reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej, jeszcze u Was nie pisalam, ale regularnie czytam ;) udzielam sie na watku z poronieniami. Nie chcialam u Was pisac, bo jednak wiekszosci sie udaje, a moje historie nie sa ostatnio pozytywne.

Moim problemem jest to, ze u mnie za kazdym razem zaskakuje, ale tracę ciaze w 5-6tyg.

W 2015 mialam dwa ICSI i lacznie 3 transfery, z ostatniego mam dziecko, to byla pierwsza ciaza, oprocz krwawienia na poczatku, byla bezproblemowa.

Od 2017 mialam dwa Icsi, 5 transferow. Cos sie zmienilo, bo tym razem kazdy transfer konczy się ciaza i kazda obumiera w 5-6 tyg. W ostatni poniedziałek 14dpt dwoch blastek beta wynosila 3012, w czwartek 7872, w czwartek dostalam tez lekkiego krwawienia, w piątek rowniez pare kropel, dzisiaj potop... U mnie oznacza to tylko jedno, wiec nie mam juz nadziei. We wtorek mam wizyte, nie łudze sie jednak, ze cos z tego bedzie. W miedzyczasie bylam u Pasnika, dostalam immunosupresje przed transferem plus encorton w ciazy, oprocz tego clexane i standardowe leki przy transferze.

Mam pytanie, czy ktos ma lub mial podobna historie?

I @annemarie ja tez jestem z De. Gdzieś mi wpadlo w oko, ze leczysz sie u dr. Sylke reichel fentz. Czy moglabys mi powiedziec jak wyglada leczenie u niej? Sa wizyty czy kontakt meilowy? Dlugo czekalas na wyniki i opis? Slyszalam ze czeka sie nawet do pol roku. Mam do niej godzine drogi autem, nie wiem czy sie nie przejechac, najpierw na wizyte. Wiesz moze czy kasa pokrywa wizyte, badania, recepty od niej? I kto w ogole moglby mi dac skierowanie do niej? Gin? Przepraszam za tyle pytan, nie wiem co robic. Mam jeszcze zarodki i chyba ta lekarka jest moja ostatnia nadzieja.

reklama
Ja na szczescie nie musialam sciemniac, lekarz wie o wszystkim . Sam powiedzial ze w tym wieku wychodzi 1:2000 i mam sobie dac spokoj.

U mnie prywanty ginekolog tez wie, ale prenatalne mialam na nhs, a ze nie wiemy, czy bedziemy mowic o kd nie chcialam, zeby ta informacja byla w systemie. Przeziernosc moze ci na szybko podczas usg zrobic, a badania krwi to jesli tak mowi, to faktycznie moze sobie daruj jesli na usg wszystko dobrze wyjdzie. A zespol patau i edwardsa, ktore robia przy okazji pappa tez sa rozumiem w duzej mierze uwarunkowane wiekiem tak zamo jak zespol downa?

Hej, jeszcze u Was nie pisalam, ale regularnie czytam ;) udzielam sie na watku z poronieniami. Nie chcialam u Was pisac, bo jednak wiekszosci sie udaje, a moje historie nie sa ostatnio pozytywne.

Moim problemem jest to, ze u mnie za kazdym razem zaskakuje, ale tracę ciaze w 5-6tyg.

W 2015 mialam dwa ICSI i lacznie 3 transfery, z ostatniego mam dziecko, to byla pierwsza ciaza, oprocz krwawienia na poczatku, byla bezproblemowa.

Od 2017 mialam dwa Icsi, 5 transferow. Cos sie zmienilo, bo tym razem kazdy transfer konczy się ciaza i kazda obumiera w 5-6 tyg. W ostatni poniedziałek 14dpt dwoch blastek beta wynosila 3012, w czwartek 7872, w czwartek dostalam tez lekkiego krwawienia, w piątek rowniez pare kropel, dzisiaj potop... U mnie oznacza to tylko jedno, wiec nie mam juz nadziei. We wtorek mam wizyte, nie łudze sie jednak, ze cos z tego bedzie. W miedzyczasie bylam u Pasnika, dostalam immunosupresje przed transferem plus encorton w ciazy, oprocz tego clexane i standardowe leki przy transferze.

Mam pytanie, czy ktos ma lub mial podobna historie?

I @annemarie ja tez jestem z De. Gdzieś mi wpadlo w oko, ze leczysz sie u dr. Sylke reichel fentz. Czy moglabys mi powiedziec jak wyglada leczenie u niej? Sa wizyty czy kontakt meilowy? Dlugo czekalas na wyniki i opis? Slyszalam ze czeka sie nawet do pol roku. Mam do niej godzine drogi autem, nie wiem czy sie nie przejechac, najpierw na wizyte. Wiesz moze czy kasa pokrywa wizyte, badania, recepty od niej? I kto w ogole moglby mi dac skierowanie do niej? Gin? Przepraszam za tyle pytan, nie wiem co robic. Mam jeszcze zarodki i chyba ta lekarka jest moja ostatnia nadzieja.
Przykro mi ze juz tyle musialas przejsc:(
Ja skierowanie do niej dostalam po 3 negatywnych transferach od lekarza z kliniki , mozesz od gibekologa. Leczenie oplaca kasa chorych, no chyba ze robisz rzeczy nad programowe to wtedy sama placisz. Wysylasz jej to skierowanie z kompletem badan , wypisow ze szpitala itp. Czekasz jakies 3-4 tyg przysylaja ci komplet rurek , dla ciebie i meza. Idzisz na pobranie krwi, wysylasz to z powrotem poczta( chyba od pon- do srody zeby doszlo przed weekendem) no i czekasz do 8 tyg na wyniki badan, dostaniesz z 8 stron z podsumowaniem sytuacji i opcja umowienia sie na telefon w celu omowienia sytuacji. Cala akcja niestety trwa, bo on jest strasznie oblegana. Ja mam do niej z 800 km wiec wszystko zalatwialam mailem i przez tel. Chyba na twoim miejscu bym sie skusila na osobista wizyte, bo daleko nie masz, a to zawsze inaczej.za recepty placisz chyba 5€, kazda rozmowa tez kosztuje okolo 30-60 zaleznie jak dlugo rozmawiasz. Zobacz na stronie www u nich wszystko jest opisane.

