reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mieciu ty to wogole „ mistrz progesteronowy” jestes. Jak robilas przeziernisc karkowa , mowilas ze to z KD? Bo mi lekarz odradzil te badanie w zwiazku z jej wiekiem.

U nas przeziernosc zrobili podcas usg bez pytania o wiek. Pytanie o wiek padlo dopiero pod koniec wizyty jak na krew wypelnili dokumenty. Nie mowilam, ze to KD, moja dawczyni jest z tego samego rocznika co ja pare miesiecy mlodsza, miala 32 lata jak pobierano komorki wiec powiedzialam, ze punkcje mialam majac 32 lata. Ale ty mialas bardzo mloda dawczynie z tego co kojarze wiec taka sciema raczej nie przejdzie. Tzn lekarz powiedzial, ze nie ma sensu robic przeziernosci bo taka mloda i szansa wad jest znikoma?

reklama
U nas przeziernosc zrobili podcas usg bez pytania o wiek. Pytanie o wiek padlo dopiero pod koniec wizyty jak na krew wypelnili dokumenty. Nie mowilam, ze to KD, moja dawczyni jest z tego samego rocznika co ja pare miesiecy mlodsza, miala 32 lata jak pobierano komorki wiec powiedzialam, ze punkcje mialam majac 32 lata. Ale ty mialas bardzo mloda dawczynie z tego co kojarze wiec taka sciema raczej nie przejdzie. Tzn lekarz powiedzial, ze nie ma sensu robic przeziernosci bo taka mloda i szansa wad jest znikoma?
Ja na szczescie nie musialam sciemniac, lekarz wie o wszystkim . Sam powiedzial ze w tym wieku wychodzi 1:2000 i mam sobie dac spokoj.

Dziwi mnie Twoja reakcja, nawet przez moment nie pomyślałam, że moje "nie lubię tego" można tak zinterpretować. Czyli wg Twojej teorii jak dziewczyna któraś pisze, że transfer się nie udał to nie wolno kliknąć "nie lubię tego".. Dobrze, ocena już dawno cofnieta zanim znów się rozeta afera na całe forum...
Ja myślałam że @Gotart dała nie lubię bo nie lubi zaparc ;) ja też czasami jestem mylnie odczytywana... Ale negatywnych ocen też nie lubię :)

Dziwi mnie Twoja reakcja, nawet przez moment nie pomyślałam, że moje "nie lubię tego" można tak zinterpretować. Czyli wg Twojej teorii jak dziewczyna któraś pisze, że transfer się nie udał to nie wolno kliknąć "nie lubię tego".. Dobrze, ocena już dawno cofnieta zanim znów się rozeta afera na całe forum...

Kochane chyba troche miaysmy sytuacje typu ‘lost in translation’ tak czasami bywa z tymi ikonkami rozmowa bez kontaktu twarza w twarz, ze sie zamieszanie robi. Peace[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji13]

@GPPPP kochana ja tez na lekach luteina dowciapnie 3x2 progynova 2 ,acard folik vit d magnez b6 i zastrzyk cos podobne do clexane 1x1 to sie najem codziennie ❤
Tak jak każda z nas się najada tu dużo, najważniejsze, ze są efekty❤️ Ja 3x1 lutinus dowcipnie, magnez, acard, agulutin, ale ja zawsze miałam problem z progesteronem. Najważniejsze, żeby bobo rosło :)

Napisalam swoje zdanie i nie odczuwam potrzeby kontynuacji. Caka procedura i wszystko inne jest juz wystarczajaco ciezkie i smutne i mysle ze wiecej zyskamy sie tu wspierajac niz wciskajac negatywy. Ale niech kazdy robi jak uwaza❤️

reklama
Wiesz Mieciu jak to jest, już się nakręciłam. Umówiłam kolejne USG prenatalne bo niestety przezierność ciężko było zmierzyć więc muszę powtórzyć. Mam bezpłatnie to badanie na kartę z pracy więc może druga opinia pozytywna pozwoli mi spokojnie spać. No świruje jak zwykle.

No tak, ta wszechobecna paranoja, vardzo Cie dobrze rozumiem [emoji6] pewnie korzystaj szczegolnie jak masz w pamiecie. Mam madizeje, ze tym razem maluszek sie ulozy tak, ze bedzie mozna wszystko dokladnie zmierzyc i niech ni stresuje wiecej mamy. [emoji173]️
Ps beziecie ze mnie dumne, mieciu juz prawie 3 tygodnie na usg nie byl [emoji16]isalo mi sie opanowac [emoji6]

Ostatnia edycja:
Do góry