reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No niestety często się słyszy o tym bliźniaku zanikającym do 12 tygodnia ;( moja koleżanka tez przez to przeszła.
Buziaki surrykatko.
Ja się zdziwiłam, bo zanim nasza ilmenau przez to nie przeszła, to o tym nie słyszałam. Może dlatego nie umiem się tą ciążą w pełni cieszyć, choć powoli zaczynam nawet zerkać w kierunku ubranek, więc może coś się ruszy w psychice.
A Ty jak się czujesz? Czego po nocy w necie buszujesz? :)

reklama
Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Ja się oczywiście nie poddaję. Walczę do skutku. Żeby się nie podlamywac to podchodzilam do tego transferu z myślą ze jak sie nie uda to w lutym następny, ale chyba czas sie troszkę bardziej przebadać.
No i ta myśl już mnie bardziej doluje bo znowu trzeba bedzie pewnie na wszystko czekać[emoji37]

@Akatombo masz podaną b. ładną blastke, ładne endo w tym cyklu, jesteś obstawiona lekami i wiem że to nie gwarantuje że się uda ale bądź dobrej myśli bo kiedyś musi a ja Ci życzę z całego serca żeby to było teraz i wierzę że tak będzie![emoji4]
Napisz mi kochana w wolnej chwili czy w Novum podają heparyne i inne wspomagacze dopiero po badaniach i dopiero jak jest do tego wskazanie?
Czy Ty przy pierwszych dwóch transferach bralas cos dodatkowo? I jakie badania później robiłaś i przy ktorych ważny jest dzień cyklu.
@NataliaNNN gratuluję pięknej bety i niech sie spełni marzenie o blizniakach. Jesteś na dobrej drodze do tego...[emoji4]

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
STYCZEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-01-26 Vinszka wizyta kwalifikująca do crio
2019-01-27 Sol podglądanie maluszka ❤️
2019-01-28 Cytrynka122 transfer!!
2019-01-28 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-01-28 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-01-28 Kamaaa wizyta u doc. Paśnika
2019-01-28 Akatombo beta!!!!
2019-01-30 jolancik wizyta przed transferem
2019-01-30 ilmenau usg III trymestru ❤️
2019-01-30 Dzoannna podglądanie jajeczek
2019-02-01 Kamaaa wizyta u lekarza prowadzącego
2019-02-05 mariakowalska89 badanie prenatalne ❤️
2019-02-06 redferrari termin porodu
2019-02-06 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-11 Olusja1987 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-02-13 Beata 4 połówkowe ❤️ ❤️
2019-02-14 Sol podglądanie maluszka ❤️
2019-02-14 Laurka2019 podglądanie jajeczek
2019-02-15 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-02-19 Beata 4 podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-20 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-22 Ela86 podglądanie maluszka ❤️
2019-02-22 Justin87 termin porodu
2019-02-25 dżoasia badanie prenatalne ❤️ ❤️
2019-02-28 adansonia termin porodu
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-04-08 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Witam wszystkie panie w ten śnieżny dzień (przynajmniej u nas)!

@Vinszka - mocne kciuki, żebyś na dzisiejszej wizycie dostała zielone światło do transferu!!! Dawaj znać po wizycie.

✊ ✊ ✊ za wszystkie działające zza krzaków, ale pamiętajcie, ze forumowe kciuki przynoszą szczęście, więc polecam wpisać się do kalendarza.
Oznaczajcie mnie przy datach, które chcecie, żeby były dodane. Teraz mogłam je spisywać z waszych postów, bo przez przeziębienie cały tydzień byłam uwięziona w domu (fajnie zaczęłam moje L4), ale od przyszłego tygodnia mam zamiar wrócić do świata aktywnych ludzi :D więc już mogę czegoś nie wyłapać ;)

Miłej soboty!

Ja się zdziwiłam, bo zanim nasza ilmenau przez to nie przeszła, to o tym nie słyszałam. Może dlatego nie umiem się tą ciążą w pełni cieszyć, choć powoli zaczynam nawet zerkać w kierunku ubranek, więc może coś się ruszy w psychice.
A Ty jak się czujesz? Czego po nocy w necie buszujesz? :)

Powiem ci szczerze, że ja wcześniej też o czymś takim nie słyszałam. Ale jak już niestety mnie to spotkało, to w przeciągu kilku tygodni dowiedziałam się o dwóch parach, które naturalnie zaszły i miały taką sytuację i tuż przed świętami dowiedziałam się, ze moja koleżanka z pracy 3 lata temu też tak miała, więc to chyba nie jest takie rzadkie, tylko mało się o tym mówi.
Poczekaj, aż dzidzia zacznie się wiercić i kopać, wtedy zaczniesz się cieszyć i czuć spokojnie :) Już niedługo pewnie ruszysz na polowanie na wyprawkę :D

Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Ja się oczywiście nie poddaję. Walczę do skutku. Żeby się nie podlamywac to podchodzilam do tego transferu z myślą ze jak sie nie uda to w lutym następny, ale chyba czas sie troszkę bardziej przebadać.
No i ta myśl już mnie bardziej doluje bo znowu trzeba bedzie pewnie na wszystko czekać[emoji37]

@Akatombo masz podaną b. ładną blastke, ładne endo w tym cyklu, jesteś obstawiona lekami i wiem że to nie gwarantuje że się uda ale bądź dobrej myśli bo kiedyś musi a ja Ci życzę z całego serca żeby to było teraz i wierzę że tak będzie![emoji4]
Napisz mi kochana w wolnej chwili czy w Novum podają heparyne i inne wspomagacze dopiero po badaniach i dopiero jak jest do tego wskazanie?
Czy Ty przy pierwszych dwóch transferach bralas cos dodatkowo? I jakie badania później robiłaś i przy ktorych ważny jest dzień cyklu.
@NataliaNNN gratuluję pięknej bety i niech sie spełni marzenie o blizniakach. Jesteś na dobrej drodze do tego...[emoji4]
Ja Ci mogę powiedzieć, że w no.vum to różnie. Ja 4 transfery nie miałam heparyny (nie mam wskazań), przy piątym dali mi "na wszelki wypadek". Więc myślę, że to jest do ugadania.

Dziękuję[emoji6] a encorton albo intralipid dostałaś? Ja mialam malutką dawke encortonu tylko 5mg i tylko ze wzgledu na moją rzadką chorobę skóry nieznanego pochodzenia.
Chciałabym podejść zaraz do kolejnego transferu gdyby mi dali wiecej leków 'tak na wszelki wypadek' ale czuje ze u mnie coś może być dodatkowego.

reklama
Czyli zdrowa, zwarta i gotowa do transferu!!!
[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Moze bedziemy w tym samym czasie miec... zobaczymy, ja 30.01 podgladam jajka w 7dc i jak bedzie bez zaskoczen to kto wie...[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Tak jest! Zdrowa i gotowa ;) Ja 30go też mam wizytę ale to już będzie u mnie 16dc. Ale na luty się załapiemy ;)

Do góry