reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny i jeszcze jedno jaki jest mniej więcej koszt leków do stymulacji? Jeszcze łapię się na zniżkę NFZ. I jaki jest mniej więcej również koszt leków przed i po kriotransferze? Wiem, że to zależy od leków, ale przykladowo w jakich granicach
No i oczywiście czy podczas stymulacji mam jest nadal femibion? I co wogole najlepiej jeść, zeby poprawic jajeczka?
u mnie koszt z refundacją leków do stymulacji i okołopuncyjnych wyniósł myślę jakieś niecałe 800 -1000 zł tylko ja słabo reaguje na stymulację więc trzeba było dużo tych najdroższych

reklama
No wlasnie lekarz powiedzial ze wg pomiaru to odpowiada 4-5tygodniowi a ja jestem w 8+2. Wiec prawdopodobnie gosc mial po prostu lepszy sprzet niz w klinice i dostrzegl cos co zatrzymalo sie dawno temu, a czego lekarz wczesniej nie widzial.
Ale lekarz z kliniki tez odpisal zeby w takim razie czekac tydzien.
Juz bym to chciala za soba miec...
Na IP lepszy sprzęt niż w klinice? jakoś nie chce mi się wierzyć...
Kochana... trzeba czekać - czekamy z Tobą!

Na IP lepszy sprzęt niż w klinice? jakoś nie chce mi się wierzyć...
Kochana... trzeba czekać - czekamy z Tobą!
Słowo daję, u mnie w szpitalu na IP ginekologicznej, i to nie w żadnym uniwersyteckim, tylko wojewódzkim, jest lepszy sprzęt do usg niż ma moja dr u siebie w gabinecie w N.ovum. A trochę się znam na parametrach sprzętu do usg.

Słowo daję, u mnie w szpitalu na IP ginekologicznej, i to nie w żadnym uniwersyteckim, tylko wojewódzkim, jest lepszy sprzęt do usg niż ma moja dr u siebie w gabinecie w N.ovum. A trochę się znam na parametrach sprzętu do usg.
U mnie w szpitalu maja takie bajery do badania , ktorych moj ginekolog na oczy nie widzial.Musza byc dobrze obstawieni w koncu decyduja pomiedzy zyciem a smiercia i nie ma tu miejsca na domysły
@Kurcia , wspolczuje ci tego czekania tym bardziej ze wiesz swoje i wiesz ze cudu nie bedzie. Tez to chcialm miec na tym etapie juz za soba. Rozumiem cie doskonale.

Dziewczyny i jeszcze jedno jaki jest mniej więcej koszt leków do stymulacji? Jeszcze łapię się na zniżkę NFZ. I jaki jest mniej więcej również koszt leków przed i po kriotransferze? Wiem, że to zależy od leków, ale przykladowo w jakich granicach
No i oczywiście czy podczas stymulacji mam jest nadal femibion? I co wogole najlepiej jeść, zeby poprawic jajeczka?
W moim przypadku stymulacja około 1500 zł same leki ,
Jeśli chodzi o crio to około 1200 zł same leki

W moim przypadku stymulacja około 1500 zł same leki ,
Jeśli chodzi o crio to około 1200 zł same leki

u mnie koszt z refundacją leków do stymulacji i okołopuncyjnych wyniósł myślę jakieś niecałe 800 -1000 zł tylko ja słabo reaguje na stymulację więc trzeba było dużo tych najdroższych
Dziewczyny a na jakiej zasadzie byla ta refundacja lekow? Jestescie na rzadowym projekcie? Czy jak? U mnie w Rzeszowie nie ma programu refundowanego to pewnie za wszysyko sama zabule. Powiedzcie jaki jeat koszt stymulacji bez refundacji.

Dziewczyny a na jakiej zasadzie byla ta refundacja lekow? Jestescie na rzadowym projekcie? Czy jak? U mnie w Rzeszowie nie ma programu refundowanego to pewnie za wszysyko sama zabule. Powiedzcie jaki jeat koszt stymulacji bez refundacji.
refundacja należy Ci się jeśli wynik AMH i wiek odpowiedni no i musisz być ubezpieczona... wtedy masz leki refundowane do trzech stymulacji...
jeśli to aktualne to jest tak
Link do: Lista leków refundowanych przy procedurze in vitro

Refundacja to tylko zniżka na leki w aptece, z tego co ja wiem to warunki to wiek poniżej 35 lat, do trzech stymulacji i Amh powyzej 1 lub 0,7 coś koło tego. I wtedy na za gonal-f płacisz np. około 222 zł a nie ponad 1 tys zl- cena wg intrnetu

reklama
To wszystko zależy od leków jakie będziesz mieć podczas stymulacji , nie pamiętam już jakie są wymogi przy refundacji ale wszytsko możesz na internecie sprawdzić , nawet jeśli leczysz się w prywatnej klinice tak jak większość nas to należy Ci się refundacja na leki na 3 stymulację , tylko nie pamiętam w jakiego wieku nie można przekroczyć :)
Także głowa do góry , to się są jeszcze takie duże koszty jak masz refundację :)

Do góry