reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Chlopkers ja zadalam pytanie ‘po moich zaleceniach’. U mnie tez nie bylo jakiejs ostrej immunosupresji, czyli encorton 10mg ze stopniowa redukcja dawki 5mg, 2.5mg. Intralipid 3 razy i accofil donaciczny 5 dni przed transferem. Mysle, ze to leczenie to bardziej zachowawcze, oprocz delikatnie podwyzszonych nk u mnie, wujek spojrzal na wyniki i powiedzial, ze dziei sie, ze pierwszy transfer sie nie udal, a badan milalam dosyc sporo zrobionych. Grype sobie na pewno odpuszcze. Tutaj w uk jest straszna propaganda na te szczepienia na krztusca i sama nie wiem co mam zrobic, mam zaufanie do wujka wiec wolalabym nic nie rrohic jesli odeadza. Moze mu jeszcze napisze twierdzacego maila, ze dziekuje za ofpowiedz i, ze tutaj w uk propganda zeby szczepic an krztusca w ciazy zeby chronic dziecko ale skoro odradza to sie zastosuje, zobaczymy jesli nic juz nie odpisze to faktycznie sie zastosuje chyba a jesli jesczze podejmie temat to zobaczymy. Ciezki temat te szczepienia.
Jestem za. Napisz tak. Zobaczymy co powie na to zeby chronic dziecko

reklama
czesc Jestem tu nowa. podchodze 1 raz do in vitro. w srode mialam punkcja pobrali 10 jajeczek z czego 5 okazalo Sie ok ale tylko 3 Sie zaplodnily. w Poniedzialek mam transfer. Sie denerwuje, ponoc powinnam zadzwonic do embriologa I zapytac o Moje zarodki ale Sie boje ze zaden Sie nie bedzie nadawal. dodam ze mamy problem ze strony meza ( musial miec biopsje jader aby uzyskac plemniki) I teraz Mam nerwowke czy wogole dojdzie do transferu.
U nas też była taka nerwowka i problem ze strony męskiej. 6 jaj pobrano do transferu się nadało jedno i urosło, w przyszłym tygodniu kończy 9 miesięcy [emoji23] powodzenia!

reklama
Do góry