sssurykatka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej Laski, na dzisiaj nie mam nikogo w kalendarzu, każdej życzę miłego dnia. :*
Pisałam na fb ale tu też napiszę ku przestrodze. Chociaż może tylko ja nieogarnięta razem z moim ginem. Otóż nie miałam robionej glukozy na czczo w I trymestrze. Nie wiem jak mogłam to przeoczyć a tym bardziej mój gin. Tak czy inaczej w zeszłym tygodniu byłam na teście obciążenia glukozą i wyszło, że mam za wysoki cukier na czczo a po glukozie jest ok. Mimo to jest to cukrzyca. Wczoraj byłam u diabetologa i dietetyka, dostałam glukometr i zalecenia. Rano dzisiaj na czczo cukier dalej podwyższony, przy normie 92 mg/dl, ja mam 105 mg/dl. Jutro idę znowu do dietetyka celem dalszej edukacji cukrzycowej. Tak więc dziewczyny chyba musimy mieć oczy dookoła głowy, bo nieraz lekarz daje ciała.
Teraz chodzę do dwóch ginów i jeden mi powiedział, że wyniki mam w normie a drugi kazał iść do diabetologa. Powiem szczerze, że jestem trochę zawiedziona, że ten pierwszy tak podszedł do sprawy, zwłaszcza że jest rzekomo dobry.
@dżoasia i mnie tez oswiecilas z tym estradiolem. Dzięki[emoji6] [emoji4]@dżoasia mądra głowo, rzeczywiście, to te jednostki pmol/l, to znaczy, że nie aż taki wysoki ten estradiol ale mam nadzieję, że starczy
Super przyrost, jest bardzo dobrzeDziewczyny 8 dpt beta 54, 10 dpt beta 133 dzisiaj 14 dpt beta 674 chyba nie jest zle co?? Jezu jaki stres
Tak, posłuchałam i już byłam. Już wdrażam się w dietę cukrzycową.Ja dostalam z luxmedu rozpiske wszystkich badan, ktore powinny byc robione na roznych etapach ciazy, glukoze mialam robiona jeszcze w 9 tygodniu.
Jak wroce z pracy to wrzuce na wszelki wypadek tą rozpiske na forum, to bedziesz mogla porownac czy mialas wszystkie badania. Ja bym jednak posluchala tego gina co ci kaze isc do diabetologa
Jejku przepraszam nie chcę abyś teraz o tym rozmyślała. Ja też panicznie bałam się bliźniaków bo wiem że i przy jednym dziecku jest pełno pracy. Zostaw te wszystkie myśli trudno już nic nie poradzisz.Ja chciałam jeden Bałam się ciąży bliźniaczej. Teraz bym chyba inaczej zrobiła. Mąż był też za dwoma. Załamka