reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chlopkers ja zadalam pytanie ‘po moich zaleceniach’. U mnie tez nie bylo jakiejs ostrej immunosupresji, czyli encorton 10mg ze stopniowa redukcja dawki 5mg, 2.5mg. Intralipid 3 razy i accofil donaciczny 5 dni przed transferem. Mysle, ze to leczenie to bardziej zachowawcze, oprocz delikatnie podwyzszonych nk u mnie, wujek spojrzal na wyniki i powiedzial, ze dziei sie, ze pierwszy transfer sie nie udal, a badan milalam dosyc sporo zrobionych. Grype sobie na pewno odpuszcze. Tutaj w uk jest straszna propaganda na te szczepienia na krztusca i sama nie wiem co mam zrobic, mam zaufanie do wujka wiec wolalabym nic nie rrohic jesli odeadza. Moze mu jeszcze napisze twierdzacego maila, ze dziekuje za ofpowiedz i, ze tutaj w uk propganda zeby szczepic an krztusca w ciazy zeby chronic dziecko ale skoro odradza to sie zastosuje, zobaczymy jesli nic juz nie odpisze to faktycznie sie zastosuje chyba a jesli jesczze podejmie temat to zobaczymy. Ciezki temat te szczepienia.
Jestem za. Napisz tak. Zobaczymy co powie na to zeby chronic dziecko

reklama
czesc Jestem tu nowa. podchodze 1 raz do in vitro. w srode mialam punkcja pobrali 10 jajeczek z czego 5 okazalo Sie ok ale tylko 3 Sie zaplodnily. w Poniedzialek mam transfer. Sie denerwuje, ponoc powinnam zadzwonic do embriologa I zapytac o Moje zarodki ale Sie boje ze zaden Sie nie bedzie nadawal. dodam ze mamy problem ze strony meza ( musial miec biopsje jader aby uzyskac plemniki) I teraz Mam nerwowke czy wogole dojdzie do transferu.
U nas też była taka nerwowka i problem ze strony męskiej. 6 jaj pobrano do transferu się nadało jedno i urosło, w przyszłym tygodniu kończy 9 miesięcy [emoji23] powodzenia!

reklama
Do góry