reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Pobrali 12 z czego 10 dojrzałych i na chwilę obecną jest 10 zarodków. Jeszcze się nie cieszę bo u nas odpadają po 3 dobie
Ale jak na razie jest bardzo dobrze[emoji4]
U nas tez problem z zarodkami po 3 dobie. Po pierszej stymulacji z 8 ladnych w 3 dobie zostala jedna ladna blastocysta.
[emoji110][emoji110][emoji110] za ciag dalszy...

reklama
Dziękuję wam wszystkim za rady, ja już jakoś pogodziłam się, że to koniec, ale może rzeczywiście podjadę na USG, tylko chyba nie na Izbe Przyjęć, bo to mnie przeraża, może gdzieś prywatnie.
Idź prywatnie na spokojnie - teraz już nie masz wpływu na to co się dzieje - niezależnie od tego ściskam mocno... jesteś wojowniczką i wiem, że będziesz walczyć do końca! Buziaczki

Cześć, kochane, za mną trudna noc, dostałam krwawienia, które przerodziło się w okres, także nasze marzenie się skończyło...
Mimo wszystko cieszę się, że w ogóle coś się zadziało. Do tej pory nigdy nie miałam pozytywnej bety. Nie jest łatwo, ale będziemy walczyć dalej. Nie poddajemy się!
Przykro mi, że musisz przez to przechodzic kochana, ale trzymam kciuki zeby jakims cudem to sie jednak dobrze skonczylo.
Trzymaj sie cieplutko
[emoji110][emoji110][emoji110]

Hej!
@Laurka2019 przykro mi Kochana mocno tulę ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
@Beata 4 super że z maluchami wszystko w porządku ❤️❤️❤️❤️

Oliwko nasza waleczna dziewczyno mocno zaciskami kciuki ✊✊✊✊✊✊ wspieramy Cię z całych sił ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Jestem po wizycie u diabetologa i niestety mam IO. Mam przejść na dietę. W poniedziałek czeka mnie krzywa cukrzycowa. Mam też powtórzyć tsh i ft4 bo jest też endokrynologiem. Na następną wizytę mam przyjść z wynikami a potem włączy leki. Czy wystarczy krzywa glukozowa czy insulinową też powinnam robić? Jak sobie radzicie z dietą?
Mi diabetolog mówił, że tylko krzywa insulinowo-glukozowa pokazuje IO. To jest powiązane.

7dpt blastocysty i betaHCG 1,24mIU/ml.
Brzuch pobolewa jak na okres, ale nie cały czas.. na razie żadnego krwawienia nie ma, ale biorę przecież progesteron.. miałam czekać z testowaniem do 11-12dpt.
Pewnie powtórzę zgodnie z zaleceniami ale chyba już po zawodach, prawda?
Co sądzicie?
Warto powtórzyć betę. Jest malutka, ale coś się jednak zadziało. Nie składałabym broni jeszcze.

Cześć dziewczyny,

Wczorajszy dzień jakoś przeżyłam, choc były momenty trudne psychicznie. Wieczorem miałam załamke. Wszystko zaczęłam widzieć w czarnych kolorach.i to całe moje życie do d... Widziałam już siebie na bloku. Na szczęście zrobili mi usg i lekarz nie widział powodu, by mnie zatrzymać na noc i mówił, że nie ma potrzeby interwencji chirurgicznej. Jednakże wbił mi w samo serce sztylet. Nadal nie mogę się otrząsnąć. Nie wiem, nie widział mojej dokumentacji? Pyta mi się, czy rozmawiałam z prowadząca lekarka o antykoncepcji.... Ja mu na to, że mamy mrozaczka i wracamy po niego na początku przyszlego roku.... A ten nadal swoje ciągnie... zabezpiecza się pani....? Miałam zacisniete gardło i już mu nic nie odpowiedziałam.... Choć pewnie powinnam... Dupek, myślał że przyszłam usunąć zdrowa ciążę :(
Dziś mam jeszcze wziąć te tabletki ale już w domu i za 3 tygodnie do kontroli na usg. Chyba też zrobię betę jak przestanę krwawic.

Biedroneczko gratuluję. :)
Gratuluję też bliźniaczej ciąży dziewczynie, która miała podany jeden zarodek a tu niespodzianka i są dwa bobadki. :)Przepraszam nie pamiętam nicka.

Miłej soboty dziewczyny! :)
No brak słów na tych lekarzy. Powinni być szczególnie uwrażliwieni w takich sytuacjach, a niektórzy z nich zachowują się jak zwykłe chamy i prostaki. Przykro mi, że musiałaś jeszcze mieć dodatkowy stres. I tak, to nie jest łatwa sytuacja:(

Dzwonili z kliniki. Jadę po naszego bąbelka :) o 11 transfer :)
Mocne kciuki!:)

Cześć, kochane, za mną trudna noc, dostałam krwawienia, które przerodziło się w okres, także nasze marzenie się skończyło...
Mimo wszystko cieszę się, że w ogóle coś się zadziało. Do tej pory nigdy nie miałam pozytywnej bety. Nie jest łatwo, ale będziemy walczyć dalej. Nie poddajemy się!
Jejku Akatambo przykro mi:( Ale przecież taka ładna beta ostatnio była. Koniecznie musisz to jeszcze sprawdzić.