U mnie prywanty ginekolog tez wie, ale prenatalne mialam na nhs, a ze nie wiemy, czy bedziemy mowic o kd nie chcialam, zeby ta informacja byla w systemie. Przeziernosc moze ci na szybko podczas usg zrobic, a badania krwi to jesli tak mowi, to faktycznie moze sobie daruj jesli na usg wszystko dobrze wyjdzie. A zespol patau i edwardsa, ktore robia przy okazji pappa tez sa rozumiem w duzej mierze uwarunkowane wiekiem tak zamo jak zespol downa?
Tez tak to rozumiem... z dalszej rozmowy wyszlo ze niejasnosc tego badania pociaga za soba kolejne , np . badanie wod plodowych. Mowil ze jak na usg bedzie wszystko cacy to nie mamy sobie glowy zawracac, a przy okazji chce mnie wyslac do centrum preimprantologii gdzie siedza lekarze tylko sie tym zajmujacy, jak oni nic na usg nie znajda to nie mam sie czym martwic.

Przykro mi ze juz tyle musialas przejsc:(
Ja skierowanie do niej dostalam po 3 negatywnych transferach od lekarza z kliniki , mozesz od gibekologa. Leczenie oplaca kasa chorych, no chyba ze robisz rzeczy nad programowe to wtedy sama placisz. Wysylasz jej to skierowanie z kompletem badan , wypisow ze szpitala itp. Czekasz jakies 3-4 tyg przysylaja ci komplet rurek , dla ciebie i meza. Idzisz na pobranie krwi, wysylasz to z powrotem poczta( chyba od pon- do srody zeby doszlo przed weekendem) no i czekasz do 8 tyg na wyniki badan, dostaniesz z 8 stron z podsumowaniem sytuacji i opcja umowienia sie na telefon w celu omowienia sytuacji. Cala akcja niestety trwa, bo on jest strasznie oblegana. Ja mam do niej z 800 km wiec wszystko zalatwialam mailem i przez tel. Chyba na twoim miejscu bym sie skusila na osobista wizyte, bo daleko nie masz, a to zawsze inaczej.za recepty placisz chyba 5€, kazda rozmowa tez kosztuje okolo 30-60 zaleznie jak dlugo rozmawiasz. Zobacz na stronie www u nich wszystko jest opisane.
Dzięki :*
mam dziwne doswiadczenia z tutejszymi ginami. Moja zwykla jest polka, nie zna sie na calej tej magii z immunologia, ale wypisuje mi nadprogramowo progesteron, a i clexane bez konkrentych wskazan moglam u niej dostac.
Co do kliniki... Jest beznadziejna. Dobrze robia mi icsi, ale ja jako pacjentka jestem tam pewnie zaznaczona na czerwono, bo się dopytuje, wtracam i robie niektore rzeczy po swojemu, np clexane. Od nich nie dostalam pozwolenia nawet na aspiryne. Po prostu mam sobie dalej radosnie próbować, bo z badan przeprowadzonych u nich nic mi nie dolega. Nie wiem na ile moja ginka bedzie sklonna dac mi skierowanie do immunologa, to to juz w ogole jest sprawa kontrowersyjna dla nich wszystkich.

8 tyg to nie jest az tak dlugo jak myslalam, chyba się skuszę. Fajnie, ze kasa pokrywa chociaz cześć z tego.

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
PAŹDZIERNIK to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-10-20 Akatombo podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-10-20 Beata 4 beta !!
2018-10-20 Kurcia transfer !! ✊✊
2018-10-20 Dgd transfer !! ✊✊
2018-10-22 Sol badanie prenatalne
2018-10-24 Klarunia44 wizyta serduszkowa ❤️❤️
2018-10-25 Megi1985@ wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-10-25 lafantynka podglądanie maluszka ❤️
2018-10-27 Julitka27 podglądanie maluszka
2018-10-30 sunrisea badanie połówkowe
2018-10-31 gosia321 badanie prenatalne
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-11-02 ilmenau podglądanie maluszka
2018-11-03 redferrari wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-11-05 Netiaskitchen USG III trymestru
2018-11-08 gosia321 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-11-29 Mieciu85 badanie połówkowe
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-12 tamiza termin porodu
2018-12-18 chlopkers USG III trymestru
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2019-01-01 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-13 Gotart termin porodu
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-06 redferrari termin porodu
2019-02-19 Gosia321 termin porodu
2019-02-22 Justin87 termin porodu
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-04-08 ilmenau termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Do góry