reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

no to weźmnie nie trzymaj w napięciu tylko idź jutro [emoji14] :-D
Nie masz szans kochana jutro bo mam mega stresujacy dzień w pracy i napięty grafik.
Myślałam że może w sobotę się wybiorę a później już tylko wizyta ... :)
Mam nadzieję że waleczniak mój siedzi grzecznie u mamusi tam gdzie trzeba i nie wyjdzie wcześniej jak za 8 miesięcy :)

reklama
dla świętego spokoju możesz sobie zbadać glukozę i insuline na czczo. Jak coś będzie nie tak to poprosisz lekarza o skierowanie na krzywą i wtedy będzie można dobrać dawkę leku. A jaką dawkę teraz masz?
Glukozę na czczo mam ok, krzywa cukrowa tez. Musze insulinę zrobić właśnie. Biorę metformax 850 2 razy dziennie.

Dobrze mowisz. To samo pomyślałam. A zapomniałam wcześniej napisać mi lekarz tez każe już schodzić z lekow. Stopniowo. Z encortonu, duphastonu i lutki pod język. Takze jeszcze zostaje mi kilka dni brania i koniec. Troche się cieszę bo ta luteina pod język to strasznie mi po niej niedobrze ale z drugiej strony troszkę się niepokoje..

Musisz obserwowac kochana, jakby byly jakies niepokojace objawy przy odstawianiu to najwyzej wtocisz do wczesniejszej dawki? Ale to super, ze juz powoli konczysz leki :) ja encorton skonczylam w poniedzialek bo mialam miec donkonca 1 trymestru, a jak Ci kazal z encortonu schodzic? bo ppdobno trzeba delikatnie odstawiac. ja mialam 10mg wyjsciowa, tydzien 5mg, tydzien 2.5mg i koniec.

Najlepiej z żelem do USG w pl kosztuje 9 zł za duża butle a używam dosłownie tyle co dwa ziarnka groszku i dobrze słychać!

Super kochana, dziekuje za rade, zappatrze sie, a wczoraj to juz impriwizowalam bo chcialam jak najszybciej wyprobowac. A jak czesto sluchacie maluszkow? Bo podobno nie mozna za czesto z tego korzywtac? Tak mysle raz w tygodniu bede sprawdzac jak wytrzymam ;)

Dziewczyny kochane, sciskam Was. Ostatnie kilka dni nie mialam czasu tu zagladac, cos sie dowiedzialam co u Was. Postow nie dam rady doczytac.

Czekam na @, mysle ze w srode-czwartek przyjdzie i bede ruszac z cyklem transferowym!

Trzymamy kciuki kochana, ale ten czas leci, juz transfer za niedlugo![emoji173]️ mam nadzieje, ze dobrze soe czujesz po immunosupresji i bez skutkow ubocznych.

reklama
Musisz obserwowac kochana, jakby byly jakies niepokojace objawy przy odstawianiu to najwyzej wtocisz do wczesniejszej dawki? Ale to super, ze juz powoli konczysz leki :) ja encorton skonczylam w poniedzialek bo mialam miec donkonca 1 trymestru, a jak Ci kazal z encortonu schodzic? bo ppdobno trzeba delikatnie odstawiac. ja mialam 10mg wyjsciowa, tydzien 5mg, tydzien 2.5mg i koniec.
Ja tez biorę 10mg. I kazał podzielić tabletkę na 4 części i co dwa dni odstawiać 1/4
Ja wogole nie miałam żadnych plamien i nie mam jakiegoś dużego stresu. Troszkę tylko. Najlepsze ze kazał przyjść na wizytę ze miesiąc!!!! Zgrozo!!! Ale jak zobaczył moja minę to powiedział no dobra za 3 tygodnie! A za chwile no dobra za 2! I mój mąż tez mówi ze lepiej za 2 tygodnie żebym mu głowy nie suszyła :D pozatym skoro schodzę z lekow to chce wiedzieć ze wszystko jest w porzadku.

Do góry