reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chyba tak, tak wujek google podpowiada.
Jak u Ciebie to wyglądało? To tylko wymaz czy jakoś bardziej bolesne?

Ja tego nie robilam tylko sie nasluchalam i naczytalam[emoji4]pobieraja ci probke endometrium wysylaja do Hiszpanii i badaja chyba 242 geny. Jesli sie okaze ze endo bylo receptywne w kolejnym cyklu podchodzisz do transferu na sztucznym cyklu i dokladnie w tym dniu robia transfer.Ogolnie to trwa sekunde poczujesz lekkie zadrapanie i bedzie po wszystkim. W Gyncentrum to robisz?

reklama
@dżoasia @Dgd @Biedroneczka83 @Majaaa @annemarie @Sol @ilmenau @redferrari @Olk@24 @Mieciu85 @Ela86 @sunrisea @Kurcia i pozostałe których nie wymieniłam Kochane kobitki, moje „mądre głowy forumowe” pomóżcie. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie transfer . Zrobiłam krzywe cukier i insulina. Powiedzcie jakie są idealne wyniki . Ja mam: glukoza na czczo 86mg/dl; glukoza po godzinie 175mg/dl ; glukoza po dwóch godzinach 79mg/ dl. Natomiast insulina na czczo 8,6 uU/ml; po godzinie 152uU/ml; pi dwóch godzinach 39,2uU/ml
TSH 0,51;
Estradiol 590,7pmol;
Progesteron 0,05ng/ml
Prolaktyna 598,2mU/l

A dlaczego w tak poznym dniu masz zaplanowany transfer? To ma byc iles dni po naturalnej owulacji??
Tak, ostatnio owulację miałam w 19dc więc do tego doliczamy wiek zarodka i transfer miałam mieć 5 dni później. A że teraz w 11 dc pęcherzyk miał 10 mm to jeszcze trochę poczekam.

IntralipiIntralipid nie, nie badałam immunologii. Ni widziałam potrzeby, bo na 4 transfery były 2 implantacje. Może zbadam w przyszłości. 2 pierwsze transfery miałam na encortonie 7.5 mg, z czego jeden beta 0, a drugi poronienie. 3 następne bez encortonu (powiedzieli, że zmieniły się zalecenia, a ja go źle znosiłam i tyłam po tym). BeBez encortonu mam na koncie ciążę pozamaciczną, betę 0 i teraz ciążę 16 tydz. Ja generalnie jestem zwolennikiem teorii, że im mniej leków tym lepiej. Więc może rzeczywiście zrób dodatkowe badania, przeczucia tez ważna rzecz.
Ja ogólnie w życiu też jestem zdania ze jak najmniej leków, sztucznych witaminek itp ale przy staraniach to zglupialam i wszystkiego bym się łapała.
Ja gdybam teraz czy podchodzić od razu bo może przyczyną są po prostu słabe zarodki (u nas przede wszystkim słabe nasienie jest przeszkodą, przy pierwszym ivf w uk z 8 ładnych zarodków w 3 dobie mielismy jedna ladna blastke a reszta slabiutkie i nie mrożone) a teraz w novum mrożone 3 dniowe i nie wiadomo co się dalej z nimi dzieje.
Czy czekać i się badać najpierw ale z tym to mi się zejdzie z pół roku bo do pasnika terminy odległe a później musze wracać do uk.
Oj ciezkie to wszystko ale dziekuje Ci za odp. W Twoim przypadku widać że musiałaś po prostu poczekać na ten dobry zarodek i żeby wszystko ładnie zgrało.

Ja tego nie robilam tylko sie nasluchalam i naczytalam[emoji4]pobieraja ci probke endometrium wysylaja do Hiszpanii i badaja chyba 242 geny. Jesli sie okaze ze endo bylo receptywne w kolejnym cyklu podchodzisz do transferu na sztucznym cyklu i dokladnie w tym dniu robia transfer.Ogolnie to trwa sekunde poczujesz lekkie zadrapanie i bedzie po wszystkim. W Gyncentrum to robisz?
Nie ja w invicta

Ja się zdziwiłam, bo zanim nasza ilmenau przez to nie przeszła, to o tym nie słyszałam. Może dlatego nie umiem się tą ciążą w pełni cieszyć, choć powoli zaczynam nawet zerkać w kierunku ubranek, więc może coś się ruszy w psychice.
A Ty jak się czujesz? Czego po nocy w necie buszujesz? :)

Wiem co czujesz ja przy pierwszej ciąży miałam dwa znikające bliźniaki w 9tc wiec wiem ze to boli. Po prostu się zatrzymały i trzeba było do szpitala.
Kochana ja na razie optymizm umiarkowany nic nie oglądam nic nie kupuje, może jak Ko bebzon wyskoczy. Trochę się przekomarzamy jak się będzie dziecko nazywało i tyle z akcji „jestem w ciąży”. Trochę się uspokoiłam bo prenatalnych, ale nadal się trochę obawiam.
Czuje się dobrze ale więcej śpię w dzień niż w nocy, dlatego buszuje. 16tc a nadal dużo wymiotuje, podobno z tym 12 tygodniem nie ma reguły, wiec muszę być cierpliwa. ;)

A ja w 11dpt mialam bete „ tylko” 177 i dwa maluchy zostaly... takze nie ma tu reguly.

Nie ma reguły bo ja przy 1 zarodku miałam ponad 200 w 7dpt a przy bliźniakach miałam mniej coś koło 150. Także trzeba dziewczynki na usg cierpliwie czekać. ;))
Trzymam za Was wszystkie kciuki!

Limenau - prawo za kalendarz kochana!!!!!

reklama
Do góry