reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, a czy Wasz lekarz prowadzacy to lekarz z kliniki czy zmienilyscie na takiego co porod bedzie przeprowadzal?

Ja tylko pierwsze usg w 6 tyg robilam w klinice i sam lekarz mi zaproponowal zmiane na innego lekarza, zeby nie placic za wizyty. Teraz chodze do lekarza w luxmedzie, ale on nie pracuje w szpitalu, wiec pewnie bede musiala isc na 2-3 wizyty do lekarza ze szpitala (lekarze o ktorych mysle przyjmuja tylko prywatnie). Teraz mam wizyty co 2 tyg plus dostaje recepty na refundacje, co przy samej heparynie daje miesiecznie ok 240zl oszczednosci

reklama
Ja tylko pierwsze usg w 6 tyg robilam w klinice i sam lekarz mi zaproponowal zmiane na innego lekarza, zeby nie placic za wizyty. Teraz chodze do lekarza w luxmedzie, ale on nie pracuje w szpitalu, wiec pewnie bede musiala isc na 2-3 wizyty do lekarza ze szpitala (lekarze o ktorych mysle przyjmuja tylko prywatnie). Teraz mam wizyty co 2 tyg plus dostaje recepty na refundacje, co przy samej heparynie daje miesiecznie ok 240zl oszczednosci
Moze tez tak zrobie, ale dopiero jak z lekow zejde, boje sie chodzic do lekarzy z luxmedu, nie ufam im za bardzo, nie mam tam nikogo poleconego. Raz poszlam i tak mnie zbadal ze myslalam ze poronie... Chociaz panikuje za bardzo, wiem... Jestes moze z Krk i znasz dobrego lekarza z luxmedu?

Ja mam praktycznie przez spotka część dnia i jak dużo chodze ból taki tępy lub ciagnacy w lewej pachwinie lub poniżej pępka z lewej strony. Kłucie też się zdarzało, więc to chyba normalne. Zdarza się sporadycznie, że mam mocniejszy skurcz wtedy biorę nospe.
Bete pewnie jak zwykle będziesz miała późnym wieczorem, trzymam kciuki. Dzwoniłam do kliniki i położna powiedziała żebym wzięła nospe. Na wkładce dojrzałam jakby brązowy śluz. Leżę teraz i odpoczywam. Boję się.

Bete pewnie jak zwykle będziesz miała późnym wieczorem, trzymam kciuki. Dzwoniłam do kliniki i położna powiedziała żebym wzięła nospe. Na wkładce dojrzałam jakby brązowy śluz. Leżę teraz i odpoczywam. Boję się.
Dokładnie, przede mną jeszcze z 2 H czekania na wynik.
Nie martw się, wszyscy mówią że brązowe plamienia w pierwszym trymestrze zdarzają się prawie zawsze i trwają krócej lub dłużej. Także odpoczywaj i będzie dobrze.

Nie bój się napewno u ciebie będzie dobrze. Ja teraz też miałam 3 takie meeeega skurcze kończące się takim mega bulgotaniem aż po lada poszłam do ubikacji i taka trochę biegunka masakra ale strasznie bolało. Wzięłam no spe i magnez ale teraz to się już chyba nie łudze, ja pierdziele znowu to samo

Dokładnie, przede mną jeszcze z 2 H czekania na wynik.
Nie martw się, wszyscy mówią że brązowe plamienia w pierwszym trymestrze zdarzają się prawie zawsze i trwają krócej lub dłużej. Także odpoczywaj i będzie dobrze.
Plamienia wg mnie są zawsze niepokojące. Lekarze niby uspokajali ale zawsze padało zdanie że w przypadku pojawienia się świeżej krwi od razu mam jechać na IP. Fakt jest taki że będzie co ma być.

reklama
@gosia321 kochana mam wyniki ale nie wiele rozumiem jak coś wiesz na ten temat to proszę podziel się wiadomościami ;-)
TSH III generacja 1,553 0,27 - 4,7 uIU/ml
FT 3 4,03 3,05 - 7,35 pmol/l
FT 4 16,46 10,6 - 19,4 pmol/l
P.ciała anty-TPO < 0,8 0 - 8 IU/ml
P.ciała anty-TG < 6,4 0 - 18 IU/ml
czekał lekarz na wyniki ale jeszcze nie doszły na wizycie więc przepisał euthyrox N25 mam brać w razie coś 1 x1 i od dzisiaj gonapeptyl puregon 200 oraz mensinorm karta założona wystartowałąm
Wyniki z tego co tu widze sa spoko 1.5 to dobry poziom dla tsh przy staraniach. Ta dawka 25 w zupelnosci ci wystarczy

Do góry