reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tina,
dziwne z tymi testami bo one reaguja na hormon luteinizujacy ( LH) ktory jest wydzielany przed owulacja. Kiedy ten hormon osiagnie swoje najwyzsze stezenie pecherzyk peka i uwalnia kom. jajowa.
Testy owulacyjne reaguja rowniez na Bete HCG , jest to ich zasadnicza wada, ale mozna wykryc tez nimi ciąże , metody tej nie polecam bo wychodza z tego czasami niezle jaja.

Jest opcja ze mialas opozniona owulacje? I okres ci sie rowniez przesunie?
Inaczej musialabys w dazie folikularnej , 3-5 dzien cyklu zbadac LH i FSH. Ich obnizenie moze swiadczyc o niewydolnosci jajnikow lub problemach z owulacja.

Na tym sie moja wiedza konczy❤️

Dzięki annemarie!
Mam już pms a objawy okresowe więc tak naprawdę dupkiem sobie go opóżniam ale dziś już odstawiłam a mam 28 dc wiec chyba za 2-3 dni dostanę.
Robiłam właśnie w zeszłym cyklu badania:
AMH ku kolejnemu zdziwieniu 1,87(nie wiem skąd tak skoczyło ;)coś oszukują
FSH 6,97
LH 8,77
Jedyne co doczytałam,że właśnie stale ustrzymujące się wysokie lh może wskazywać o wygaszaniu jajników dlatego postanowiłam ,że zrobie sobie lh pod koniec cyklu.Choć wątpie na ile te badania są wiarygodne w 100%.

reklama
Mieciu, jak przed chwila wrocilam od lekarza, zaczelam rano delikatnie plamic. W mojej glowie obudzily sie demony i musialam na usg jechac. Na szczescie , sa dwa szalejace babelki, urosly przez 2 tyg sporo. Krwawienie z szyjki potegowane Clexane. ( wrrr:wściekła/y:) odstawiam . Ale do czego zmierzam, wywiazaka sie dyskusja na temat magnezu.i dok mowi ze nie ma sensu go brac raz dziennie a w wysokiej dawce , bo to nie rozklada sie na zapotrzebowanie calodniowe i jesli ktos ma bole czy skurcze brzucha to jest sens brac 3x2 tabletki po 100 mg. Czyli wychodzi dziennie 600 mg , dawka ktora organizm dziennie pezyswaja. Wydaje mi sie to bardzo logiczne.Mozna go brac bez zastrzezen cala ciaze.:)

Anne masz bliźniaki ?????????!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok: pisze z kompa bo dodałabym ogromne serducho!!!

reklama
Do góry