@Kurcia ja ostatnio nic nie pisałam, ale śledziłam forum. Aż się popłakałam. Nie mogę się pogodzić z tym wszystkim. My tu wszystkie tak pragniemy dzieci, a inni ich nie chcą i mają. Tak daleko już zaszłaś... Czekam na kolejne wieści. Oby ten cud ukazał się na kolejnym USG.

@Biedroneczka83 ale dałaś czadu. Wielkie gratulacje i kciuki za pomyślny ciąg dalszy.

A ja dziewczyny znowu podłamana. Na czwartkowej wizycie, gin nie pozostawił mi złudzeń. Nie będzie mnie więcej stymulował. Pokazał zdjęcia moich komórek i stwierdził, że czegoś takiego jeszcze nie widzieli w klinice:(. Zdjęcia zostały do nauki dla młodych embriologów, żeby pokazać jak wyglądają bardzo złe morfologicznie komórki. Podejrzewa u mnie jakiś defekt z dzieciństwa lub genetykę...

Hej!
@Laurka2019 przykro mi Kochana mocno tulę [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️
@Beata 4 super że z maluchami wszystko w porządku [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Oliwko nasza waleczna dziewczyno mocno zaciskami kciuki [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] wspieramy Cię z całych sił [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Jestem po wizycie u diabetologa i niestety mam IO. Mam przejść na dietę. W poniedziałek czeka mnie krzywa cukrzycowa. Mam też powtórzyć tsh i ft4 bo jest też endokrynologiem. Na następną wizytę mam przyjść z wynikami a potem włączy leki. Czy wystarczy krzywa glukozowa czy insulinową też powinnam robić? Jak sobie radzicie z dietą?
Agonia w Wawie bylas u tej specjalistki?

Dziewczyny - chciałam coś zaanonsować. Kilka tygodni temu jak miałam tutaj z Wami rozmowę, iż chyba nie będę czekać na wiosnę odchudzanie itd zrobiłam jak mi większość podsuwała i od razu wzięłam się do roboty no i przerzuciłam jedno bejbe do brzucha. No i jak na razie dobrze. Beta pozytywna nie-biochemiczna, zobaczymy co dalej.... tak sobie postanowiłam zrobic to tym razem cichaczem.... i nic nie pisać jakby się nie udało, a odezwać się dopiero po becie. No i jak pisałam dziś o glukophage to pisałam w trybie przypuszczającym a to właściwie tryb oznajmujący... no zobaczymy.....
niedobra biedroneczka spod krzaczka. [emoji221][emoji221][emoji221][emoji268][emoji268][emoji268][emoji268]
Suuuuper!!!!

Mi diabetolog mówił, że tylko krzywa insulinowo-glukozowa pokazuje IO. To jest powiązane.

Warto powtórzyć betę. Jest malutka, ale coś się jednak zadziało. Nie składałabym broni jeszcze.

No brak słów na tych lekarzy. Powinni być szczególnie uwrażliwieni w takich sytuacjach, a niektórzy z nich zachowują się jak zwykłe chamy i prostaki. Przykro mi, że musiałaś jeszcze mieć dodatkowy stres. I tak, to nie jest łatwa sytuacja:(

Jejku Akatambo przykro mi:( Ale przecież taka ładna beta ostatnio była. Koniecznie musisz to jeszcze sprawdzić.

@Kurcia ja ostatnio nic nie pisałam, ale śledziłam forum. Aż się popłakałam. Nie mogę się pogodzić z tym wszystkim. My tu wszystkie tak pragniemy dzieci, a inni ich nie chcą i mają. Tak daleko już zaszłaś... Czekam na kolejne wieści. Oby ten cud ukazał się na kolejnym USG.

@Biedroneczka83 ale dałaś czadu. Wielkie gratulacje i kciuki za pomyślny ciąg dalszy.

A ja dziewczyny znowu podłamana. Na czwartkowej wizycie, gin nie pozostawił mi złudzeń. Nie będzie mnie więcej stymulował. Pokazał zdjęcia moich komórek i stwierdził, że czegoś takiego jeszcze nie widzieli w klinice:(. Zdjęcia zostały do nauki dla młodych embriologów, żeby pokazać jak wyglądają bardzo złe morfologicznie komórki. Podejrzewa u mnie jakiś defekt z dzieciństwa lub genetykę...
Bardzo mi przykro. Dużo do przetrawienia przed Tobą. Masz szansę na jakieś wakacje? Choć weekendowy wypad z chłopem? Ściskam Cię mocno.

O Jezu...wspolczuje Ci kochana. Ja juz sie pogodzilam z tym ze stymulacji wiecej nie bedzie i pogodzilam sie z kd

Agonia w Wawie bylas u tej specjalistki?
Byłam na razie u siebie na miejscu u babki która też jest endokrynologiem. W poniedziałek mam zrobić krzywą cukrzycową i tsh. Dodatkowo zrobię krzywą insulinową i oprócz ft4 dołożę ft3 i prolaktynę. Z wynikami wtedy na wizytę i decyzja o lekach. Od dzisiaj układam sobie w głowie posiłki. Nie jest tak źle bo wiele rzeczy które powinnam jeść uwielbiam więc sobie poradzę. Tylko dodatkowo dla męża będę gotować

reklama
Do góry