No tak chyba zrobię Do bety bez seksu a alkohol to wiadomoTo super, ze macie jeszcze jeden w rezerwie, bedzie na rodzenstwo
Sory zorientowalam sie,z e nie o abstynencje alkoholowa Ci chodzilo, ja taki mieciu cnotka (haha). Ja od kliniki nie maialm wytycznych, ale slyszalam, tak jak dziewczyny pisaly, ze co najmniej do serduszkowej sie wstrzymac bo skurcze macicy wywolane orgazmem nie sprzyjaja zagniezdzeniu. Pozniej sie mozesz lekarza poradzic.
reklama
Mi gin z kliniki odradzała krztuśca. Nad grypą kazałaby się zastanowić gdyby był na nią okres, a ja byłam w ciąży w okresie letnim.Mnie Pasnik odpisal w mailu zeby w ciazy juz sie nie szczepic, pytalam o grype i krztusiec. moze jakby ktoras z dziewczyn byla na wizycie to moze ktos bedzie mial okazje podpytac o uzadadnienie. Ja grype soboe daruje, ale ten krztusiec pod koniec ciazy mnie dalej nurtuje bo boje sie o maluszka. Ja pytalam jednej dziewczyny na forum kd, ktora jest lekarka i powiedziala, ze jej prywatna opinia na ten temat, zeby sie nie szczepic bo nieodwolalnie pobudza sie uklad immunologiczny, ale podkreslila, ze to jej prywatna opinia i to bardziej zwiazane jest z tym, ze przeszla tak dluga droge i gdyby sie cos stalo nawet jesli nie mialoby zwiazku ze szczepieniem to trudno byloby sobie wybaczyc. Wiec dalej jestem w kropce co do szczepien w ciazy, piszcie kochane jakbyscie mialy jakisles opinie lekarzy.
annemarie
Fanka BB :)
Jeszcze nad tym nie myslala, w ktorym tyg sie to robi?Dziekuje, fajnie, ze o tym napisalas, to mnie utwierdzilo w mojej decyzji. Mnie tu w uk polozna meczy za kazdym razem o ta grype i jej powiedizalam, ze sie jeszcze zastanowie, ale najwyzej przy nastepnej krucjacie wysune jej argument podwyzszonych nk, pewnie bidula nie bedzie wiedziala o co chodzi i mi da w koncu spokoj . Kochana, a o krztuscu myslalas czy te same kryteria i zdecydowalas sie nie szczepic?
Mieciu85
Mi gin z kliniki odradzała krztuśca. Nad grypą kazałaby się zastanowić gdyby był na nią okres, a ja byłam w ciąży w okresie letnim.
Dziekuje Iskra, a warunkowala to jakos twoja gin?
Forget-me-not...
Cuuudoooownie!!! Gratuluję [emoji173] [emoji173]KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić
I zniecierpliwione też czekamy takiego cudu i szczęścia[emoji4]
Mieciu85
KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić
Beatka wspaniala wiadomosc [emoji173]️[emoji173]️az dwie![emoji173]️
Zabij, nie pamiętam. Powiedziała, że nie ma takiej potrzeby, a dalej się zawiesiłam na zdjęciu z usg i nie słuchałam.Dziekuje Iskra, a warunkowala to jakos twoja gin?
annemarie
Jupijajej, superKOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić
Mieciu85
Jeszcze nad tym nie myslala, w ktorym tyg sie to robi?
NHS w Uk zaleca szczepienie miedzy 16-32 tygodniem, ale pisza na stronie, ze mozna szczepic sie do samego konca jednak jest mniejsza szansa, ze przeciwciala zostana przekazane dziecku. Podobno najwyzszy poziom przeciwcial osiaga sie 2 tygodnie po szczepieniu i oczywiscie Trzeba doliczyc jescze czas, krory zajmuje proces przekazywania przeciwcial dziecku (nie doczytalam ile to trwa) . Jesli ja sie zdecyduje to jak najpozniej, np 34-36 tydzien.
reklama
Agniecha1508
dziewczynki te diete ala @Kurcia znajdzieta w KFCA jeśli mozna wiedzieć jaka to ta dieta??
Podziel się: