reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tina,
dziwne z tymi testami bo one reaguja na hormon luteinizujacy ( LH) ktory jest wydzielany przed owulacja. Kiedy ten hormon osiagnie swoje najwyzsze stezenie pecherzyk peka i uwalnia kom. jajowa.
Testy owulacyjne reaguja rowniez na Bete HCG , jest to ich zasadnicza wada, ale mozna wykryc tez nimi ciąże , metody tej nie polecam bo wychodza z tego czasami niezle jaja.

Jest opcja ze mialas opozniona owulacje? I okres ci sie rowniez przesunie?
Inaczej musialabys w dazie folikularnej , 3-5 dzien cyklu zbadac LH i FSH. Ich obnizenie moze swiadczyc o niewydolnosci jajnikow lub problemach z owulacja.

Na tym sie moja wiedza konczy❤️

Dzięki annemarie!
Mam już pms a objawy okresowe więc tak naprawdę dupkiem sobie go opóżniam ale dziś już odstawiłam a mam 28 dc wiec chyba za 2-3 dni dostanę.
Robiłam właśnie w zeszłym cyklu badania:
AMH ku kolejnemu zdziwieniu 1,87(nie wiem skąd tak skoczyło ;)coś oszukują
FSH 6,97
LH 8,77
Jedyne co doczytałam,że właśnie stale ustrzymujące się wysokie lh może wskazywać o wygaszaniu jajników dlatego postanowiłam ,że zrobie sobie lh pod koniec cyklu.Choć wątpie na ile te badania są wiarygodne w 100%.

reklama
Mieciu, jak przed chwila wrocilam od lekarza, zaczelam rano delikatnie plamic. W mojej glowie obudzily sie demony i musialam na usg jechac. Na szczescie , sa dwa szalejace babelki, urosly przez 2 tyg sporo. Krwawienie z szyjki potegowane Clexane. ( wrrr:wściekła/y:) odstawiam . Ale do czego zmierzam, wywiazaka sie dyskusja na temat magnezu.i dok mowi ze nie ma sensu go brac raz dziennie a w wysokiej dawce , bo to nie rozklada sie na zapotrzebowanie calodniowe i jesli ktos ma bole czy skurcze brzucha to jest sens brac 3x2 tabletki po 100 mg. Czyli wychodzi dziennie 600 mg , dawka ktora organizm dziennie pezyswaja. Wydaje mi sie to bardzo logiczne.Mozna go brac bez zastrzezen cala ciaze.:)

Anne masz bliźniaki ?????????!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok: pisze z kompa bo dodałabym ogromne serducho!!!

reklama
Do góry