. Czuję się dobrze i maluch też. Już wiem, że będziemy mieli synusia. Jeszcze raz Was wszystkie pozdrawiam.

Kochana ja bym na twoim miejscu zrobila tsh i prolaktyne... Ja ja robie co pare miesiecy sama... Lekarz nic nie mowil ale sama badam pozniej mu tylko mowie zeby sie okreslil. Ostatnio nawet sama zbadalam IO i nie za ciekawie wyszlo, wit D tez wiec za duzo kosztuje nas sama procedura i wzielam sprawy w swoje rece

Hm wit D tez badalam jak i wiele rzeczy na wlasna reke zanim do kliniki trafilam.
Te 2 rzeczy na pewno warto... dzięki [emoji8]

Tsh u mnie w klinice każą powtarzać co poł roku.
Masz bardzo dużo jajec, to fajnie, bo będzie z czego wybierać, ale na wszelki wypadek buerz pod uwagę, że mogą ten transfer odwołać, bo ryzyko hiperki jednak jest. Ja zawsze miałam odwoływany na świeżo i pamiętam swoją rozpacz za pierwszym razem. A nie było o co bo miesiąc szybko minął i zaraz krio [emoji4]
Narkozy też się strasznie bałam, nawet męzowi mówiłam, gdzie chcę być pochowana, jakbym się nie obudziła [emoji4] Zasypia się bardzo przyjemnie, jakbyś była bardzo zmęczona, a potem w zasadzie od razu Cię budzą.:) Nie ma się czego bać.

Nie ma opcji, tsh musi wjechac do labu - zwlaszcza ze duphaston w ciagu roku wstecz bralam czesto. I antykoncepcje hormonalna raz.

Oczywiscie mam z tylu glowy fakt ze lepiej poczekac i to sie moze wydarzyc - tez lekarz mowi ze moze sie tak okazac.

No mam obawy ze to pierwsza narkoza i w panike jakas wpadne. Albo serce wykituje! [emoji24] Dokumenty musze uporzadkowac jeszcze do srody jakby co[emoji23] nigdy nie wiadomo, trzeba byc gotowym na wszystko, a co[emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Powyzej 3 tys odraczaja transfer ale nie wiem kiedy robia ostatnie badania bo mi z 3 tys po 2 dniach uroslo do 6,5tys

O matko to faktycznie kosmiczny wzrost.
No nic - w poniedzialek zrobie estradiol jeszcze raz, TSH, prolaktyne i progesteron i wyjdzie co ma byc.
Nic sie nie stanie jak piszecie - nawet lepiej poczekac.
Czym jest jeden daw trzy miesiace w perspektywie posiadania dziecka[emoji173]️

Do góry