reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej
Gratuluję pieknych bet ;-)
W środę byłam u Pasnika i myszka miki na Jego koszulce zadziałała bardzo pozytywnie na moja psychikę; -) ogólnie wujek Jarek super czlowiek, bardzo mnie podbudowal i ustalił nam plan leczenia, 14 dni equoral i encorton. Nadzieja i siła do walki wraca; )
Miłego dnia

reklama
Tak to juz doczytalam i wiem :)
A nam wujek Jaro odradza ze wzgledu na rozne leczenia immunologiczne. I jesteśmy w kropce

Ja jeszcze odpisze na tego maila tak jak wczesniej pisalam, a moze jak ktos siw wybiera do wujka to moze by mogl podpytac sla calej spolecznosci? Zawsze tak face to face lepiej i moze wyjasni?

tak Tez zrobilam ale musze Czekac do jutra Bo w 2giej dobie nie zagladaja do zarodkow. Chyba wyjde z siebie I stane obok z nerwow

Witaj w naszej grupie!
In vitro to niestety test na cierpliwość, później bo transferze znowu jest czas oczekiwania na betę, potem na usg itp. Każda z nas przez to przechodzi i każda z nas ma inne podejście - ja polecam tak się czymś zająć że nie będzie czasu na myślenie ;)
A napisz coś więcej, w jakiej klinice się leczycie?

Hmm mysle ze troche racji ma nie do konca wiadomo na ile nasze organizmy wrocily po immunosupresji do normy skoro w ciazy uklad immunologiczny tez jest z deczka obnizony. Mysle ze mozna tym narobicsobie wiecej klopotu niz miec z tego korzysci. A z tego co tu ktoras z Was wspomniala to w Pl wogole nie proponuje sie tego szczepienia w ciazy

Gosiu a ty mialas taka strikte immunosupresje? Bo moj encorton i intralipid to nie wiem czy immunosupresja do konca mozna nazwac, chyba, ze taka delikatna.

Kochane, powiedzcie prosze, czy wujek Jarek wystawia rowniez recepty na intralipid i acctofil? Intralipidu u mnie w klinice nie podaja, nie ma szans, aby ktos wrazie czego mi go przepisal lub podal. Acctofil jest praktykowany ale nie u mojego lekarza prowadzacego a pamietam, ze wujek wspominal o tych dwoch lekach.

reklama
Ja tak miałam do ok. 20 tyg. A później zaczęły się straszne zaparcia. Z dwojga złego te biegunki lepsze.. Czasem jak już wyjątkowo dawało w kość to czekolada się ratowalam. Poza tym można przywyknac i teraz chętnie bym do tego wróciła. Nawet herbaty nie mogłam wypić, bo kończyło się kibelkiem. Lekarz mi powiedzial, że jedne maja tak, inne tak...
Do kiedy?? O Matko. Czy biegunki kilka razy dziennie nie zaszkodza dziecku? Mnie po wyjściu z wc z reguły bolą jajniki i dol brzucha, przez te skurcze brzucha " biegunkowe":-/
Dziękuję Ci za uspokojenie mnie trochę, na razie ratuje się elektrolitami i kleikiem ryżowym.

Do góry