reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moim zdaniem jak ma sie przyjac to sie przyjmie niezaleznie od diety, ja jadlam raczej normalnie, dzien transferu uczcilam duza pizza z sosem czosnkowym, a pozniej po drodze wpadlo kilka mniej zdrowych pozycji wiec najwazniejsze sie nie stresuj jedzeniem. Co do abstynencji, jesli masz alcohol to ja sobie odpuscilam juz na jakis czas przed transferem. Ile mieliscie zarodkow kochana?
Dwa zarodki :) mamy jeszze jeden. Alkohol odstawilam już kilka dni temu

Miecia , na grype odradzaja przy podwyzszonych NK, bo po szczepionce robia sie one mega aktywne, walcza z wirusami i przy okazji z ciaza. Takie mam info od moje immuno.
Dzieki Annemarie, to bardzo cenna informacja. A ty sie szczepisz czy sobie darujesz bo chyab keidys pisalas, ze tak, nie pamietam jak u Ciebie bylo z NK ale mialas chyba troche intralipidu wiec zakladam, ze tez podwyzszone?

Dwa zarodki :) mamy jeszze jeden. Alkohol odstawilam już kilka dni temu
To super, ze macie jeszcze jeden w rezerwie, bedzie na rodzenstwo :)
Sory zorientowalam sie,z e nie o abstynencje alkoholowa Ci chodzilo, ja taki mieciu cnotka (haha). Ja od kliniki nie maialm wytycznych, ale slyszalam, tak jak dziewczyny pisaly, ze co najmniej do serduszkowej sie wstrzymac bo skurcze macicy wywolane orgazmem nie sprzyjaja zagniezdzeniu. Pozniej sie mozesz lekarza poradzic.

Dzieki Annemarie, to bardzo cenna informacja. A ty sie szczepisz czy sobie darujesz bo chyab keidys pisalas, ze tak, nie pamietam jak u Ciebie bylo z NK ale mialas chyba troche intralipidu wiec zakladam, ze tez podwyzszone?
Nie szczepie sie, zmienilam zdanie po tym co mi moja gwiada napisala. Oprocz tego mamy w rodzinie ciotke ktora zawodowo siedzi w tych wirusach i mowi mi ze pomimo tego ze sa to szczepionki nie zywe, to zdazaja sie w nich bardzo zywotne wirusiki.Efekt byl taki , ze jej maz po szczepieniu wyladowal na dwa tyg w szpitalu, tak go dorwalo. A szczepi sie wujcio od lat.
Ja mam podwyzszone NK i powiem szczerze ze boje sie tych szczepionek. Jestem w domu,nie mam juz kontaktu ze szpitalem, wiec mysle ze sobie daruje tym razem. Chociaz moj gin mowi ze jak najbardziej. Rozsadek tym razem wygral.

Nie szczepie sie, zmienilam zdanie po tym co mi moja gwiada napisala. Oprocz tego mamy w rodzinie ciotke ktora zawodowo siedzi w tych wirusach i mowi mi ze pomimo tego ze sa to szczepionki nie zywe, to zdazaja sie w nich bardzo zywotne wirusiki.Efekt byl taki , ze jej maz po szczepieniu wyladowal na dwa tyg w szpitalu, tak go dorwalo. A szczepi sie wujcio od lat.
Ja mam podwyzszone NK i powiem szczerze ze boje sie tych szczepionek. Jestem w domu,nie mam juz kontaktu ze szpitalem, wiec mysle ze sobie daruje tym razem. Chociaz moj gin mowi ze jak najbardziej. Rozsadek tym razem wygral.

Dziekuje, fajnie, ze o tym napisalas, to mnie utwierdzilo w mojej decyzji. Mnie tu w uk polozna meczy za kazdym razem o ta grype i jej powiedizalam, ze sie jeszcze zastanowie, ale najwyzej przy nastepnej krucjacie wysune jej argument podwyzszonych nk, pewnie bidula nie bedzie wiedziala o co chodzi i mi da w koncu spokoj ;). Kochana, a o krztuscu myslalas czy te same kryteria i zdecydowalas sie nie szczepic?

reklama
KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić

Do góry