Akurat lekarz nie widzi wielkiego problemu, choć też sugerował żebym odpoczęła od tego. Ale ja go cisnę jak oszołom, więc może już mi przytakuje. Sama cholercia nie wiem co robić. Boję się kolejnej nieudanej stymulacji, a z drugiej strony miesiące i latka lecą.Kochana,
Skąd ta presja? Wiek?
Ja sobie dwa cykl odpoczęłam ale ja poroniłam.
A co mówi lekarz??
Pozdrawiam cieplurko
reklama
Justin87
Fanka BB :)
U mnie było tak samo. Pierwsza ciąża i test wyszedł pozytywny, więc ciąża, później gin to potwierdził i bez stresu a przy in vitro beta, analizowanie, biochemiczne ciąże, dramat i rozpacz.Matko jakie to trudne. Czemu musimy przez to przechodzić. W pierwszej ciąży zrobiłam zwykły test, potem wizyta i było serduszko. Teraz już czytam opracowania naukowe na temat bety, co za paranoja. Ja też się nauczyłam aby za wcześnie nie latać na betę.
Lotta84
Dziewczyny mama pytanko. Czy nie zalega któreś Euthyrox 100 lub 150 ? Chętnie odkupie bo mój endo odwołał mi wizytę a Ja już na końcówce listka [emoji53]
Powinnam mieć w domu 100, sprawdzę po robocie i dam znać
Never give up
oj Aniu ... aż nie wierzę ze to napiszę ale mega cieszę się że dostałaś @@Margit2018 dziękuję za troskę Kochana! Czuję się w miarę ok. Wczoraj był trudny dzień,bo byliśmy u teściów i teściowa nieświadoma sytuacji zapytała jak się czuję. Musiałam jej tłumaczyć,że moja ciąża skończyła się szybciej niż zaczęła. I potem słuchać,że cuda się zdarzają,że czasem pęcherzyk widać później,itd. Wiem,że ludzie nie mają nic złego na myśli i próbują pocieszać w taki sposób,ale na mnie to strasznie źle działa. Wyniosłam z tej próby jedną lekcję - jeśli będziemy mieć jeszcze jedno podejście nikomu nic nie będę mówić. A z pozytywnych rzeczy - dostałam dziś okres,więc obejdzie się bez szpitala. W piątek pójdę na kontrolę i mam nadzieję dowiem się co dalej.
Ja w tym roku byłam pierwszy raz w życiu na Mazurach i też mam bardzo pozytywne odczucia. Chętnie tam wrócę,więc nie dziwię się,że nie chce Ci się wracać.
Teraz tylko po, zbadaj betę i działań. Zbieraj siły Kochana do dalszej walki :*:*
W nawiązaniu do Twoich teściów to wiadomo, że oni nie świadomi całej sytuacji, chcą dobrze. Na nas działa to jednak zupełnie odwrotnie.
Moi rodzice jak my zaczęliśmy się starać o dziecko drogą IVF chcieli wiedzieć wszystko jakie są kroki itd, bo wydawało im się że to zupełnie inaczej wygląda a droga przez to wszystko jest tylko kosztowna ale na pewno udana... życie zweryfikowało inaczej ale chociaż już nie zadają zbędnych pytań.
motylek24
Jakie macie problemy przy drugim dziecku że in vitro potrzebne? Gdzie się leczysz i jak do tej pory to wyglądało.U mnie było tak samo. Pierwsza ciąża i test wyszedł pozytywny, więc ciąża, później gin to potwierdził i bez stresu a przy in vitro beta, analizowanie, biochemiczne ciąże, dramat i rozpacz.
Never give up
Kochana decyzja nie jest prosta i współczuję Ci, że musisz ją podejmować.Hej Kochane
Nie było mnie kilka dni, a tu tyle się wydarzyło. Ciężko wszystko ogarnąć, więc kciuki za betujące i ogromne gratulacje dla @misis188 - witaj na świecie piękny mały człowieku
Po histeroskopii wzięłam sobie L4 i pojechałam do rodziców odpocząć. W głowie nadal bałagan. Nie wiemy na którą klinikę się zdecydować, każda proponuje inne rozwiązanie. Invicta - FAMSI, znowu długi protokół, Novum- PICSI i po raz pierwszy krótki protokół? Do tego utknęlam z badaniami od dr Paśnika. Zrobiłam test CBA i ANA przed histero i nie wiem ile mam odczekać z badaniem komórek nk? Ciągle trybie i wracam do punktu wyjścia. Jestem już naprawdę zmęczona tą walką
Ale może warto spróbować czegoś nowego - nowego sposobu na zajście w ciążę przez krótki protokół.
Novum to dobra Klinika, która ma też dobrych embriologów.
Agniecha1508
Witam Panie i życzę dużoooooo uśmiechu i radości. Za Wszystkie mega całym serduchem. @Justin87 - proszę o dopisanie na 23.08.2018 podglądanie hodowli jajków. Dzięki Dziewczynki , za odpowiedzi co do żarcia encortonu , zjadłam po 10 bo wcześniej nie miałam czasu na śniadanie , w pracy kocioł , że aż kwiczy to podejście będę miał na wariackich papierach - może to i lepiej , nie będzie czasu na rozmyślanie i świrowanie miłego
Czemu ?
Pierwszy był spoko bo nie miałam nawet mdłości, drzemki popołudniowe może dwie a tak to czułam się normalnie. W drugim przestałam spać na brzuchu i zaczęły się potworne problemy z kręgosłupem, czasem aż w nocy płakałam z bezsilności bo byłam mega zmęczona a nie mogłam się ułożyć i zasnąć. Do tego problemy z cierpnięciem dłoni i bólem palców (dopadł mnie ciążowy zespół cieśni nadgarstków). Fizjoterapeuta i systematyczny basen pomogły na plecy, a do bólu dłoni się chyba przyzwyczaiłam więc 3 trymestr jest super
reklama
Szczescie1986
O matko spada????Beta 173 dwa dni temu 58.
Podziel się: