reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie jestem tu nowa ale po przejściach 1 ivf 2011 podano 2 blastki hcg 68 przyrost ciąża radość ale bardzo krótka 12 tydz poronienie szpital czyszczenie i smutek... 2012 ivf hcg 5 :-( ciąży brak wodniaki w jajowodach musieli założyć klipy aby płyn z jajowodów nie wpływał do macicy i następne podejście po założeniu klipôw pod koniec 2012 hcg 1 ciąży nie było od kilku lat torbiele na jajnikach 4 i 5 cm i usłyszałam od lekarza w szpitalu że trzeba wszystko usunąć łącznie z macicą po co mi to skoro i tak już dzieci mieć nie běde nie zgodziłam się płacz i smutek jak on tak mógł powiedzieć..... po tym jak odmówiłam zaczął coś mruczeć pod nosem i kazał zrobić pielęgniarce wszystkie markery nowotworowe nogi mi się ugieły ale wszystkie wyniki bardzo dobre wypisali mnie i pomyślałam sobie że to był jakiś znak wizyta u lekarza we wrocku no i długi protokół mimo wieku bo mam dużą rezerwe .... ale boje sie bo od jutra mam zacząć brać gonapeptyl daily a moje torbiele dalej są. Miała może któraś z was taki problem torbiele jajników i mimo to były stymulowane z góry dziękujè i pozdrawiam

Dzięki Surykatko ♡ Właśnie zaczyna mi się ten wywoływany dupkiem okres. Coś czuję,że będzie bolało. Tydzień po @ wizyta i beta i wtedy decydujemy co dalej.

no i mi niby tez sie zaczal ale sama nie wiem co myslec bo zamiast powodzi stulecia po braku @ przez trzy miesiace to straszna slabizna, leci potem znow slabo i tak w kolko. Ale chyba juz wiecej nie bedzie, planuje jutro zaczac immunosupresje! jest wiecej niz plamienie ale to nie jest typowe krwawienie!!

Sama nie wiem co myslec, moze dlatego ze to wywolane? ale wczesniej bylo spoko!
Co do pracy to postanowilam ze nie bedzie mnie tam przez trzy tygodnie ... a wiec zaczynam jutro przygode! [emoji120]

Witajcie jestem tu nowa ale po przejściach 1 ivf 2011 podano 2 blastki hcg 68 przyrost ciąża radość ale bardzo krótka 12 tydz poronienie szpital czyszczenie i smutek... 2012 ivf hcg 5 :-( ciąży brak wodniaki w jajowodach musieli założyć klipy aby płyn z jajowodów nie wpływał do macicy i następne podejście po założeniu klipôw pod koniec 2012 hcg 1 ciąży nie było od kilku lat torbiele na jajnikach 4 i 5 cm i usłyszałam od lekarza w szpitalu że trzeba wszystko usunąć łącznie z macicą po co mi to skoro i tak już dzieci mieć nie běde nie zgodziłam się płacz i smutek jak on tak mógł powiedzieć..... po tym jak odmówiłam zaczął coś mruczeć pod nosem i kazał zrobić pielęgniarce wszystkie markery nowotworowe nogi mi się ugieły ale wszystkie wyniki bardzo dobre wypisali mnie i pomyślałam sobie że to był jakiś znak wizyta u lekarza we wrocku no i długi protokół mimo wieku bo mam dużą rezerwe .... ale boje sie bo od jutra mam zacząć brać gonapeptyl daily a moje torbiele dalej są. Miała może któraś z was taki problem torbiele jajników i mimo to były stymulowane z góry dziękujè i pozdrawiam
Witaj. Ja miałam problem z torbielmi czynnościowymi. Miałam odkładaną stymulację, lekarz chciał upewnić się że to torbiel czynnościowa a najlepiej miała zniknac. Niestety w lipcu była sobie nadal tylko na innym jajniku. Lekarz upewnił się że jest czynnościowa i dał mi od 18 DC gonapeptyl. W 2 dc torbiel miała około 1 cm, lekarz zdecydował o stymulacji twierdząc że ta torbiel nie jest już czynna hormonalnie. Miał rację . Moje torbiele nie przekraczały nigdy 3 cm. Powodzenia.

Właśnie o to chodzi ze nie mam gdzie .... zrobiłam sikacza i jest jedna krecha

Masakra u Was z tymi ograniczeniami. Ale to chyba wszystkie kraje Północy... jak byłam w Irlandii strzeliła mi soczewka i nie mogłam kupic bez recepty. Dopiero w 4 sklepie i namawianiu sprzedali mi na podstawie skanu recepty, który dostali mi z Polski...

reklama
Gonapeptyl jest właśnie na wyciszenie, zdaje się że prowadzi to sztucznej menopauzy. Pewnie lekarz liczy na zmniejszenie torbieli.
Do menopauzy to nie, bo normalnie na min się dostaje @. Ale wycisza przysadkę mózgową tak, że organizm sam nie produkuje hormonów. Tak, na gonapeptylu jest możliwe, że torbiele się powchłaniają. Ale np @Ewunka stymulowała się z torbielą. Tylko ona z endomendą, więc nie wiem czy to podobny przypadek.

Do góry