reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jestem po kolejnej wizycie u lekarza ( 25dpt ) i po prostu cuda na kiju ! Wklejam poprzednie bety
1 beta 10dpt 20,12
2 beta 12dpt 27,86
3 beta 13dpt 43,47
4 beta 19dpt 317,8
5 beta 25dpt 1300 ( wg norm wzrostu powinno byc okolo 2300 ale jest pęcherzyk )
Lekarz kazał przyjść za tydzien bo nie jest w stanie nic ocenic . oszaleć idzie

Na tym etapie trudno cokolwiek napisać. Beta przyrasta, te ostatnie chyba całkiem dobrze. Na stronie Novum piszą że serduszko pojawia się do 35 dnia po transferze. Masz jeszcze chwilę. Trzymam kciuki za powodzenie i napisz nam koniecznie co dalej:)

reklama
Dziewczyny, ja się dzisiaj zdziwiłam tym jak wygląda odbiór badań w invimedzie we Wrocławiu. Okazało się, że po każdy wynik trzeba zgłaszać się osobiście. Chciałam zmienić właśnie invictę na invimed i teraz się zastanawiam. W invikcie mam swoje konto, do którego też jest podpięty lekarz i przychodzą mi na bieżąco wyniki badań i zalecenia. A w invimedzie trzeba specjalnie po wydruki wyników przyjeżdżać :szok:, a jak ktoś dojeżdża z innej miejscowości? Masakra. Metody jak w latach 90 w przychodni w pyziej górce. Ciekawe jak wygląda stymulacja (w invikcie rano badania hormonów i za min. 2 godz. wizyta) Mam nadzieję, że laboratorium embriologiczne jest na miarę XXI wieku, bo po to w sumie chcę tam pójść.
Czemu tak? Ja mam kartę do wyników na synevo i wszystko idzie szybko. Oczywiście na wyniki bety się zawsze czeka za długo ale to już osobisty mój odbiór, bo zawsze się chce jak najszybciej. [emoji16]

Iiii... Udalo sie? Czy dalej walczysz?
Udało się, ale w 15 dpt beta spadła. I po odstawieniu leków po 4 dniach miałam okres, wszystko zeszło. Teraz jestem stymulowanie do punkcja, która jak dobrze pójdzie będzie w weekend. Niestety miałam jeden zarodek. Trochę się denerwuję bo zawsze rosły jak opętany, a w tym cyklu po malu. Lekarz jest bardzo ostrożny, bo wie że u mnie łatwo z hiperka. Jutro idę na kontrolę i będę wiedzieć coś więcej.

Dziękuję za gratulacje.
U mnie to wyglądało jakby maluch implantował się później albo wolniej. Potem beta ładnie ruszyła. Zresztą na USG dziś 6 tygodni i 3 dni czyli ciąża młodsza o dwa dni w porównaniu z moimi wyliczeniami. W gabinecie moja cierpliwa ginekolog
przywołała mnie do pionu i kazała się cieszyć i już nic nie wymyślać a różnica dwa dni nic nie znaczy.
Super. No i teraz bez nerwów.

Dziewczyny, ja się dzisiaj zdziwiłam tym jak wygląda odbiór badań w invimedzie we Wrocławiu. Okazało się, że po każdy wynik trzeba zgłaszać się osobiście. Chciałam zmienić właśnie invictę na invimed i teraz się zastanawiam. W invikcie mam swoje konto, do którego też jest podpięty lekarz i przychodzą mi na bieżąco wyniki badań i zalecenia. A w invimedzie trzeba specjalnie po wydruki wyników przyjeżdżać :szok:, a jak ktoś dojeżdża z innej miejscowości? Masakra. Metody jak w latach 90 w przychodni w pyziej górce. Ciekawe jak wygląda stymulacja (w invikcie rano badania hormonów i za min. 2 godz. wizyta) Mam nadzieję, że laboratorium embriologiczne jest na miarę XXI wieku, bo po to w sumie chcę tam pójść.

Wszystkie wyniki są dostępne online, a cytologia grupa krwi i wirusologia wszędzie osobiście trzeba, można upoważnić kogoś do odbioru. Nie jest tak złe :)

Witam Was Kochane. Dzisiaj mam wizytę jeszcze przed punkcja. Czy orientujecie się ile pęcherzyki muszą mieć mm aby były dobre do pobrania? Chodzi mi o dolną granice. Już wspominałam że wyjątkowo wolno mi rosną. Nawet nic nie czuje, Trochę się tym denerwuję. Czy któraś z Was była stymulowanie zastrzykami i nie urosły? Ja tak miałam, ale przy proszkach.

Czemu tak? Ja mam kartę do wyników na synevo i wszystko idzie szybko. Oczywiście na wyniki bety się zawsze czeka za długo ale to już osobisty mój odbiór, bo zawsze się chce jak najszybciej. [emoji16]
Mąż dzwonił i się dowiadywał, że wynik badania nasienia trzeba odebrać osobiście. Jeśli chociaż wyniki krwi są on-line to super. Zdziwiłam się, bo w invikcie wszystkie wyniki, zalecenia, recepty miałam na swoim koncie internetowym. Ale nie będę się już czepiać, najważniejsze żeby mieli dobrych embriologów, bo u mnie problem z chodowlą zarodków.

reklama
Do góry