gosia321
Fanka BB :)
Cudownie [emoji7][emoji7][emoji7]Beata utyła z poniedzialku 633 na 2013 dzisiaj[emoji173]️
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cudownie [emoji7][emoji7][emoji7]Beata utyła z poniedzialku 633 na 2013 dzisiaj[emoji173]️
jak to nie będzie Emka? . wwrrrrWow super u nas przy cc nie moze byc meza a tu u ciebie jeszcze komorke mogl wyciagnac [emoji16][emoji16][emoji16] gdzie tam Polska za murzynami
A szczegolowe usg robilas? Z dna plodowego masz pewnosc ze dziecko jest zdrowe genetycznie (to sie juz nie zmieni, wiec super[emoji173][emoji4]), natomiast warto rowniez oprocz tego zrobic usg tzw. "genetyczne". Zeby sprawdzic czy anatomicznie jest wszystko ok [emoji4]A jakie robiłaś prenatalne? Ja jestem po harmony, troche się martwię czy wszystko dobrze...
Asia super!!!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]Jak ja bede kiedys taka swirnieta matka jak teraz sie zachowuje to szczerze wspolczuje moim dzieciom. Nie dzwonili dzis z labu wiec ja od rana zesrana ze pewnie sie nic nie podzielilo, ze moze czekaja zeby sie co ruszylo i dopiero beda dzwonic. Wiec zadzwonilam w koncu sama, a oni mi mowia ze czekali na moja dr zeby skonsultowac bo nic dzisiaj nie beda mrozic, wszystkie ponoc takie pikne 8A, 2 juz zaczely dalsze podzialy, moze nawet jutro na wieczor beda juz blastkami
Swieze sliwki gruszki. Albo syrop lactulosaDziewczyny co robić..? Do ok. 20tc miałam ciągle biegunki. Później jak ręką odjal.. A teraz wręcz masakra jest! Dziś 4 dzień jak się nie zalatwialam... Brzuch mnie boli, czuję że pękam. Nawet suszone śliwki nie pomagają. Co robić?
W ciazy [emoji44][emoji44][emoji44]Weź maki ziemniaczanej łyżkę pomoże na bank
Dziękuję za słowa otuchy. W takim razie czekamy na wynikiDokładnie, przede mną jeszcze z 2 H czekania na wynik.
Nie martw się, wszyscy mówią że brązowe plamienia w pierwszym trymestrze zdarzają się prawie zawsze i trwają krócej lub dłużej. Także odpoczywaj i będzie dobrze.
No nie do konca sie z tym zgodze ze to niepotrzebne wydawanie pieniedzy. Jednak duzo wyzsze prawdopodobienstwo wykrycia wad jest z bezposredniego badania genetycznego izolowanego dna plodu z krwi matki, niz z obrazu usg. W przypadku jakiejs tam czesci wad, nie widac ich w usg [emoji58]Moje prenatalne trwały ok 45 min. Lekarz zrobił usg brzucha i dopochwowe , wszystko dokładnie oglądał , mierzył , pokazywał. Po 2 tyg odebrałam wyniki papa i miałam wizyte u genetyka. Wyniki były dobre , więc lekarka nie polecała wykonywac dodatkowych płatnych badań , które ponownie by wywołały stres.
W niektórych klinikach wręcz nakłaniają np do nifty.. ale jeśli wszystko jest ok to pytam po co? Nie lepiej te pieniążki przeznaczyc na rzeczy dla maluszka?
Kochana nie rob sobie wyrzutow ze zrobilas niepotrzebnie nifty. Nie ma badan zrobionych bez sensu. Tylko rozszerzylas diagnostyke i wiesz juz, ze jesli nawet lekarz by sie walnal w standardowych prenatalnych pierwszego trymestru, dziecko jest zdrowe genetycznie. A to jest bezcenne [emoji173]Tzn ja nie robiłam u mojego doktorka. Tylko zupełnie w innym miejscu. Wyszukałam gdzie najtaniej i pojechałam (2350zl) ja myślałam ze jak po invitro to trzeba robić i nawet nie dyskutowalismy z mężem czy robić czy nie.. hmm no tak czy siak już zrobione i nie ma o czym mówić oby tylko dobrze wyszły. A ile płaciłas za papa i to specjalne usg??
Zapytaj czy dalby Ci plyte z nagraniem [emoji4] mi na ostatnim usg lekarz dal [emoji4]Byc może... od razu z gory powiedział ze on robi to badanie i ze nam ogarnie. Ale mąż bardzo ufa naszemu doktorkowi. Jest z polecenia. Wielu znajomym pomógł i na pewno nie będzie chciał robić badań u nikogo innego. Z reszta ja chyba tez nie. A tak się jeszcze zastanawiam ( może i głupie pytanie) ale strasznie chciałabym nagrać sobie takie usg na telefon ale wstydzę się zapytać... bo na usg to wszystko super widac a te fotki to raczej słabe ujęcia zawsze. No i tak się zastanawiam czy wypada wogole zapytać bo ja to wstydzioch jestem co myślicie??