reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

no to weźmnie nie trzymaj w napięciu tylko idź jutro [emoji14] :-D
Nie masz szans kochana jutro bo mam mega stresujacy dzień w pracy i napięty grafik.
Myślałam że może w sobotę się wybiorę a później już tylko wizyta ... :)
Mam nadzieję że waleczniak mój siedzi grzecznie u mamusi tam gdzie trzeba i nie wyjdzie wcześniej jak za 8 miesięcy :)

reklama
dla świętego spokoju możesz sobie zbadać glukozę i insuline na czczo. Jak coś będzie nie tak to poprosisz lekarza o skierowanie na krzywą i wtedy będzie można dobrać dawkę leku. A jaką dawkę teraz masz?
Glukozę na czczo mam ok, krzywa cukrowa tez. Musze insulinę zrobić właśnie. Biorę metformax 850 2 razy dziennie.

Dobrze mowisz. To samo pomyślałam. A zapomniałam wcześniej napisać mi lekarz tez każe już schodzić z lekow. Stopniowo. Z encortonu, duphastonu i lutki pod język. Takze jeszcze zostaje mi kilka dni brania i koniec. Troche się cieszę bo ta luteina pod język to strasznie mi po niej niedobrze ale z drugiej strony troszkę się niepokoje..

Musisz obserwowac kochana, jakby byly jakies niepokojace objawy przy odstawianiu to najwyzej wtocisz do wczesniejszej dawki? Ale to super, ze juz powoli konczysz leki :) ja encorton skonczylam w poniedzialek bo mialam miec donkonca 1 trymestru, a jak Ci kazal z encortonu schodzic? bo ppdobno trzeba delikatnie odstawiac. ja mialam 10mg wyjsciowa, tydzien 5mg, tydzien 2.5mg i koniec.

Najlepiej z żelem do USG w pl kosztuje 9 zł za duża butle a używam dosłownie tyle co dwa ziarnka groszku i dobrze słychać!

Super kochana, dziekuje za rade, zappatrze sie, a wczoraj to juz impriwizowalam bo chcialam jak najszybciej wyprobowac. A jak czesto sluchacie maluszkow? Bo podobno nie mozna za czesto z tego korzywtac? Tak mysle raz w tygodniu bede sprawdzac jak wytrzymam ;)

Dziewczyny kochane, sciskam Was. Ostatnie kilka dni nie mialam czasu tu zagladac, cos sie dowiedzialam co u Was. Postow nie dam rady doczytac.

Czekam na @, mysle ze w srode-czwartek przyjdzie i bede ruszac z cyklem transferowym!

Trzymamy kciuki kochana, ale ten czas leci, juz transfer za niedlugo![emoji173]️ mam nadzieje, ze dobrze soe czujesz po immunosupresji i bez skutkow ubocznych.

reklama
Musisz obserwowac kochana, jakby byly jakies niepokojace objawy przy odstawianiu to najwyzej wtocisz do wczesniejszej dawki? Ale to super, ze juz powoli konczysz leki :) ja encorton skonczylam w poniedzialek bo mialam miec donkonca 1 trymestru, a jak Ci kazal z encortonu schodzic? bo ppdobno trzeba delikatnie odstawiac. ja mialam 10mg wyjsciowa, tydzien 5mg, tydzien 2.5mg i koniec.
Ja tez biorę 10mg. I kazał podzielić tabletkę na 4 części i co dwa dni odstawiać 1/4
Ja wogole nie miałam żadnych plamien i nie mam jakiegoś dużego stresu. Troszkę tylko. Najlepsze ze kazał przyjść na wizytę ze miesiąc!!!! Zgrozo!!! Ale jak zobaczył moja minę to powiedział no dobra za 3 tygodnie! A za chwile no dobra za 2! I mój mąż tez mówi ze lepiej za 2 tygodnie żebym mu głowy nie suszyła :D pozatym skoro schodzę z lekow to chce wiedzieć ze wszystko jest w porzadku.

Do góry