reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej
Gratuluję pieknych bet ;-)
W środę byłam u Pasnika i myszka miki na Jego koszulce zadziałała bardzo pozytywnie na moja psychikę; -) ogólnie wujek Jarek super czlowiek, bardzo mnie podbudowal i ustalił nam plan leczenia, 14 dni equoral i encorton. Nadzieja i siła do walki wraca; )
Miłego dnia

reklama
Tak to juz doczytalam i wiem :)
A nam wujek Jaro odradza ze wzgledu na rozne leczenia immunologiczne. I jesteśmy w kropce

Ja jeszcze odpisze na tego maila tak jak wczesniej pisalam, a moze jak ktos siw wybiera do wujka to moze by mogl podpytac sla calej spolecznosci? Zawsze tak face to face lepiej i moze wyjasni?

tak Tez zrobilam ale musze Czekac do jutra Bo w 2giej dobie nie zagladaja do zarodkow. Chyba wyjde z siebie I stane obok z nerwow

Witaj w naszej grupie!
In vitro to niestety test na cierpliwość, później bo transferze znowu jest czas oczekiwania na betę, potem na usg itp. Każda z nas przez to przechodzi i każda z nas ma inne podejście - ja polecam tak się czymś zająć że nie będzie czasu na myślenie ;)
A napisz coś więcej, w jakiej klinice się leczycie?

Hmm mysle ze troche racji ma nie do konca wiadomo na ile nasze organizmy wrocily po immunosupresji do normy skoro w ciazy uklad immunologiczny tez jest z deczka obnizony. Mysle ze mozna tym narobicsobie wiecej klopotu niz miec z tego korzysci. A z tego co tu ktoras z Was wspomniala to w Pl wogole nie proponuje sie tego szczepienia w ciazy

Gosiu a ty mialas taka strikte immunosupresje? Bo moj encorton i intralipid to nie wiem czy immunosupresja do konca mozna nazwac, chyba, ze taka delikatna.

Kochane, powiedzcie prosze, czy wujek Jarek wystawia rowniez recepty na intralipid i acctofil? Intralipidu u mnie w klinice nie podaja, nie ma szans, aby ktos wrazie czego mi go przepisal lub podal. Acctofil jest praktykowany ale nie u mojego lekarza prowadzacego a pamietam, ze wujek wspominal o tych dwoch lekach.

reklama
Ja tak miałam do ok. 20 tyg. A później zaczęły się straszne zaparcia. Z dwojga złego te biegunki lepsze.. Czasem jak już wyjątkowo dawało w kość to czekolada się ratowalam. Poza tym można przywyknac i teraz chętnie bym do tego wróciła. Nawet herbaty nie mogłam wypić, bo kończyło się kibelkiem. Lekarz mi powiedzial, że jedne maja tak, inne tak...
Do kiedy?? O Matko. Czy biegunki kilka razy dziennie nie zaszkodza dziecku? Mnie po wyjściu z wc z reguły bolą jajniki i dol brzucha, przez te skurcze brzucha " biegunkowe":-/
Dziękuję Ci za uspokojenie mnie trochę, na razie ratuje się elektrolitami i kleikiem ryżowym.

Do góry