reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z racji takiej ,ze nie mam encortonu u siebie w kraju, ale mam za to Predisolone i Pasnik mówi ,ze to jest to samo
U nas jego się robi na zamówienie i dzisiaj go odebrałam i w opakowaniu mam,aż 60 kapsułek po 10mg , a zwykłym encortonie mieści się 20kapsulek hmmm
Jak myślicie czy jedna kapsułka może zawierać 10 mg 8-)

ja tez mam prednison ale 5mg i sa malutkie! ja mam tez 20 w opakowaniu, bede musiala brac podwojnie bo tez mam przepisane 10mg
IMG_4238.JPG

Załączniki

• IMG_4238.JPG
    IMG_4238.JPG
    232,6 KB · Wyświetleń: 538
reklama
Ale dobra wiadomość jest taka, że po dzisiejszej punkcji z 1 pęcherzyka ma dojrzałą komórkę. Zapłodnią i jak wszystko będzie ok to zamrażają na rok.

To co mogę zrobić jeszcze ? Ja już nie wiem gdzie się udac ? Łapie 10 srok za jeden ogon :mad:
Za którym razem u ciebie zaskoczyło? Co było powodem może jakieś wskazówki co zrobić ? Immunosupresja nie pomogła:( Pasnik odpisał ze mam ujemne badania i ze nie trzeba powtarzać immunosupresji tylko zwiększyć encorton o 5 plus hmmm co jeszcze ??
Wystarczy zastosuj sie do zalecen Pasnika. I przede wszystkim spokojnie podejdz do criotransferu z nastawieniem bedIe co ma byc fajnie jak sie uda.
Kochana a ty sie tak nakrecasz ze poziom stresu jaki sobie fundujesz zupelnie ci nie pomaga a wrecz moze uniemozliwic zagniezdzenie

Dziewczyny czy którejś z Was albo orientujecie się czy tu na forum był taki przypadek, że komuś w badaniach wirusowych/chorób zakaźnych wyszedł wynik dodatni i transfer został odroczony do czasu wyleczenia i poprawy wyników?
Bo moja siostra ma podejrzenie zakażenia WZW B ;( czyli antygen hbs wyszedł dodatni ale sam hbs ujemny. Niestety wyniki takie sobie.
Mi wychodził czynnik aktywny wzw. Musiałam zrobić dodatkowe badanie jakieś genetyczne. Wyszło negatywne. Później znowu zakaźność robili i znowu wyszło. Lekarz mi powiedziała, ze coś uaktywnia mi to. To lekarz powiedziała, ze jak wyjdzie dodatni to będzie transfer.

Yeah, takie wiadomosci lubimy :)
Jutro wielki dzien - bierzesz jednego kurczaczka czy dwa?
Jednego. :)
Super kochana[emoji173] [emoji110][emoji110][emoji110] za pisklatka[emoji173]
:*:*
Cześć ciocie! Przyszłyśmy z Martyną doładować Was pozytywnymi fluidami! :-)

Dokładnie 4 tygodnie temu przyszłam na świat i zawładnęłam sercami całej rodziny, a najbardziej mamusi i tatusia! :-)

Trzymamy dalej kciuki za każdą z Was i ślemy moc buziaków oraz siły :-*Zobacz załącznik 909101
Przesliczna!!!
Nic sie nie dzieje:) ale 3 wszczepienia z tego tylko mialam i 3 udalo sie dzieki pasnikowi i oto jest Marysia
Ale cudo <3

Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki i mile slowa.
Mam szczera nadzieje ze jutro chwilowo zapauzuje sie moja przygoda z ivf. Na kilka lat.
Jestem mega zabiegana..mamy z mezem dwie firmy. Glowa zajeta wiec moze to cos pomoze.
Z pracy nie zrezygnuje ale ja tylko przy biurku siedze wiec postaram sie po prostu zwolnic ze wszystkim.

Jednego. :) :*:*Przesliczna!!!Ale cudo <3

Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki i mile slowa.
Mam szczera nadzieje ze jutro chwilowo zapauzuje sie moja przygoda z ivf. Na kilka lat.
Jestem mega zabiegana..mamy z mezem dwie firmy. Glowa zajeta wiec moze to cos pomoze.
Z pracy nie zrezygnuje ale ja tylko przy biurku siedze wiec postaram sie po prostu zwolnic ze wszystkim.

@Kurcia, wszystkie kciuki skierowane do Ciebie!! [emoji847]

reklama
Do góry