reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Witaj na forum. Co mówi lekarz z Bociana? Jeśli tylko jeden jajowód nieczynny to zawsze jest drugi. Jedna ciąża pozamaciczna podobnie jak i poronienie nie jest wskazaniem do in vitro. Wiadomo jakieś ryzyko jest ale stymulacja to duże obciążenie psychiczne. Zawsze możesz chodzić na monitoring i starać się o ciążę tylko w cyklu z jajeczkowaniem z drożnej strony?
Witaj motylku :-) W Bocianie proponują mi in vitro z uwagi na wiek - mam 38 lat i prawdopodobieństwo kolejnej ciąży pozamacicznej przez te nieszczęsne zrosty okolojajowodowe ... Boje się tego ryzyka ...

reklama
U nas azoospermia u męża. Przeszedł w ciągu roku operację żpn, biopsję igłową, biopsję otwartą. Niestety plemników nie znaleziono, ocena pobranej tkanki nie dała nam żadnych szans na swoje potomstwo, Co ciekawe, 6 lat temu pojedyncze plemniki były. Teraz jesteśmy na etapie próby pogodzenia się z tym faktem, chodzimy do psychologa, bo jesteśmy oboje zdruzgotani.
Wcale sie nie dziwie, ze jestescie zdruzgotani. Bardzo to smutne, ze nie ma zadnych szans. Dobrze, ze jestescie pod fachowa opieka. Trzymajcie sie cieplutko w tym trudnym czasie. Mam nadzieje ze wyjdzie dla Was sloneczko zza ktorejs gory, tylko nie wiadomo zza ktorej. Buziak :*
Witaj motylku :-) W Bocianie proponują mi in vitro z uwagi na wiek - mam 38 lat i prawdopodobieństwo kolejnej ciąży pozamacicznej przez te nieszczęsne zrosty okolojajowodowe ... Boje się tego ryzyka ...
In vitro nie takie straszne jak sie wydaje. Grunt to trafic na dobrego lekarza. Czas tez nie dziala na Wasza korzysc wiec sluchalabym doktorka i nie ryzykowala kolejnej niebezpiecznej dla twojego zdrowia i zycia cp. Musisz tylko wiedziec, ze ivf nie wyklucza w 100% cp.

Hej. Decyzja należy oczywiście do Was ale Wasza historia i wiek jest wskazaniem do in vitro. Procedura nie taka straszna ale jesteś pod kontrolą. Ja mam 40 lat i martwiłam się czy nie jest już za późno. Ale udało się i zaczynam 7tc! Trzymam kciuki.

Bocian przyniósł mi szczęście :) Rzeczywiście jeśli masz 38 lat to decyduj się na in vitro, nie ma co czekać. Nie to że wiek wypominam, sama podchodziłam mając 39 lat.

Dzieki dziewczyny, no to mnie uspokoilyscie jesli chodzi o ten zwiazek progesteronu ze schodzeniem jader, bo czlowiek cos uslyszy i pozniej schiza. A ten lutinus to bede monitorowac, jak narazie 3 doba i nic sie nie dzieje, ja sprobowalam z tym odstawieniem bo pare razy w ciagu ostatnichh dni mi sie tabletka ledwo co rozpuscila i wypadla ze mnie (nigdy wczesniej tak nie mialam) wiec stwierdzilam, ze i tak sie pewnie nie wchlonal to sprobuje nie aplikowac. Dziwi mnie tylko, ze po odstawieniu duphastonu 10mg plamienie po pary godzinach, a tu lutinis 100mg i nic, chyba ze to tak nie mozna przeliczac. No nic obserwujemy dalej, a w razie czego mam cala partie lutka w drodze z Polski od mojego kochanego dealera [emoji16].
@Mieciu85 napisz skąd masz dealera lutinusa i za ile ?

Wcale sie nie dziwie, ze jestescie zdruzgotani. Bardzo to smutne, ze nie ma zadnych szans. Dobrze, ze jestescie pod fachowa opieka. Trzymajcie sie cieplutko w tym trudnym czasie. Mam nadzieje ze wyjdzie dla Was sloneczko zza ktorejs gory, tylko nie wiadomo zza ktorej. Buziak :*

In vitro nie takie straszne jak sie wydaje. Grunt to trafic na dobrego lekarza. Czas tez nie dziala na Wasza korzysc wiec sluchalabym doktorka i nie ryzykowala kolejnej niebezpiecznej dla twojego zdrowia i zycia cp. Musisz tylko wiedziec, ze ivf nie wyklucza w 100% cp.

W Bocianie byliśmy u doktora P, wzbudza nasze zaufanie. Wiem, że istnieje po in vitro jest ryzyko ciąży pozmacicznej, ale jest niewielkie. Tak nam powiedział lekarz. Dziękuję za miłe przyjęcie

Hej. Decyzja należy oczywiście do Was ale Wasza historia i wiek jest wskazaniem do in vitro. Procedura nie taka straszna ale jesteś pod kontrolą. Ja mam 40 lat i martwiłam się czy nie jest już za późno. Ale udało się i zaczynam 7tc! Trzymam kciuki.
Maju, serdeczne gratulacje ! Właśnie dlatego skłaniamy się w stronę in vitro, bo od początku ewentualnego zagniezdzenia jestem pod opieką lekarzy. Maju, Tobie udało się za 1 razem ? Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję 7 tygodnia ❤️

Bocian przyniósł mi szczęście :) Rzeczywiście jeśli masz 38 lat to decyduj się na in vitro, nie ma co czekać. Nie to że wiek wypominam, sama podchodziłam mając 39 lat.
Lekarz, który robił mi laparoskopię ewakuacji ciąży jajwodowej zasugerował , żebyśmy jeszcze próbowali pół roku zajsc w ciążę i dopiero potem in vitro. Ale te pół roku starań to kolejne dramaty , strach i rozczarowania...

reklama
W Bocianie byliśmy u doktora P, wzbudza nasze zaufanie. Wiem, że istnieje po in vitro jest ryzyko ciąży pozmacicznej, ale jest niewielkie. Tak nam powiedział lekarz. Dziękuję za miłe przyjęcie
Dr P. to mój ulubieniec, jest mega cierpliwy i życzliwy. Choć szczęśliwy transfer wykonał u mnie dr M. Powodzenia życzę.

Do góry