reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No właśnie widzę, że wysoka to ona nie jest... Lekarz odpisał na betę i proga "ok"
Więc w środę powtórka i czekamy dalej...

Czy ja mogę dalej brać spasmolinę? Czy tylko do bety można było? Męczą mnie skurcze jak na @ nieraz dość silne... Relanium już odstawiłam ale myślę co ze spasmoliną... magnez też biorę.
Moze no spa?

reklama
@Never give up jak u Ciebie?Zaległości mam do BN ;)

@Agonia777 nie martw się ,po deszczu wyjdzie słońce.
Każda jest w innej sytuacji i ma inny przypadek ale znam to uczucie jak się ma ochotę wyć do księżyca z bezsilności i złości na cały świat !
U mnie wsród znajomych i rodziny zostałam sama bez dziecka i też mi z tym cholernie ciężko.
Co rusz to ktoś w ciąży albo rodzi.
Macie jeszcze jednego kropka to bardzo dużo!
u mnie każda stymulacja to tylko jeden kropek i beta 0..
Ściskam mocno i życzę powrotu do sił!
Daj sobie czas.
Dziękuję że pytasz :-)
U nas leci 7 tydzień, zaraz zaczynam 8 i nadal nie wierzę że jestem w ciąży :)

Caly biore. Wlasnie rano jak zroboe mprfologie to juz bedzie widac dzialanie accofilu?tak? Bralam go o 14 dzis.
Anetka, ale jak dzisiaj robiłas zastrzyk to chyba nie robiłabym jutro morfo, tylko przed kolejnym zastrzykiem, bo accofil działa szybko i krótko. Jutro leukocyty będą w kosmos, ale już za 2 dni mogą spaść. Chyba, że lekarz Ci tak kazał.

Ja się już nauczyłam, żeeee nie ma co z siebie robić ofiary, tylko trzeba z nimi konkretnie i rzeczowo rozmawiać, dla nich już nie jesteśmy nieszczęśliwymi pacjentami tylko chodzącym bankomatem i to nie są wizyty, tylko spotkania biznesowe. Więc rozmawiam z nimi jak klient a nie jak pacjent. I od kiedy przestałam na wizytach mieć łzy w oczach to trochę większy respekt czują do mojego portfela ;)

Kuwa jakby człowiek wiedział, to by rozmienił tą stówę, poszedł z miedziakami, powiedział, że to ostatnie oszczędności ze skarbonki i pożyczył smacznego obiadu, albo miłego wieczoru przy winie.

Justynko, to może mierz często ciśnienie? Wtedy jak masz te odloty? Bo może jak mało pijesz w nocy to spada? A przed wizytą ci babsztyl wyrównał? Mam nadzieję, że tam wsio gra na całej linii!!

Reguluje, ale raczej obniża jak ktoś ma za wysokie.

Daj sobie jeszcze 2 dni :*

Raczej na pewno cykl bezowulacyjny się zapowiada. A ty teraz nie jesteś przypadkiem na antykach?
Asik jak Ty odpisujesz kilku osovom w jednym poscie? Jak to technicznie zrobic?[emoji4]

No to wszystko jasne. Czyli masz 300j dziennie. Trochę dziwne, że lekarz wypisał receptę od razu na tyle dni, nie sprawdzając jak zareagujesz... no chyba że zna twój przypadek i wie jak reagujesz na leki...
Ja miałam zawsze wypisane do pierwszego usg [emoji6]

W wawie gonal 450j za 400zl mogłabym ci wykupić. Pytanie na kiedy potrzebujesz? I czy zaakceptują receptę z 300j na 450j
Jak brałam gonal cena była dokładnie taka sama za jednostkę niezależnie od pudeleczka.
Dziwne ze wypisał Ci od razu wszytsko ja z wizyty na wizytę dostawałam recepte
Ale ja nie mam jeszcze recepty, na wizycie tak przykładowo rozpisał, a mam mieć usg w 25dc ma zobaczyć jak jajniki i wogóle, i wtedy jak będzie ok to rozpisze leki, no i powiedział "zaczniemy może gonalem" i tak sobie napisał, więc nawet na 100% nie wiem czy to będzie ten lek, tyle że wizyta 25 dc, a ja zazwyczaj mam cykle 26-28, a od 2 dc stymulacja, więc trochę mało czasu i dlatego dzisiaj taki rekonesans

Anetka, ale jak dzisiaj robiłas zastrzyk to chyba nie robiłabym jutro morfo, tylko przed kolejnym zastrzykiem, bo accofil działa szybko i krótko. Jutro leukocyty będą w kosmos, ale już za 2 dni mogą spaść. Chyba, że lekarz Ci tak kazał.
Wlasnie Pasnik dzwonil i kazal chyba na drugi dzoem kuzwa nie pamietam i wtedy ma podjąć decyzje po wynikach czy mam brac drugi zastrzyk

reklama
Do góry