reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki mam do oddania:

Fraxiparine 0.3 10 strzykawek
Estrofem x 3
Progynova 21 x3
Wszystko ważne do 02.2020 albo później.
Dajcie znać jak coś się przyda.
IMG_20181209_164519.jpeg
IMG_20181209_164431.jpeg
IMG_20181209_164333.jpeg

Załączniki

• IMG_20181209_164519.jpeg
    IMG_20181209_164519.jpeg
    56 KB · Wyświetleń: 537
  • IMG_20181209_164431.jpeg
    IMG_20181209_164431.jpeg
    57,6 KB · Wyświetleń: 543
  • IMG_20181209_164333.jpeg
    IMG_20181209_164333.jpeg
    50,7 KB · Wyświetleń: 543
reklama
Kochana ja do Łodzi mam jakieś 400 km a do Warszawy prawie 500 a byłam u doktora i w Łodzi i w Warszawie :) nie ma rzeczy nie możliwych dla nas :) u mnie historia trochę dluzsza , ja mam za sobą 4 transfery ,w tym 3 transfery blastek i niestety nic nie nie udało zaczęłam badać jeszcze przed ostatnim transferem immunologię żeby widzieć w czym tkwi problem , u mnie jest problem z implantacja zarodka , brakuje mi odpowiednich kirow a tak wszystko w miarę ok , teraz do transferu mam właśnie zalecenia od doktora na accofil i zobaczymy co będzie :)

Ja jestem po 4 podejściu do crio. W 2017 r na wyniku HSG miałam pierwszy pomiar <2, za cztery dni 10.37 A już za dwa 5.01.W 2018 oba były <2 ;(

Właśnie jadłam dziś naleśniki, nie wiem jak dajesz radę bo mi właśnie makarony itp najlepiej smakują. Mi apka pokazuje że do 64 dojdę a zaczęłam na 51kg [emoji85]
Muszę dać radę, ciąża to chyba jedyny moment w którym jestem gotowa zrezygnować z głupot. Miewam małe grzeszki np. kawałeczek szarlotki albo jedno ciastko, kawałek gorzkiej czekolady. Za to jadam więcej jajek, mięsa, ryb, warzyw a jabłko i mandarynka jest super deserem.

APC analizy medyczne łódź - wygooglaj nr. Jak byłam w maju to wizyta kosztowała 150 zł. Na pierwszej wizycie dr zlecił nam badania, na następnej na podstawie wyników dał zalecenia. Więc ja potrzebowałam 2 wizyt, są dziewczyny, które potrzebują szczepień więc może potrwać to trochę dłużej.
W kolejnym miesiącu bralam leki przez 14 dni, w następnym był transfer i tak o to jest 23 tydzień ciąży ❤️
A długo się czeka?

@@nadziejamooja;) @frustratio dziewczyny prześlę Wam wstępny jadłospis, który ustaliła mi dietetyczka, tylko podajcie mi maila na priv. Od razu powiem, że lekarz diabetolog nie był zachwycony z tej rozpiski i sporo pozycji tam powykreslał. Ogólne zasady napiszę tutaj, może jeszcze komuś się przyda. Unikamy owoców (tylko czasem i w małych ilościach, np. może być kiwi. Omijać banany, jabłka, pomarańcze, ananasy i wszystkie owoce przedojrzałe ze względu na fruktozę), niektórych warzyw - pomidorów, kukurydzy, ziemniaków i wszystkich warzyw słodkich, cukru, słodzików i słodyczy. Żadnych słodzonych napojów, w tym soków owocowych. Unikanie białej mąki, czy zwykłego chleba, makaronów itp. Jeśli już, to wypieki z mąki żytniej najlepiej pełnoziarnistej. Unikać skrobi, np. orzechów. Najlepiej dieta białkowo-tłuszczowa, tj. białe sery i inne przetwory, mięso, niesłodkie warzywa, ryby i kasze. Zaznaczam, że to były zalecenia dla mnie, ale myślę, że dieta z ograniczeniem wszelkich cukrów i węglowodanów nikomu nie zaszkodzi.
@Dgd wysglam adres e-mail na priv

Muszę dać radę, ciąża to chyba jedyny moment w którym jestem gotowa zrezygnować z głupot. Miewam małe grzeszki np. kawałeczek szarlotki albo jedno ciastko, kawałek gorzkiej czekolady. Za to jadam więcej jajek, mięsa, ryb, warzyw a jabłko i mandarynka jest super deserem.
To ja mam odwrotnie. Tak to jestem zdyscyplinowana I do zdrowego odżywiania i do reguralnej aktywności ale w ciazy to sobie lenichuje na każdym froncie :)

reklama
Do góry