reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Z racji takiej ,ze nie mam encortonu u siebie w kraju, ale mam za to Predisolone i Pasnik mówi ,ze to jest to samo
U nas jego się robi na zamówienie i dzisiaj go odebrałam i w opakowaniu mam,aż 60 kapsułek po 10mg , a zwykłym encortonie mieści się 20kapsulek hmmm
Jak myślicie czy jedna kapsułka może zawierać 10 mg 8-)

ja tez mam prednison ale 5mg i sa malutkie! ja mam tez 20 w opakowaniu, bede musiala brac podwojnie bo tez mam przepisane 10mg
IMG_4238.JPG

Załączniki

• IMG_4238.JPG
    IMG_4238.JPG
    232,6 KB · Wyświetleń: 547
reklama
Ale dobra wiadomość jest taka, że po dzisiejszej punkcji z 1 pęcherzyka ma dojrzałą komórkę. Zapłodnią i jak wszystko będzie ok to zamrażają na rok.

To co mogę zrobić jeszcze ? Ja już nie wiem gdzie się udac ? Łapie 10 srok za jeden ogon :mad:
Za którym razem u ciebie zaskoczyło? Co było powodem może jakieś wskazówki co zrobić ? Immunosupresja nie pomogła:( Pasnik odpisał ze mam ujemne badania i ze nie trzeba powtarzać immunosupresji tylko zwiększyć encorton o 5 plus hmmm co jeszcze ??
Wystarczy zastosuj sie do zalecen Pasnika. I przede wszystkim spokojnie podejdz do criotransferu z nastawieniem bedIe co ma byc fajnie jak sie uda.
Kochana a ty sie tak nakrecasz ze poziom stresu jaki sobie fundujesz zupelnie ci nie pomaga a wrecz moze uniemozliwic zagniezdzenie

Dziewczyny czy którejś z Was albo orientujecie się czy tu na forum był taki przypadek, że komuś w badaniach wirusowych/chorób zakaźnych wyszedł wynik dodatni i transfer został odroczony do czasu wyleczenia i poprawy wyników?
Bo moja siostra ma podejrzenie zakażenia WZW B ;( czyli antygen hbs wyszedł dodatni ale sam hbs ujemny. Niestety wyniki takie sobie.
Mi wychodził czynnik aktywny wzw. Musiałam zrobić dodatkowe badanie jakieś genetyczne. Wyszło negatywne. Później znowu zakaźność robili i znowu wyszło. Lekarz mi powiedziała, ze coś uaktywnia mi to. To lekarz powiedziała, ze jak wyjdzie dodatni to będzie transfer.

Yeah, takie wiadomosci lubimy :)
Jutro wielki dzien - bierzesz jednego kurczaczka czy dwa?
Jednego. :)
Super kochana[emoji173] [emoji110][emoji110][emoji110] za pisklatka[emoji173]
:*:*
Cześć ciocie! Przyszłyśmy z Martyną doładować Was pozytywnymi fluidami! :-)

Dokładnie 4 tygodnie temu przyszłam na świat i zawładnęłam sercami całej rodziny, a najbardziej mamusi i tatusia! :-)

Trzymamy dalej kciuki za każdą z Was i ślemy moc buziaków oraz siły :-*Zobacz załącznik 909101
Przesliczna!!!
Nic sie nie dzieje:) ale 3 wszczepienia z tego tylko mialam i 3 udalo sie dzieki pasnikowi i oto jest Marysia
Ale cudo <3

Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki i mile slowa.
Mam szczera nadzieje ze jutro chwilowo zapauzuje sie moja przygoda z ivf. Na kilka lat.
Jestem mega zabiegana..mamy z mezem dwie firmy. Glowa zajeta wiec moze to cos pomoze.
Z pracy nie zrezygnuje ale ja tylko przy biurku siedze wiec postaram sie po prostu zwolnic ze wszystkim.

Jednego. :) :*:*Przesliczna!!!Ale cudo <3

Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki i mile slowa.
Mam szczera nadzieje ze jutro chwilowo zapauzuje sie moja przygoda z ivf. Na kilka lat.
Jestem mega zabiegana..mamy z mezem dwie firmy. Glowa zajeta wiec moze to cos pomoze.
Z pracy nie zrezygnuje ale ja tylko przy biurku siedze wiec postaram sie po prostu zwolnic ze wszystkim.

@Kurcia, wszystkie kciuki skierowane do Ciebie!! [emoji847]

reklama
Do góry